Friday, 14 October 2011

Beta'en lever!


Du alfredsens! Man kan sgu stadigvæk købe Betamax-bånd!!! Hvor vildt er det ikke lige. Check her på denne webbutiks hjemmeside. Og når man som, ahm, undertegnede husker dem fra 80'erne, så må man sgu knibe sig en gang i armen over prisen! Under 40 kroner for 10 bånd! Det var satans!!! Tilbage i det sorte årti kostede de 150 kr PER STK!! Og det er altså 150 kr i firser-kroner!! I dag ville det vel svare til ca. 300 kroner!! Og her var sgu ikke engang tale om 4-timers bånd; De alm. Beta-bånd kunne kun have 3 timer og et kvarters optagelse på. Og "longplay" fandtes kun i science fiction-film!

Man burde sgu næsten købe en pakke bare sådan for gammelt venskabs skyld. Desværre er portoen krads; 13 Euro til Danmark (butikken ligger i Prøjserland). Den allerførste film, jeg optog på Betamax, var iø horrorfilmen MAGI (aka Magic), som DR sendte, med Anthony Hopkins. Jeg viste den for min mor, vist nok under dække af, at jeg ikke vidste, hvad det var - men hun endte vist med at kunne lide den alligevel, selvom horrorfilm ikke lige var sagen. Jeg tror sgu stadig, jeg har båndet. :D


NB: Jeg prøvede iø for sjov at oversætte dette indlæg med oversætter-dimsen, som jeg har hængt op ovre til højre, og, usch, resultatet er da godt nok det værste usammenhængende Bizarro World-nonsense nogensinde. Haha.

Wednesday, 12 October 2011

Flere splatterdrenge i TV2-indslag fra 1992Her et cool indslag om splatterfilm og fans. Jeg har aldrig før set dette indslag (hvilket nok skyldes, at jeg boede halvdelen af tiden mellem 1991-96 i Melbourne). Tusind tak til Steen Schapiro, som optog det i '92 og som i går, 20 år senere, sendte det til Peter, som var så flink at uploade det!

Tuesday, 11 October 2011

SPLATTERDRENGE endlig på YouTube!!!

 

Whoo-eeeehhh!!! Steen Schapiros 20 år gamle danske dokumentarfilm, SPLATTERDRENGE (1991), om splatterfilm-samlerne i miljøet omkring de danske fanzines Inferno og Bloody Darlings er nu endelig tilgængelig!!! 

Jeg optog den selv fra TV, da den blev vist i 1991, men har aldrig fået taget mig sammen til at uploade den. Det er der så en anden en, der har gjort nu, og tusind tak for det (jeg er bekendt med, hvem det er og hvor kopien kommer fra). Check den ud med det samme, den er totalt fed. Og man får set alle de "kendte" fra dengang; folk, som stadig er derude, men som for de flestes vedkommende har forladt "scenen". 

En af dem, der dog stadig er aktiv, er Søren Jacobsen, som ses med det fanzine, han udgav dengang; Phenomena (som kan læses gratis online på Uncut.dk's hjemmeside).  

EDIT: Det var Peter fra fanzinet Sick in the Head, som havde uploadet den oprindelige udgave på sin YouTube-kanal, men desværre har han for længst lukket den. Det nye upload er på min egen kanal.

Monday, 10 October 2011

Poul Nyrups tonemester går bort

Preben Mortensen ses helt ude til højre. Billedet er fra optagelsen til MAZURKA PÅ SENGEKANTEN


PREBEN MORTENSEN - RIP

Jeg har jo tidligere skrevet en hel del om Danmarks psykotroniske film-helt, instruktøren Poul Nyrup, der mellem 1963 og '65 lavede alle tiders bedste danske psykotroniske filmperler, bl.a. STENBROENS "HELTE". En af dem, der var med på filmholdet omkring Nyrup var lydmanden ("tonemester", som det hed i gamle dage) Preben Mortensen.

Efter de to film med Nyrup (STENBROENS "HELTE" og VILLA VENNELY, men så vidt jeg ved ikke MELLEM VENNER) arbejdede Preben Mortensen i mange år på rigtig mange danske film, og i de senere år var han med til at restaurere Palladium-film til DVD-udgivelse. Preben var også medlem på Danskefilm.dk-forummet, hvor han altid var villig til at svare på spørgsmål om diverse film.

Jeg har i årevis haft en idé om at lave en ordentlig opdateret opfølger til min artikel om Poul Nyrup og ville have bedt Preben om hjælp med info (de gange, hvor jeg på Danskefilm.dk har bragt Nyrups film på bane, var Preben altid villig til at hjælpe). Men nu er det desværre for sent. Preben Mortensen gik bort for få dage siden efter længere tids sygdom. Tråden på Danskfilm.dk kan læses her. RIP.NB: Billedet er hentet fra Danskfilm.dk forum.

Man ka' vel godt ha' noget pænt på væggen selvom man er en kloakrotte i undergrunden

Check lige den her stak danske plakater, som er på vej til mig (øh, når ellers jeg får dem betalt)!! Virkelig fedt stads!!

