Saturday, 18 August 2012

Exrentals fra Blodøen, der endelig kom hjem til Djævleøen

MAD DOCTOR OF BLOOD ISLAND ("Gerry" Gerardo de Leon & Eddie Romero, Filippinerne, 1969)

Ahh, via en handel med et medlem på Uncut forum har jeg anskaffet mig en lille håndfuld eftertragtede sjældenheder. Specielt MAD DOCTOR OF BLOOD ISLAND er jeg rigtig glad for. Jeg har ledt efter det bånd i 35 år, så jo, jeg er begejstret! Et østrisk medlem af Cinehound forum nævnte, at den er ude på hollandsk VHS med det samme cover (bortset fra titlen, naturligvis) og at den ville have været nemmere at finde. Min kommentar: "Pffft!" Hvem vil ha' en skide holandsk exrental, haha. Det er kun den danske, der dur. ^_^

Lars von Triers ELEMENT OF CRIME (Danmark, 1984). Ufatteligt sjælden!!! Læg i øvrigt mærke til, at klaphattene på IMDb som altid skriver forkert: Filmens originaltitel er IKKE Forbrydelsens element, men derimod den engelske titel! Den danske titel blev KUN smækket på filmen, fordi det danske filminstitut ellers ikke ville støtte den. Thure Munkholm fortalte mig engang, at dengang var der en regel om, at danske film dødogpineme skulle have danske titler for at få støtte. Noget, der bekræfter, at det er ELEMENT OF CRIME, der er originaltitlen, er jo, at LvT og Peter Aalbæk altid taler om, at Lars ville lave de tre E-film (Element, Epidemic, Europa). Det siger sig selv, at det jo ikke ville holde, hvis originaltitlen var "Forbrydelsens element".

SILENT ACTION (Sergio Martino, Italien/Frankrig, 1975)

LEGEND OF THE WEREWOLF (Freddie Francis, England, 1975)

Dengang kloakrotten fra undergrunden kom ind på en rigtig avisredaktion ... NU KOMPLET I PDF

Alle artikler ligger herKære tro følgesvende! ... Loyale medlemmer af denne kult ... Små venner... det, vi har ventet på så længe, er nu endelig ved at blive en realitet... det er nu kommet så vidt... rumskibet er ved at være her... I har alle fået et glas saftevand og vil snart føle en indre ro, som... øh, nej, vent, forkert manuskript! Fandens!!

Om igen! De er jer, der fulgte med her på bloggen sidste vinter, husker grangiveligt, at jeg i en henslængt sidebemærkning (læs: lange selvforhærdigende indlæg) nævnte noget om, at jeg i to måneder var ansat som topjournalist med speciale ud i biograf-stof på en internationalt anerkendt trend-sættende og stilskabende avis. Jeg nævnte muligvis også, at et par af mine artikler kunne læses on-line, men at der også var en tredelt serie om obskuriøse julefilm, som, grundet kaos omkring ejerskifte af avisen, ikke blev lagt ud i Cyberspace og at selv dén ene af dem, der blev det, ikke kunne downloades.

Well, til min store overraskelse opdagede jeg sgu forleden, at de gamle aviser nu, efter alle disse måneder, alligevel er blevet uploadet til internettet og endda kan downloades i pdf-format. Og via lidt fixfakserier har jeg også fået pdf'et den ene artikel, som godt nok var lagt op, men som ikke kunne kopieres. Men man ved jo aldrig, hvornår sådan noget forsvinder igen, så jeg har uploadet hele baduljen til min egen flotte hjemmeside (læs: en eller anden tilfældig gratis pdf-upload-side).

Man kan læse/downloade dem alle. Nogle af dem kan læses on-line, mens andre kun kan downloades. Det bedste er faktisk at klikke på "download", lige meget om man ønsker at downloaded dem eller ej - på den måde kan de nemlig læses i fuld sidestørrelse.

De fem artikler ligger her.

Thursday, 16 August 2012

Er Absurd-online lukket?

Engang i april bemærkede jeg, at der på Kenneth Eriksens ABSURD-ONLINE webbutik sad en notits om, at der var lukket indtil begyndelsen af maj måned. Ifølge notitsen var det planlagt, at der ville være lukket, så man kunne shine butikken op.

Uheldigvis har jeg netop opdaget, at selve siden nu er væk og der i stedet er et "frit domæne"-skilt, som ses her til højre.

Er Absurd-online lukket??? Kenneth Eriksen er jo en af gutterne fra den gamle filmsamler-scene, der opstod og samlede sig i miljøet omkring de danske fanzines (læs Jesper Moerchs omtale i SICK IN THE HEAD #1 og min egen beretning om INFERNO i STAY SICK! #1), som tog deres afsæt for 20 år siden med netop INFERNO. Butikken er jo i sig selv opkaldt efter Kenneth Eriksens gamle filmfanzine ABSURD.

Sidenhen åbnede Eriksen videoselskabet Another World Entertainment sammen med Jan Schmidt, og for folk uden for Danmark/Skandinavien var (er?) Absurd-online et af de eneste steder, de kunne bestille AWE-dvd'er fra. Og butikken var da iø også et af de få steder, hvor man stadig kunne købe danske fanzines.

Jeg har flere gange spurgt på AWE's Facebook-side, hvad der sker med butikken - uden nogen form for respons. EDIT (21/9/12): Jeg sendte også Kenneth Eriksen en PM via Facebook, men efter en måned har jeg stadig ikke fået nogen respons. Kundeservice er helt klart ikke Eriksens stærke side. Nå-ja, om ikke andet kan man jo ikke klandre dem for at blamere sig som en anden Bill Olsen (Code Red-bagmand) med hysteriske udmeldinger.

Men i alt fald trist, hvis ABSURD-ONLINE er lukket. Rygterne vil vide, at danskerne næsten ikke køber gamle genrefilm mere. :(