Tuesday, 26 April 2011

Karate, Kusse, Blonde Katte

Originaltitler:
KARATE, KÜSSE, BLONDE KATZEN (Tyskland)
YANG CHI (Hongkong)
VIRGINS OF THE SEVEN SEAS (Hongkong)
aka THE BOD SQUAD
Regi: Ernst Hofbauer & Kuei Chih-Hung
[Hongkong/Vesttyskland, 1974]


Det er vel de færreste, der stadig tror, at Shaw Brothers kun lavede karatefilm dengang i 70'erne, og hvis der alligevel stadig skulle være nogen, så kan de jo passende få syn for sagen ved at se samme SB-film, som jeg netop har set her til aften: VIRGINS OF THE SEVEN SEAS, eller Karate, kys, blonde katte, som den kom til at hedde i det gamle Vesttyskland.

En håndfuld engelske kvinder kidnappes af fæle kinøjsertyper og tages med til fjernøsten, hvor de skal indgå i en ond (og liderlig) kinamands harem. Hverken han, hans onde iskolde kone, eller hans gemene håndlangere har dog taget højde for, at disse unge sexede kvinder ret hurtigt får lært nyttige ting såsom at kunne slå søm i med hurtige håndkantsslag og dræbe modstandere ved at spytte nødder i panden på dem! På et eller andet tidspunkt skal de vel også forsøge at slippe væk.

VIRGINS OF THE SEVEN SEAS er mere sleazet end de fleste andre Shaw Brothers-film og samtidig er den bestemt mere spændende end de andre halv-erotiske film fra Shaw-studiet, som jeg tidligere har set, SEXY GIRLS OF DENMARK, ADVENTURE IN DENMARK, og MINI-SKIRT GANG, som vel nok er mere obskuriøse, end de er egentligt gode. VIRGINS vil jeg derimod kalde ganske glimrende og den kan bestemt ses flere gange. Grunden til filmens store sleaze-frekvens skal klart findes i, at der er tale om en co-produktion med Tyskland, der netop i de år lavede en masse lumre pornofilm med skolepiger og løse autobahn-kvinder.

Filmen er aldrig tidligere udsendt på DVD eller VCD af hverken Celestial in Hongkong eller andre selskaber nogetsteds i verden, men er heldigvis fornyeligt udkommet fra det lille tyske indie-selskab Camera Obskura. På omslaget ses også Koch Medias logo, men hvor meget de er inde over, aner jeg ikke.

Printet er flot, selvom det ikke er restaureret - heldigvis, fristes man til at sige, når man kender til Celestials måde at restaurere de gamle SB-film på, dvs. fx skære mange frames ud, tilføje ny musik, tilføje nye lyde (såsom skuespillere, der forsøger at sige som heste og så fremdeles), tilføje falsk stereolyd isf. den originale monolyd, og "korrigere" farverne (dvs. skrue fuldstændig unaturligt op for farverne; se blot på BAMBOO HOUSE OF DOLLS, hvor de medvirkende er lyserøde i ansigterne modsat videoudgavernes naturligvis farver!).
Printet er *vist nok* helt uklippet. Den eneste ulempe er, at selskabet kun har kunnet finde det tyske lydspor, så man kan altså ikke slå over og høre det originale mandarin-spor. Det er lidt uheldigt, ikke mindst fordi dubbingen er det, som jeg kalder Triniti-dubbing! (dvs. "sjov" dubbing, eller i alt fald det, som TYSKERNE synes er sjov dubbing, men som et par af os andre bare krummer tæer af!). Selskabet bag udgivelsen har heldigvis godt været klar over, at fans i udlandet ville være interesseret i DVD'en og har derfor inkluderet glimrende engelske undertekster (omend de jo i sagens natur er lige så fjollede, som den fjolle-synkron, de oversætter!). Filmen har to instruktører, en HK-kinesisk og en tysk. HK-instruktøren er såmænd Kuei Chih-Hung, som man bør kende, for det er også ham, der har lavet BAMBOO HOUSE OF DOLL og en række af Shaw Brothers bedste film (i alt fald efter min uvurderlige mening): THE BOXER'S OMEN, THE KILLER SNAKES, CORPSE MANIA, THE CRIMINALS 3 - ARSON og HEX.

Som en cool ekstra-feature er den komplette tyske Super-8-udgave inkluderet på DVD'en. Endvidere får man den tyske trailer og noget billedgalleri-sjov. Man savner et interview med en eller flere af de tyske skuespillerinder, men man kan jo desværre ikke få det hele. Jeg vil absolut anbefale VIRGINS OF THE SEVEN SEAS. Jeg købte DVD'en fra OMG Entertainment i Holland og leveringen var rigtig hurtig. Jeg tror, den blev sendt tre timer efter, jeg bestilte den. Desværre er prisen en smule hamper, men hva' fa'en, det går nok. Ellers må du spise bagte bønner på dåse et par dage.


Credits fra Hongkong Filmarkiv:

Virgins of the seven seas
Language:
Dialogue in Mandarin ;
Phys. Desc:
sd., col.
Period:
Period.
Genre:
Feature films (Genre) -- China -- Hong Kong.
Rel Date:
21. 06. 1974.
Prod. Place:
Hong Kong.
Credits:
(Director), Kuei Chih-hung, Ernst Hofbauer.
(Screenplay), Cheng Yi-hsin ; Producer, Run-me Shaw ; (Line Producer), Wolf C. Hartwig ; (Cameraman), Yu Chi (aka Yau Kei).
Casts:
Yueh Hua, Liu Huiling, Wang Hsieh (aka Wang Xia), Helen Ko (aka Helen Ko Ti-hua), Li Minlang (aka Li Ming-long), Chiang Yang, Sonja Jeanine, Diana Drube, Gillian Bray, Tamara Elliot, Deborah Ralls.
Prod. Co.:
Hong Kong : Shaw Brothers Ltd. Hong Kong (aka Shaw Brothers (Hong Kong) Limited), 1974.
Other Org.:
1974 [Release].
Title:
Virgins of the seven seas
Other Title:
Enter the 7 virgins
Karate, Küsse, blonde Katzen
Pinyin:
Yang ji
Organisation:
Shaw Brothers (Hong Kong) Limited, production.
Trans. Of:
洋妓.
Personality:
Kuei, Chih-hung, 1937/12/20-1999, director.
Hofbauer, Ernst (director), director.
Cheng, Yi-hsin, screenplay.
Shaw, Run-me, 1901-1985/3/2, producer.
Hartwig, Wolf C. (producer), line producer.
Yau, Kei (photography), cameraman.
Yueh Hua, 1942/7/13- cast.
Liu, Huiling, 1951/3/17- cast.
Wang, Xia, cast.
Ko, Ti-hua Helen, cast.
Li, Ming-long, 1930/11/9- cast.
Chiang, Yang, 1941- cast.
Jeanine, Sonja, cast.
Drube, Diana, cast.
Bray, Gillian, cast.
Elliot, Tamara, cast.
Ralls, Deborah, cast.

Coveret til den ene af de tre Super-8-udgivelser (filmen er udsendt som 3-delt serie!!)

Monday, 25 April 2011

SERIEJOURNALEN solgt for tårnhøjt, hemmeligt beløb til griske bagmænd!


Nyhederne flyver jo så at sige om ørerne på os her på bloggen! Opdateringerne vil ingen ende tage og redaktøren gør sit bedste for at være på den yderste, knivskarpe forkant med begivenhederne, mens de sker! Og således kan LEJEMORDEREN som de første bringe nyheden fra 9. april, at SERIEJOURNALEN er blevet opkøbt af noget et-eller-andet fortagende, der kalde sig blækfabrikken! Hva'behar!? o_O
Ja, den er sgu go' nok! Danmarks absolut bedste website for tegneseriefans, nemlig omtalte Seriejournal, er blevet solgt. Websiden har siden 1995 været drevet af FRANK MADSEN (ham med Frikadellemanden), men nu er det altså slut. Og det er ikke et øjeblik for tidligt! De seneste par år har det ærlig talt været en gru at forsøge at finde rundt på sitet. Der har simpelthen været alt for meget rod og skrammel på forsiden, og hvor fa'en er linksene til butikkerne blevet af!! >_<
Personligt tar yours truly imod de nye ejermænd med kyshånd. :D


Kundgørelsen fra sitet:
Seriejournalen skifter ejer: Blækfabrikken tager over!

Fra og med 9. april har Blækfabrikken ApS under ledelse af Dan R. Knudsen og Ole Damgaard overtaget Seriejournalen og ansvaret for den videre udvikling og drift af Danmarks største tegneserieportal. Siden 1995 har sitet været drevet af serieskaberen Frank Madsen, men i de senere år har det knebet med tiden, så "det var naturligt at lede efter kompetente kræfter i tegneseriemiljøet, der kunne overtage sitet og drive Seriejournalen videre mod nye mål. Valget faldt på Dan R. Knudsen og Ole Damgaard fra det nye, danske tegneseriepowerhouse Blækfabrikken, der både har indsigten, viljen og den grafiske og tekniske ekspertise, der kræves for at drive et så omfattende site som Seriejournalen," udtaler Frank Madsen. "Derfor var det glædeligt, at de to herrer fra Århus sagde ja tak efter, at have sundet sig over den første overraskelse over tilbuddet, der faldt i begyndelsen af 2011."PS: overskriften er rent gas, men jeg syntes sgu SERIEJOURNALENs egen ditto var lidt flad. xD

Sunday, 24 April 2011

Et alternativ til det i forvejen obskuriøst obskure o_OBedst som man tror, man har styr på det hele, så dukker der noget nyt op. Dette alternative omslag til nr. 2 (2002) af Henrik Larsens film & popkultur-blad OBSKURIØST har jeg f.eks. aldrig før set! Wauw!

I følge noterne på Henriks gamle hjemmeside genfandt han den alternative forside et par år efter det pågældende nummers udgivelse, efter fuldstændigt at have glemt den! Jeg må indrømme, jeg synes, at forsiden er mega-cool og rent faktisk er bedre, end den Henrik endte med at bruge. Men sådan kan man jo altid sige bagefter. Det er Vincent Price, der kigger skummelt ud af vinduet. Originalforsiden ses her.