Monday, 1 August 2011

"Problemer vedrørende aflivning af gamle revolvermænd: The rise and fall of Morgan Kane" - af Jesper Ilum Petersen (Nørd Nyt nr 11, 2000)

For nyligt bragte jeg indlægget "Når nordmænd hører prærien kalde" om den gamle westernpocketbogserie MORGAN KANE og nævnte i den forbindelse, at hvis man ville vide mere om bøgerne, kunne man prøve at finde det gamle danske tegneserie-fanzine NØRD NYT nr. 11 fra 2000.Jeg vidste naturligvis godt, at det desværre nok ville være de færreste af læserne, der rent faktisk ville kunne få fingre i bladet. Modsat "rigtige" udgivelser, er det rigtig svært at finde gamle fanzines antikvarisk. Jeg har længe overvejet at genoptrykke artiklen i et nummer af STAY SICK!, men nu ligger dét zine jo i graven, så jeg vælger her i stedet at gå ned ad den ærværdige bootleg-sti og poste et cyberspace-genoptryk af artiklen. Jeg har ikke gjort mig den ulejlighed at spørge om lov, men jeg håber ikke, de aldrende Nørd Nyt-drenge har noget imod det.

Jeg har ikke sat min scanner til, så "scans'ene" er alle fotografier. Det ser lidt mærkelige ud, at der ligger ting og sager i kanten af bladet, men det skyldes, at jeg var nødt til at have noget til at holde siderne nede (nej, jeg kunne ikke bare bøje dem, den slags er strengt ulovligt, når man er tegneseriesamler!!!). Og jeg kunne heller ikke croppe billederne, da jeg har fået slettet mit billedredigeringsprogram og ikke kan finde CD-rommen med programmet på (og nej, jeg downloader ikke, og lærer at bruge, et andet program, bare for at en håndfuld skide billeder kan se bedre ud! Haha).

"Aflivning af aldrende revolvermænd" er som sagt skrevet af Jesper Ilum Petersen og oprindeligt bragt i Nørd Nyt nr 11, som udkom for 11 år siden. Når jeg gør så meget ud af at bringe en gammel fanzine-artikel om noget for de fleste danskeres vedkommende næsten glemt kiosklitteratur, så skyldes det (ud over at de velskrevne bøger i sig selv fortjener det) ikke mindst, at læsestof på dansk om Morgan Kane-bøgerne er så godt som ikke-eksisterende. Det faktum, at artiklen så oven i købet er rigtig god, er jo så bare heldigt.

Klik på billederne to gange for at se dem i fuld størrelse.
Sunday, 31 July 2011

"What You Expect - I'll Never Be" - STAY SICK! Dance Party volume 1

Jeg har tidligere bragt gammelt materiale fra STAY SICK!, som har været udgivet, og jeg har bragt materiale, som aldrig blev udgivet. Her er så en STAY SICK-udgivelse, som fløj langt UNDER radaren (dvs. LÆNGERE NEDE UNDER RADAREN END SÆDVANLIGT, haha).

Omkring udgivelsen af sidste nummer "udsendte" jeg dette soundtrack-album til lytning under læsningen af bladet. At udsendte er i gåsetegn bør næsten være selvforklarende; Der er naturligvis tale om en uofficiel fanudgivelse, som aldrig blev sat til salg, men blot blev lavet til de nærmeste venner på fanzine-scenen dengang. For en gangs skyld er fotografierne vist så tilpas gode, at man sågar kan læse teksten, hvis man klikker på billederne.