Monday, 30 March 2015

Se, dét var en fødselsdagsfest!


Sidste lørdag var jeg inviteret til en dejlig fødselsdagsfest hos Danmarks samler nr. uno udi danske exrental-bånd; nemlig Uncut forums Diabolik (aka Hans-Jørn Reimer) og JEG kom hjem med en dejlig gave fra HJ, nemlig den gamle, sjældne danske udlejningsvideoudgave af Dario Argentos L'UCCELLO DALLE PIUME DI CRISTALLO (The Bird With the Crystal Plumage/Fuglen med krystalfjerpragten, Italien 1970).

Det danske bånd er godt nok i fullscreen, men det er så til gengæld med engelsk dub, hvorimod den danske DVD fra On-Air kun brug af det italienske audio. Personligt synes jeg, filmen gør sig bedst med det engelske dub. Filmen er iø rigtig, rigtig god og ja, jeg vil næsten vove krystalfjerpragten og hævde, den er noget overset blandt Argento-fans.

Fødselsdagen hos HJ gik som nævnt rigtig godt, masser af god mad og drikke, og ud over HJ's familie og ikkefilmbekendte løb man jo også ind i en håndfuld fra filmsamlerscenen, Nils Markvardsen, Thomsen, Ole Stranddorf og midt i det hele skulle man jo som altid hos HJ lige ind og se ... RUMMET! (i.e. videorummet!!!).  En dejlig dag, som sagt.

Dagen efter tog jeg til familiekomsammen hos min moster, kom hjem smækkede Fuglen med krystalfjerpragten på to gange, først på VHS og derefter på DVD, derefter sluttede jeg af med Argentos 4 MOSCHE DI VELLUTO GRIGIO (Four Flies on Grey Velvet/Fire fluer, Italien 1971) på tysk DVD, hvorefter jeg gik i seng med influenza og blev der de næste 4-5 dage. Æv. Men fedt bånd!

Rigtig mange tak til Hans-Jørn.