Wednesday, 11 March 2020

Ny dansk horrorfilmbog ude nu: THE REEL GHOUL


Hvis man ser bort fra Henrik Larsens og Thomas Winthers sporadiske udgivelser, så er det år og dag siden, der er kommet noget nyt læsestof (i trykt form) på den danske fanscene. For nyligt blev vi dog beriget med denne fanpublikation; Ikke et fanzine, men et rigtigt opslagsværk med anmeldelser af cirka 700 horrorfilm!!!

Bogen er The Reel Ghoul, skrevet af Ustumallagan (ikke hans forældres idé med det navn!), og hele baduljen er skrevet på dronningens engelsk. Eller er det Djævlens engelsk? Folk med hang og trang til black metal kender i alt fald grangiveligvis til Ustu.

Bogen er professionelt trykt, ikke noget med hjemmetryk som i STAY SICK!'s tid! Den er på omkring de 200 sider, og fonten er pænt stor, så selv Henrik Larsen ville være glad. Anmeldelserne giver et kort referat af filmene og derefter Ustumallagans mening om dem. Der er ikke spildt plads på kedelige ting som skuespillernavne eller anden form for credits ud over instruktørnavn, produktionsland og årstal. Og nogle gange er det helt i orden med den slags. Slå op på IMDb, hvis du er i tvivl om et navn eller to. Visse af anmeldelserne er liiige lovlig korte (læs: for korte!), men det er bare min holdning, og Ustu ville sikkert spytte blod i mit ansigt eller brænde min førstefødte på et satanisk festbål, hvis han hørte det. Haha.

Jeg synes, The Reel Ghoul er en rigtig fed udgivelse. Ustu har nævnt på fjæsen, at han overvejer at lave en opfølger med lidt længere anmeldelser – og hurra for det!

Bogen koster sølle 222 kr. i Danmark (det underlige beløb er ikke noget obskurt satanisk, men skyldes den tillagte porto) og kan bestilles via bogens facebook-side (det er Ustu selv, der står bag). Hvis du bor i resten af Skandinavien/udlandet, kan du også se diverse priser på fb-siden. Bogen kan også købes i Ole Frostholms heavy metal/horror-butik i kbh, Mephisto.

Monday, 9 March 2020

Den allerbedste udvandrer – og den allerbedste djævleeksorcist – er gået bort


Max von Sydow er død.

Jeg er ikke nogen ekspert på hans film. Eller hans karriere. Men jeg så TV-serien Udvandrerne som barn, og jeg så EKSORCISTEN på TV i 80'erne (jeg optog den på betamax), og begge gjorde de et kæmpe indtryk på mig. Jo, jo, Max var også forbundet med Jens Lyn, James Bond, Pelle Erobreren, Von Triers Europa, og meget, meget mere. Men for mig var han lige dele udvandrer og eksorcist. Han var en af de største. Og en af de bedste. I et klip på facebook siger han, at stjernestatus intet betyder for ham – kun de gode roller. Og det er sådan han vil blive husket på film. Max von Sydow var altid god på film.
RIP Max :(


EN PANSER GÅR AMOK - uncut og i det rette format

LA BELVA COL MITRA på blu-ray fra 88 Films (UK)

For et par uger siden så jeg Sergio Griecos italienske poliziotteschi LA BELVA COL MITRA fra 1977, som på dansk hed henholdsvis EN PANSER GÅR AMOK og DØDEN HAR INGEN LOV. På engelsk hedder den MAD DOG KILLER, MAD DOG, BEAST WITH A GUN, A FAG GOES BERSERK (jk, lol).

Dengang var det på en lorte-dvd fra Oldies.com/Alpha Video i fullscreen, klippet, og en kvalitet, som så ud, som om de havde downloadet den fra YouTube. Her i aften kunne jeg så i stedet nyde 88 Films flotte blu-ray i det originale billedformat og uklippet. Der er godt nok ikke noget ekstra på blurayen, men det tilgiver jeg dem snildt, eftersom de leverer så flot en udgave. 

Og det var ifølge en lille feature på disken lige ved og næsten, at det ikke blev til noget. Såkaldt vinegar syndrome og generel tære var godt på vej til at fuldstændig ødelægge filmen, så det var vist i sidste øjeblik, at de fik lavet en kopi. 

Filmen er totalt rå, og Helmut Berger spiller den mest forråede germanske slyngel siden Klaus Kinski. 


Jeg læser iø netop, at Marisa Mell, den flotte kvindelige hovedrolle, gik bort allerede som 53-årig.


LA BELVA COL MITRA på lorte-dårlig DVD fra Alpha Video (USA)