Friday, 14 December 2012

Kynisk lukning af Danskefilm.dk forum

"Efter længere tids overvejelse har danskefilm.dk valgt at fjerne forummet.

Det er et utroligt tidskrævende arbejde at styre forum, da arbejdet med databasen udføres som en fritidsaktivitet er det nødvendigt for os at prioritere opgaverne.
Vi har derfor truffet den beslutning at koncentrere os om inddatering af data. Der mangler fortsat mange opdateringer f.eks omkring revyer, filmprogrammer samt krediteringer af det tekniske hold på en lang række produktioner. (11-12-2012)"

Da jeg i går ville checke forummet på Danskefilm.dk for nye indlæg, blev jeg mødt af ovenstående tekst. Holdet bag filmsitet har uden varsel lukket forummet. Sådan!

Danskefilm.dk's forum er ved den sødeste grød ikke det mest interessante eller ophidsende forum i Cyberspace, men mange af medlemmerne, sørgelige stakler, er kommet der i årevis og har udvist stor entusiasme (betydeligt større end yours truly), og de fortjerner bestemt bedre behandling, end den ejeren og hans kumpaner her giver dem. At jeg personligt har det med at grine højt og længe over Danskefilms forum skal ikke være nogen hemmelighed, men det har ikke noget at gøre med, hvordan jeg synes, man bør behandle folk. Og dén behandling, som Danskefilm her udviser, kan de ikke være bekendt!

Men man kan jo mistænke folkene bag sitet at være fuldstændige ligeglade med medlemmerne. Man bemærker for eksempel, at der i ovenstående bekendtgørelse end ikke er så meget som en tak til medlemmerne for de mange år, hvor de trods alt gjorde forummet til et sted for fans af danske film at mødes (lidt ligesom en varmestue for hjemløse).

Man burde have givet medlemmerne en uge eller tos varsel, så disse kunne have fundet en anden platform at mødes på, f.eks. Facebook. Nu er folk spredt for alle vinde og det vil være praktisk talt umuligt at oprette noget, som alle vil kunne finde.

Wednesday, 12 December 2012

Ny blog: "Rygende revolvere"


Jeg forsøgte engang at vride armen om på SØREN JACOBSEN for at få ham til at indrømme, at han også så andet end gyserfilm, men han hævdede hårdnakket, at det eneste andet, der var plads til, var TV-serier (på DVD). Men alting kommer jo som bekendt for dagens lys (muhahahaha) og nu viser det sig sørme, at Søren også ser gammeldaws westerns. Jeps, det er rigtigt. Dem, som vi i gamle dage kaldte cowboyfilm (eller "kovboiderfilm"). Søren har netop åbnet bloggen RYGENDE REVOLVERE og der loves både amerikanske film og italienske spaghettiwesterns. Herligt at se, at han ikke kun vælger den ene genre frem for den anden, som det ellers er kutyme. Og han lægger endda ud med en B-films-western, LYN-SHERIFFEN. Tomlen op herfra!

Monday, 10 December 2012

En KANNIBAL vender hjem


Min egen text fra Facebook fra i fredags:

After 20 years!!! THE HOLY GRAIL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Big thanks to Hans-Jørn Reimer/Diabolik!!!! I will name my firstborn after you, no matter if it's a boy or girl!!!!*

This is the ultra-ultra-ultra rare Danish rental VHS release of CANNIBAL HOLOCAUST, Ruggero Deodato's masterpiece from 1980. The mother of all films, the answer to all questions, the solution to all problems, the only true love a man (or woman) can have in this world. I rented this [i.e. a similar tape of the same release] from a local video rental in circa 1992-94 and made a VHS dupe. I asked the owner of the video rental if I could buy it but needless to say he said no. I never found another copy of the tape, neither for sale or at video rentals. Now, thanks to Mr Diabolik I've finally got it. Xmas came early this year. ♥

[*maybe]


Ja, så kan det vist ikke siges tydeligere! Jeg har endelig efter cirka tyve års eftersøgning fundet den danske exrental-udgave af CANNIBAL HOLOCAUST, eller som den hedder meget bedre herhjemme: Kannibalmassakren!!!

Båndet er en gave fra Hans-Jørn (aka Diabolik på Uncut forum) og jeg er selvsagt meget glad for den. Her er det i virkeligheden ikke så meget filmen, det gælder, den kan man nemlig nemt få i meget flottere udgave på DVD (og blu-ray måske). Men her er det udgivelsen, der tæller!! Der er jo her tale om en dansk udlejningsvideo af en af de helt store og eftertragtede titler inden for genren af "voldsfilm" (som pædagogerne i udgivelsens samtid kaldte den slags film) nemlig Ruggero Deodatos store fake dokumentarfilms-lignende spillefilm KANNIBALMASSAKREN. Filmen, der havde scener med kannibaldrab, der var "ægte". Nå ja, det var de jo så ikke alligevel (selvom dyrelskere stadig raser over, at der blev dræbt en skovmus og et par andre dyr i filmen). Men filmens realistiske tone kommer man ikke udenom. Filmisk set er det et mesterværk, hvad enten man så ellers er til splatterfilm eller ej.

Printet, der er brugt til båndet, er noget ridset i starten af filmen og i øvrigt bliver filmen præsenteret i fullscreen-format. Men om ikke andet er det et internationalt print, hvor den afsluttende tekst er på engelsk med danske undertekster. I Another World Entertainments DVD-udgave er teksten på italiensk og man har ikke gjort sig den umage at oversætte, selvom det har betydning for filmen. Så endnu en gang kan man som samler af gamle støvede og slidte udlejningsvideobånd give fingeren til dem, der udelukkende sværger til de "nye" formater.

Jeg lejede det danske bånd i en videobiks, der hed "Brink", i Korsør i de tidlige 90'ere. Jeg er ikke sikker på præcis hvornår, men jeg flyttede tilbage til Danmark i starten af 1991 og jeg vil skyde på, at jeg mødte min co-redaktør af mit første zine, BANNED IN BRITAIN, omkring '92-93 og jeg husker, vi så filmen sammen og at det var omkring bladets udgivelse. Så det har været cirka 1994. Jeg lavede naturligvis en VHS-kopi, som jeg beholdt, men det var altså den eneste gang, jeg havde et rigtigt udlejningseksemplar i hånden. Jeg har aldrig fundet et andet ex, hverken i en udlejningsbiks eller som brugt eksemplar (eller sat til salg af en samler, for dén sags skyld). Om jeg stadig har min overspillede kassette? Aner det ikke! Måske. Man skal huske på, at man kunne jo ikke bare købe en udenlandsk udgave, hvis man ikke kunne finde en film som denne på det danske marked. Man kunne ikke bare slå op på internettet (det fandtes nemlig ikke) og vælge mellem en håndfuld DVD- og blu-ray-udgaver (dvd og blu-ray fandtes heller ikke). Og end ikke på VHS kunne man købe filmen, der var nemlig ikke nogen salgsudgaver af den nogen steder. Jeg har ladet mig fortælle, at den danske video i øvrigt er den ene af kun fem VHS-udgivelser, der er fuldstændigt uklippede (filmen er iø fornyligt endelig for første gang blevet tilladt af censuren i Storbritannien, men man er stadigvæk ikke glad for det derovre og det er da også en klippet udgave, der er kommet ud!!). Og det er bestemt dén kassette, der har det fedeste omslag! Det er det iø stadigvæk. For fanden da, der er sgu da ikke nogen omslag, der slår det her. Heller ikke AWE's DVD!