Jeg er specielt begejstret for plakaten til Tsui Harks legendariske (og lidet sete i sin originaludgave) film DON'T PLAY WITH FIRE, som i de danske biffer blev til Kineser-ligaen. Den sjældne danske exrental VHS benytter blot den engelske title.Da Tsui Hark oprindeligt lavede filmen, hed den CLOSE ENCOUNTER OF THE FIRST KIND og var stærkt politisk. I Hongkong (før overdragelsen til Kina) kunne man lave hvad som helst på film, så længe man ikke kritiserede regeringen - og Tsui Harks film var altså for skrap kost. Filmen blev redigeret om og næsten en halv times ny footage blev brugt.

Det er først her i sommers, at et print af den oprindelige version er blevet vist i HK. Desværre er det oprindelige filmmateriale gået tabt, så den nye (gamle) udgave er sat sammen vha. den eneste udgave, Tsui Hark ejede af den originale udgave, nemlig et gammelt videobånd. Jeg har desværre ikke halt mulighed for at få fat i denne udgave, men selv i den "nye" version er det en meget stærk (og kynisk) film.

Den eneste DVD-udgave, der er engelsk-venlig, er en bootleg fra USA, som man i gamle dage kunne købe fra HKFlix i Hawaii (som desværre jo som bekendt har lukket dørene, altså HKFlix, ikke Hawaii!). Den oprindelige udgave er kun udsendt eet sted i verden på hjemmevideoformat, nemlig på DVD i Frankrig, og man ved jo hvordan frøæderne har det med engelsk-venlige udgaver. Der skulle dog findes en udgave af den franske DVD med engelske fans undertekster på et torrent site.

Den danske VHS udmærker sig ved at være i letterbox modsat den hollandske, som er i grim fullscreen. Underligt nok har den danske video en spansk online-titel (som jeg ikke kan huske og gider ikke checke efter), mens den NL'ske bærer DON'T PLAY WITH FIRE-titlen. Desværre mangler der meget overraskende en HEL scene i den danske udgave!!! (en kontorscene i begyndelsen af filmen).Jeg er meget begejstret for at ha' fået STANLEY (Slangerne angriber, slangerne dræber) (altså når jeg får den betalt!)!! Det er en obskur horrorfilm, som rigtig længe var svær at opdrive. Da jeg opdagede at filmen fandtes, fandt jeg også ud af, at der var udsendt en (efter sigende) flot DVD-udgave, men også at den var OOP og skide dyr. Heldigvis er selvsamme version senere genudgivet i en Drive-in Classics-boks til meget små penge. Inden jeg fik dén boks, havde jeg naturligvis nået at smide en masse penge efter et gammel amk. videobånd! >_<
(jeg samler normalt IKKE på amk VHS'er).Jeg er også multo begejstret for plakaten til den gamle negerfilm TRUCK TURNER, som bestemt er en af mine blaxploitation-favoritter! (hvilke andre film findes der, hvor hovedpersonen vil tage sin skjorte på, opdager så at den stinker ad helvede til, fordi katten har pisset på den - men tager alligevel skjorten på!!! Arhhh-haha). Jeg anmeldte iø TRUCK TURNER i et gammelt nummer af STAY SICK!

NIGHTMARE IN WAX (Mareridt i vokskabinettet) købte jeg udelukkende, fordi plakaten er skide fed! Jeg har aldrig set filmen.Og så var der også et dansk filmprogram til THE EXORCIST (Eksorcisten), men det jeg har ikke noget scan af.

Tak til Henschjell for en som sædvanlig god handel.

Sunday, 9 October 2011

Nøgen Spidshat...

Feedest! Så ser det endelig ud til at jeg får fat på albummet "En mærkelig kop te" med SPIDS NØGENHAT! Den udkom oprindeligt tilbage i 2001, men først længe efter fandt jeg ud af plades eksistens (via Baby Woodrose, naturligvis). CD'en har længe været udsolgt, men for nyligt fandt jeg helt tilfældigt ud af at den var blevet genudsendt ... og så var jeg sgu ved at misse den igen!! Alle pladebutikkerne (de få der efterhånden er tilbage!) havde kun vinly-udgaven. Hvor obskurt er dét ikke lige!! At de har LP'en, men ikke CD'en. Det er sandelig nye tider, vi lever i (eller måske GAMLE tider, høhø). Nå, men jeg fandt til sidst et sted og snuppede den med det samme (med min lange cyber-arm). Jeg foretrækker naturligvis vinylerne, men jeg har desværre ikke nogen pladespiller for tiden, så CD'en var påkrævet. Jeg købte naturligvis også LP'en. 330 spir blev det til (og DET er fanderme som i gamle dage!! Jeg husker at jeg i 80'erne OGSÅ gav ca. 150 kr. for en LP. Wildt, at de nu 20-25 år senere koster det samme!).

PS: Og de eneste svampe, jeg indtar, er altså dem på min pizza.