Sunday, 7 June 2020

Dejlig dame – eller damn dirty ape?


Kvinde eller gorilla – det kunne lyde som en bizar pornofilm, men den er fra 1943, så dét er nok alligevel utænkeligt. Næh, kære læser, det er såmænd den danske titel på den amerikanske science fiction-gyserfilm CAPTIVE WILD WOMAN – eller som samtidens danske ad-mat (avisannonce) omtalte den: en "Super-sensationsfilm"!!!

Det er de utroligste ting, der dukker op, når man trawler de gamle avisarkiver igennem efter genrefilm, som blev vist i de danske biografer dengang. Dengang, da farfar var ung. Kvinde eller gorilla havde ifølge DFI dansk premiere i oktober '49, men af de avisannoncer, jeg viser her (hentet fra den for længst lukkede provinsavis Sorø Amts Dagblad – Slagelse), fremgår det, at filmen først kørte omkring årsskiftet '49/50 i Kino i Slagelse.

I dag behøver man ikke vente længe på, at filmen får nypremiere, før man kan se den. Både trailer og film ligger i nogenlunde god kvalitet på YouTube! Den findes iø også både på dvd og blu-ray (og nej, denne reporter kan endnu ikke melde tilbage, hvordan filmen er. Den er ikke set endnu!).


John Carradine er med, og filmen er instrueret af Edward Dmytryk. Jeg har læst lidt op på ham, og desværre viser det sig, at han var et dumt svin; Han angav intet mindre end syv andre filminstruktører og 15 andre folk som kommunister i 1951, så han selv kunne fortsætte med at lave film i Hollywood og slippe for fængsel.

On a brighter note... Jakob Stegelmann har brugt plakaten fra CAPTIVE WILD WOMEN til forsiden af sin vildt glimrende bog om psykotroniske film (og anden popkultur), Truslen fra det ukendte

Trailer:Hele filmen:


EDIT:  Jeg ser, at røvhullerne har ændret i videoen, så man ikke kan se den i Danmark. Heldigvis er VPN jo opfundet. VPN er det rene punk. I tror, I kan holde os ude? Der ta'r I ligegodt fejl, røvbananer. Vi tænder sgu da bare for den gamle VPN-dampmaskine! LOL

PS: Nå ja, og så var der jo lige overskriften.