Thursday, 5 July 2012

Sleaze-pitten: THE INCREDIBLE MELTING MAN (William Sachs, USA, 1977)

Jeg går ud fra, du har købt nr. 1 af PETER RYBERG LARSENS fede nye horror-/splatterfanzine SICK IN THE HEAD. Ellers gør det! (jeg burde vel osse se at få det anmeldt!). Nåmen Peter omtaler i bladet en gusten dansk Facebook-gruppe, der hedder SLEAZE N' HORROR og dennes anmelderafdeling, Sleaze-pitten (de vil sikkert slå mig ihjel for at sætte en grammatisk korrekt bindestreg. Argh!). Nedenfor følger nu min første anmeldelse skrevet til "pitten".THE INCREDIBLE MELTING MAN (William Sachs, USA, 1977)

En ekspedition til det ydre rum går galt og kun et enkelt besætningsmedlem overlever. Hvad der egentligt er gået galt, får vi aldrig at vide, men da den overlevende astronaut ligger på hospitalet, er alting meget tys-tys. Offentligheden må ikke få besked. Så vågner astronauten op og ser sig i spejlet. Dum idé! Han ligner noget fra "en anden verden". Chokket gør ham straks sindssyg, så han flygter, og styrer klart nok straks mod naturfredlige områder med børn og gravide kvinder.

En af hans kolleger går straks i gang med at forsøge at finde ham. Rumprojektet var åbenbart meget lowbudget, for han er den eneste, der lader til at bekymre sig om kollegaen. I mellemtiden har den sindssyge rumpilot spist ansigtet på et par fredelige forbipasserende og skræmt nogle børn fra vid og sans. Hele vejen efterlader han et spor af hud og slim, der drypper af fra ham. Da kollegaen undersøger noget buskads hører man denne fantastiske sætning: "Åhh-nej, hans øre!", haha.

Smeltemandens tidligere kollega har nu fået assistance af projektets leder, men det er blevet mørkt, så smeltemandens kollegas kone inviterer dem på en middag, hvor også hendes mor og stedfader skal komme. De to sidstnævnte møder dog Smeltemanden og ikke overraskende når de aldrig frem til middagen. Enough plot-beskrivelse! THE INCREDIBLE MELTING MAN følger stort set drejebogen for "Eksperiment gik galt og nu er forsøgssubjeket forvandlet til et monster, der dræber løs med sine nye kræfter" (i dette tilfælge Smelte-kræfter!).

Det er Rick Baker, som har lavet special-effekterne og det kan man sgu godt se. Smeltemands-effekterne er rigtig fede, ikke noget med en fastelavnsmaske fra BR her. Der er noget splatter hist og her (et afrevet flydende hoved i en å, et halv fortæret ansigt, en afhugget arm, et smeltet lig, etc.). Og det blir også til et par bare bryster (omend de er gevaldigt små). Jonathan Demme er med i en lille rolle. Skuespillet er ganske glimrende og filmen er stort set bedre, end jeg havde forventet. Jeg så filmen på VHS i MGM's coole "Midnite Movies"-serie. Af en eller anden grund inkluderede MGM ikke filmen, da de genudsendte serien på DVD, så det er VHS'en, man skal ha' fat i, hvis man samler serien. MGM udsendte den godt nok på dvd sidste år, men det var i deres fattigmands-dvd-serie på dvd-r!! Der findes dog nogle reg. 2 dvd-udgaver.
Anbefales.Monday, 2 July 2012

Fellow blogs that fly under the radar but that you OUGHT to know about!!! ... "PLAKATSIDEN"


Jeg vil lige gøre opmærksom på den kriminelt oversete danske blog PLAKATSIDEN. Bloggen har eksisteret et godt stykke tid, men flyver endnu lavere under radaren end selv bloggen, du læser! Vist mest fordi manden bag, Uncut forum-medlemmet Kent, ikke gør noget for at reklamere for den. Men reklame fortjener den, så klik straks her.


Kent poster ikke alene plakater, men fanderme også de gamle pressemeddelelser og bioannoncer for diverse genrefilm. Den slags GUSTNE bioannoncer, som man kunne finde i aviserne i gamle dage. Hvornår han man sidst set reklamer a la LUDER PÅ FØRERENS BEFALING (Nazi Love Camp 27 aka La svastica nel ventre) i lokalavisen? Hva'behar!?

Personligt synes jeg faktisk, bioannoncerne er mest interessante, da de ses så sjældent i dag. Modsat plakaterne har der desværre ikke været tradition for at samle på den slags.


Og i øvrigt, før du tænker "Okay, endnu en blogger, der googler og finder poster-scans på nettet i halv- og heldårlig kvalitet", så: Nej! Klik engang på plakaterne og du vil se, at rigtig mange af dem sgu er i høj opløsning! Ikke dem alle sammen, men rigtig mange. F.eks. er reklamerne og annoncen for LUDER PÅ FØRERENS BEFALING i hi-res, men plakaterne er ikke.

Hvis jeg har en enkelt lille kritik, må det være, at Kent nogle gange ikke checker sine overskrifter. F.eks. kaldes LUDER PÅ FØRERENS BEFALING for "Luder på førens befaling" og KRIGERNE PÅ HJUL bliver til "Krigere på hjul". Men bortset fra sådanne uheldige svipsere er det sgu en cool blog, og man kan fra nu af checke dens opdateringer via min blogroll.


Og så lige et tip; På grund af Bloggers underlige, nye layout, så skal man først klikke på et billede, og derefter højreklikke på billedet, og endelig klikke på "vis billede" (og nogle gange venstreklikke igen) for at få den helt kæmpe størrelse!

PS: Og hvorfor plakaten for KRIGERNE PÅ HJUL (The Bronx Warriors) staver "på" med dobbelt-A istedet for Å, mere end 30 år efter sprogreformen, som indførte Å'et, har jeg virkelig ingen anelse om. o_O


NB: Du finder tidligere indlæg i serien "Fellow blogs that fly under the radar but that you OUGHT to know about" lige her.