Tuesday, 19 May 2020

GYSERE fra amerikansk fjernsyn i 70'erne var UH-HUH-HYGGELIGE


DON'T BE AFRAID OF THE DARK (John Newland), eller som den hedder på dansk, Mørkeræd, er desværre en af de danske exrentals, jeg aldrig har fundet, men nu er den kommet på blu-ray i USA!

Dette er originalfilmen fra 1973 og skal ikke forveksles med det remake, der kom for nogle få år siden. Originalen er lavet til amk fjernsyn, og den er virkelig god. Billedet er glimrende på blu-rayen (jeg ejer en dvd-r fra den danske lejevideo, og svjh er den lige lovlig mørk i det).

Med en for disse tv-film typisk løbetid på 75 minutter holder den spændingen hele vejen igennem, og man bider sine negle til blods i sand rædsel. Købt via wowhd. Der er eng. subs og to kommentarspor. 

Det skal iø lige tilføjes, at rygtet om, at disse Archive-udgivelser fra Warner er BD-R er heldigvis blot et rygte. Warner har meldt ud, at alle deres Archive-udgivelser er fabrikspressede, og ikke som DVD-udgaverne, der netop er DVD-R.


Desværre er filmens trailer ikke med på blu-rayen, men så er det jo godt, at man kan finde den på YouTube:

Monday, 18 May 2020

NIGHTCRAWLER (dan gilroy, usa, 2014)


Her i nat har jeg set NIGHTCRAWLER for fjerde gang inden for et år! Jeps, sidste år så jeg den tre gange på Tubi-tv, og nu har jeg købt den på engelsk blu-ray! Så god er den!!

Jeg har ikke set ret mange film med ham Jake Gyldenkål, men jeg er sikker på, at dette er hans bedste film. Nå ja, måske er ZODIAC lige så godt, men god er den i hvert fald. Kort fortalt handler den om en natteravn, som bruger natten på at køre rundt i LA og filme trafikuheld, overfald, kriminalitet, og andre spændende ting, så længe de er vilde og blodige. Så lægger han dem på facebook og fråder over de mange "likes". Nej, vent...

Klokken er 5:40 og jeg gider ikke genfortælle plottet, men se den selv! Du vil ikke fortryde det, hvis du er til gustne thrillere. Og gusten er vist det eneste tillægsord, der bør bruges her. Trailer her: