Wednesday, 3 May 2017

BLOOD CREEK (USA/Rumænien, 2008)

Jeg fandt BLOOD CREEK in en rodekasse i salige Blockbuster for snart længe siden. Jeg husker, at jeg kiggede på coveret og tænkte: "Sikke noget lort!" Jeg var 100% sikker på, det var noget lort. Nej, faktisk var jeg 250% sikker på, det var noget lort. Hvad kunne det være andet med sådan et lortecover.

Well, her til aften skulle jeg lige se noget, før jeg smutter i seng og havde svært ved at finde noget - på trods af 100-vis af usete film på hylderne - og fandt så BLOOD CREEK, og da den alligevel kun løber 87 min, var det den, jeg endte med at smide på. Og det gik, som det ofte går; filmen viste sig sgu at være ganske glimrende! En hurtig google-søgning fortæller, at den fik ret dårlig kritik, da den kom ud, men jeg var sgu fint underholdt. 

Næsten hele filmen foregår på en enkelt nat, og stemningen er temmelig klaus, og der er gamle nazister med og splatterblod, og det' jo altid godt. Kan sagtens ses igen. Instruktøren er Joel Schumacher, som lavede kulthorrorfilmen THE LOST BOYS.
Den danske dvd har INTET ekstramateriale ud over nogle urelaterede trailers.

Monday, 1 May 2017

En sag for inspektør Canardo nr. 13

Så fik jeg læst En sag for inspektør Canardo nr. 13, "Le buveur en col blanc"/"Ein Reicher Schlucker" i tysk oversættelse, og Sokal fortsætter i fin stil.

Canardo tager sammen med en vinsmager, hvis broder, også vinsmager, netop er afdød, måske myrdet, til det franske vindistrikt, og under dække af at være belgiske tegneserietegnere (!) skal de forsøge at finde frem til en eventuel morder.

Er broderen blevet forgiftet af dårlig vin? Hævngerrige vinbønder? Selvmord ved vindrinkning? Canardo må gennem mangen en vinflaske med gammel vin og ser som altid verden som særdeles deprimerende. Et sted siger han til den overlevende vinsmager-broder; "Du drikker for at huske vinen, jeg drikker den for at glemme" (og efter at have brækket sig i buskene kommenterer vores helt, "Gammel vin smager som gamle sokker").

Jeg håber sgu, at et forlag genoptager serien på dansk en dag.