Saturday, 2 September 2017

Fiks og færdig anmeldelse af DEN BLÅ NAT


 ...fiks og GRÆDEfærdig, that is!

For en uges tid siden så jeg Jeff Liebermans sære kultfilm DEN BLÅ NAT fra 1976, og har siden forsøgt at skrive en omtale. Normalt sætter jeg mig og knalder sådan en ud på en halv til en hel time (deri ikke medtalt de 117 rettelser og tilføjelser - det kommer først senere), men lige med denne her er der et eller andet, der stritter imod. Nå, om ikke andet er det da blevet til en kladde til en indledning (som jeg ikke er tilfreds med), et manglende plot og ... det var så det. Men film- og DVD-credits'ene ... dem har jeg! ^_^

Lieberman var iø også ham, der lavede en anden film, der herhjemme også hed noget med "nat", nemlig ORMENES NAT (Squirm).



BLUE SUNSHINE

USA, 1976
Dansk titel: Den blå nat (biograf), Blue Sunshine (DVD)
Instruktør: Jeff Lieberman
Premiere i Danmark: World Cinema biograf (Kbh), 20. marts 1978
Filmens resumé i "FILM I 70'ERNE": "Tre mordere på arbejde"


Review by JACK J

Tomlen op til Jan Schmidt og Kenneth Eriksen hos Another World Entertainment for at udsende Jeff Liebermans kultfilm BLUE SUNSHINE fra 1976 på det danske marked. Det er allerede 10 år siden, at deres fine DVD udkom (hvilket jo ikke er til at forstå), men alligevel er det ikke en af de AWE-udgivelser, der har fået den største bevågenhed blandt danske horrorfans. Endsige nogen bevågenhed overhovedet. I '78 havde den premiere i biograferne herhjemme under titlen Den blå nat, men heller ikke dengang var der den store interesse. Under 3500 betalende gæster var inde at se den. Men det kan vel ikke overraske nogen. Folk vil have tjubang-action, høje grin og bare patter. En sær film om en hovedperson, der får anfald og ser  ...


(Plotbeskrivelse og andet nonsens)


ANMELDT UDGAVE:
DVD, sell-thru (AWE, DK, 2007) 1.78:1 - 16:9 widescreen (anamorfisk), engelsk audio, skandinaviske undertekster
Ekstramateriale: booklet (Mikkel Leffers Svendstrup fra Uncut.dk), kommentarspor, interview (30 min), kortfilmen THE RINGER - alt sammen af og med Jeff Lieberman, trailer, tekst- og billedmateriale

Udsendt både som selvstændig DVD og i en 3-pack "Grindhouse Collection" med filmene SATAN'S SADISTS og THE PIG KEEPER'S DAUGHTER (3-pack'en mangler desværre den fine booklet)
Forbudt for børn under 16 (original biografcensur), 15 (DVD)

Monday, 28 August 2017

SPLATTERFILMEN mother's day - remake


For 17 år siden anmeldte jeg Charles Kaufmans film MOTHER'S DAY til STAY SICK! nr. 1. I Danmark udkom den på video som Skovhuggerne. Nu, 17 år senere, har jeg netop set Darren Lynn Bousmans remake med samme titel (ja, altså på engelsk. Remaket har IKKE fået den gamle danske titel!). Jeg har stort set glemt originaludgaven, men jeg kan se, at jeg gav den en vældig god anmeldelse i bladet. Jeg skrev dog også noget om, at filmen tonemæssigt var i den lettere ende. En lystig splatterfilm lissom THE EVIL DEAD 2 (uden dog at være ren komedie).

Den nye film (fra 2010) er på ingen måde lystig, endsige har sjove elementer. Den er grum, skummel og gusten. Og blodet plasker i ansigtet på dig. Rebecca De Mornay er rigtig god som den kærlige moder, der elsker sine sønner og ikke går af vejen for at stikke en stegepind i brystet på en irriterende kvinde eller knappe bukserne op på sin stærkt blødende søn, så han kan få kalorius ud og taget sin mødom.

De to film har ikke meget tilfælles (siger jeg efter just at have nævnt, at jeg ikke husker originalen) og hurra for det. Instruktøren har lavet en række andre horrorfilm, som jeg slet ikke har set.

Sunday, 27 August 2017

Kladde til længere akademisk afhandling om SLAGTERBANDEN


Fik i går aftes genset remaket af Wes Cravens THE HILLS HAVE EYES (aka Slagterbanden) fra 2005 og griflet et par ord ned om den til et kommende SS. Og ganske som da jeg så den første gang i 2005-6-stykker, synes jeg stadig, den er hoved og skulder bedre end Cravens originaludgave.