Saturday, 11 May 2019

Her under valgforberedelserne er det måske passende at bruge et kendt citat fra den politiske verden: MAN HAR ET STANDPUNKT TIL MAN TAGER ET NYT!

Jeg har aldrig brudt mig specielt om Trinity-brødrene-filmene. For fjollede simpelthen, og ikke rigtige spaghettiwesterns. Da man kunne købe On-airs dvd'er i TP Musikmarked spyttede jeg på dem. Og da selskabet udsendte en kæmpe box med omkring 30 dvd'er, smed jeg den på gulvet og trådte på den (jeg overdriver muligvis her for effektens skyld). Men så i dag var jeg i Røde Kors, og en eller anden havde afleveret sin samling af Bud Spencer & Terence Hill-film: Jeg stod lidt og vægrede mig, men tænkte så, at det måske var på tide at give dem en chance alligevel - og så købte jeg dem alle sammen! (10 kr. per styk). 

Jeg købte noget helsekost fra et pizzeria (pitabrød med græsk bøf og cheeseburger, sund og god spise for alle raske drenge) og satte mig med PAS PÅ, POLITIET KOMMER (Crime Busters aka I due superpiedi quasi piatti, Italien 1977). Filmens instruktør, Enzo Barboni, var også ham, der lavede de legendariske DE KALDER MIG TRINITY og JEG HEDDER STADIG TRINITY. Men det ændrer ikke på, at filmen her næsten var lige så plat, som jeg forestillede mig, at den ville være. Men jeg syntes faktisk, den var ganske underholdende alligevel.

Laura Gemser, Terence Hill, Bud Spencer
Oversætteren kunne åbenbart ikke greje, at der blev
sagt: "...granddad says the moon doesn't laugh...", haha
 
Jeg slog den op på Wiki, og i 1978 var filmen den ene ud af tre, der fik en tysk "Golden Screen Award" (de andre to var EKSORCISTEN og DET TÅRNHØJE HELVEDE - sidstnævnte købte jeg sjovt nok også i dag). Meget fornemt selskab der. Jeg er så ikke heeelt sikker på, at jeg synes, PAS PÅ, POLITIET KOMMER er tilnærmelsesvis lige så god.
M-E-N ... Laura Gemser er med!

Et medlem på Uncut forum postede for længe siden en komplet liste over On-airs dvd-udgivelser i serien. Tak til KhatLouie (whereever you are). 

Bud Spencer & Terence Hill combo:
#1 Dio perdona... Io no! (1968) ”God Forgives... I Don't!” aka MANDEN DE KALDTE ENGLEFJÆS (Coll. #1 WIDESCREEN) *
#2 Lo chiamavano Trinità (1971) ”My Name Is Trinity/They Call Me Trinity” aka DE KALDER MIG TRINITY, DJÆVELENS HØJRE HÅND (Coll. #1 WIDESCREEN)
#3 Corsaro nero, Il (1971) “Blackie the Pirate” aka DEN SORTE PIRAT (Coll. #1 WIDESCREEN) *
#4 ...continuavano a chiamarlo Trinità (1972) “Trinity Is STILL My Name!” aka JEG HEDDER STADIG TRINITY (Coll. #1 WIDESCREEN) *
#5 Più forte, ragazzi! (1972) "All the Way Boys/Plane Crazy” aka GI’ DEN HELE ARMEN (Coll. #2 WIDESCREEN) *
#6 Anche gli angeli mangiano fagioli (1973) ”Even Angels Eat Beans” aka OGSÅ ENGLE SPISER BØNNER) (with Giuliano Gemma) (Coll. #2 WIDESCREEN)
#7 Il mio nome è Nessuno (1973) ”My Name Is Nobody” aka MIT NAVN ER NOBODY (with Henry Fonda, mfl) (Coll. #2 WIDESCREEN)
#8 Un genio, due compari, un pollo (1975)”A Genius, Two Partners and a Dupe” aka JEG HEDDER STADIG NODBODY (with Klaus Kinski) (Coll. #2 WIDESCREEN)
#9 Due superpiedi quasi piatti, I (1976) “Crime Busters“aka PAS PÅ, POLITIET KOMMER (Coll. # 3 WIDESCREEN)
#10 Lo chiamavano Bulldozer (1978)”They Called Him Bulldozer” aka DE KALDTE HAM BULLDOZER (Coll. # 3 FULLSCREEN)
#11 Pari e dispari (1978) ”Odds and Evens/ Trinity: Gambling for High Stakes” aka LIGE ELLER ULIGE (Coll. #3 WIDESCREEN
#12 Io sto con gli ippopotami (1979) “I'm for the Hippopotamus” aka VI HOLDER MED FLODHESTENE (Coll. #3 FULLSCREEN)
#13 Uno sceriffo extraterrestre - poco extra e molto terrestre (1979) “The Sheriff and the Satellite Kid” aka SHERIFFEN SLÅR PÅ TÆVEN (Coll. #4 FULLSCREEN)
#14 Poliziotto superpiù (1981) ”Super Snooper” aka HJÆLP, JEG SER RØDT (with Ernest Borgnine) (Coll. # 4 WIDESCREEN)
#15 Chissà perché... capitano tutte a me (1980) ”Why Did You Pick on Me?” aka SUPER-SHERIFFEN KOMMER TIL BYEN (Coll. #4 FULLSCREEN)
#16 Occhio alla penna (1981) ”Buddy Goes West” aka BUDDY GI’R EN HÅNDFULD ØRETÆVER (Coll. #4 WIDESCREEN)
#17 Chi trova un amico, trova un tesoro (1981) ”Who Finds a Friend Finds a Treasure” aka FINGRENE VÆK FRA ØEN (Coll. #5 WIDESCREEN)
#18 Banana Joe (1982) (Coll. #5 FULLSCREEN)
#19 Bomber (1982) aka BULLDOZEREN RYKKER UD (Coll. #5 FULLSCREEN)
#20 Cane e gatto (1982) “Thieves and Robbers” aka TYVE & RØVERE (T. Milian) (Coll. # 5 WIDESCREEN)
#21 Nati con la camicia (1983) “Go for It” aka CEMENT I ARMEN *
#22 Non c'è due senza quattro (1984) aka ”Not Two, But Four/Double Trouble” aka ANGREB ER DET BEDSTE FORSVAR
#23 Miami Supercops (1985) aka PAS PÅ SUPERSTRØMERNE
#24 March or Die (1977) aka FREMMEDLEGIONENS HELTE *
#25 La collera del vento (1970) “Revenge of Trinity” aka MISSION HÆVN
#26 Piedone lo sbirro (1973)”Flatfoot” aka AV, SIKKE EN STRØMER
#27 Piedone a Hong Kong (1975)”Flatfoot in Hong Kong” aka STRØMEREN RYKKER UD
#28 Piedone l'africano (1978)”Flatfoot in Africa” aka STRØMEREN SLÅR KNOCK-OUT
#29 Piedone d'Egitto (1980)”Flatfoot on the Nile“aka STRØMEREN SLÅR TIL IGEN
#30 Un piede in paradiso (1991)”Speaking of the Devil”
#31 Il soldato di ventura (1976)”Soldier of Fortune”

* = ikke inkluderet i den store 25-DVD BOX fra TP-Musik.
Og sidst, men ikke mindst, fik jeg også fire andre film, hvoraf i den ene er en, som jeg længe har villet købe; DET TÅRNHØJE HELVEDE. Jeg har en tåget fornemmelse af, at jeg vist nok så den i biografen i sin tid, men jeg er ikke 100% sikker. SNAKES ON A PLANE var den dvd, der udlignede antallet, så jeg fik et lige antal. DVD'erne koster nemlig 20 kroner per styk i den lokale Røde Kors, men hvis man tager to, får man dem også til 20 kr. og dermed 10 kr. per styk! Og SNAKES var den absolut eneste, der var tilbage, som lugtede bare lidt af underholdning. Nej, udbuddet var ikke noget at skrive hjem om.


Thursday, 9 May 2019

Tardi-klon modtages med kyshånd når nu Tardi ikke selv gider


Mens man ærgrer sig over, at Tardi ikke kan nosse sig sammen til at gøre "Adeles ekstraordinære oplevelser" nr. 10 færdig, så må man jo tage til takke med hvad der umiddelbart ligner en Tardi-klon; Pierre Winingers tre albums om "Victor Billetdoux" for første gang komplet på dansk i denne nye, flotte intégrale. Yay!

 Jeg har ingen anelse om, hvorvidt den er god eller skidt. Jeg har ikke læst Carlsens tidligere udgivelser (de begyndte af sære grunde med nr. 2). Men umiddelbart ser det fedt ud. Hvis man er interesseret, skal man skynde sig. Udgivelsen er en crowd funding-udgivelse, og der er under 10 ex tilbage af den dansksprogede udgave (det danske tomands-forlag E-voke har også udsendt en engelsk udgave - det er iø deres første udgivelse).


Albummet kom lynhurtig, efter at jeg havde betalt, og det er dejligt med en personlig hilsen i kuverten. Hvis jeg skulle foreslå forlaget noget, så er det at bruge stive papkuverter, a la dem Fantask bruger, i fremtiden. Jeg har desværre dårlige erfaringer med kombinationen tynde boblekuverter & tegneseriealbums.

I øvrigt fedt, at de tre albums forsider er gengivet i FULD størrelse i albummet.


Tuesday, 7 May 2019

Muggen film om børneopdragelse gået grueligt galt

I dag fik jeg endelig set den gustne filmatisering af Jack Ketchums roman "The Girl Next Door", som i sig selv bygger på en kvalmende hændelse fra 1965.

En teenagepige blev holdt fanget i kælderen af en mildt sagt psykisk forstyrret kvinde, som sammen med sine børn, naboens børn, og nogle andre børn pinte og plagede den stakkels pige indtil hun døde. Filmen var fabelagtig og holdt min interesse hele vejen igennem.

Stephen King har i følge omslaget udtalt, at det er den mest autentisk chokkerende film siden HENRY: PORTRAIT OF A SERIAL KILLER. Om du så er enig, må du selv finde ud af, men se filmen skal du i hvert fald!

Jack Ketchum gik i øvrigt desværre bort for ganske nyligt. Alt for tidligt. RIP

Set på reg. 1 dvd med en glimrende "Making of" i bonussektionen og to kommentarspor, det ene med bl.a. Jack Ketchum.