Wednesday, 29 July 2009

Copenhagen Film Fair 1-2. november, 2003

Mig ved den fælles STAY SICK!/OBSKURIØST-stand

(v-h) Århus-filmklubben SLAGTEHAL 3's Ole Strandorf og Martin Weinreich

(v-h) Henrik Larsen og Jack J

(v-h) Hans-Jørn Reimer, Nils Markvardsen, ukendt gæst, Thure Munkholm, Jack J, Jan Mouritzen

Trianglens Antikvariat med Jens Sirich (th)Thomas Winther med pølse

Huset på Ch. Havn

Heine Sørensen, 9. december 2005 [foto: Jack J]

Heine og jeg sad begge klinet til skærmen, når "Huset på Christianshavn" løb over skærmen i 70'erne og for et par år siden tog vi så turen ud til gaden, hvor udendørs-scenerne blev filmet (alle indendørs-scener blev filmet i et studio).

Jeg må indrømme, at jeg var ret overrasket over, hvor smal gaden er i virkeligheden. smal ser den bestemt ikke ud i serien. Det er i øvrigt ikke en overdrivelse at sige, at da serien kørte første gang tilbage i 70'erne lå gaderne tomme hen. Næsten alle folk var hjemme og se "Huset på Christianshavn", haha.

For nogle år siden udkom hele seriens 88 afsnit i en kæmpeboks og for et par år siden købte jeg den i OBS til sølle 400 spir. Der blev også lavet en biograffilm over serien, BALLADE PÅ CHRISTIANSHAVN, men af uforklarlige grunde er den ikke med i boksen.

Monday, 27 July 2009

De dødes tjern (1958)Wauw, jeg har netop set den norske gyserfilm De dødes tjern og hvad kan jeg sige andet end wauw!
Filmen er baseret på André Bjerkes bog af samme titel fra 1942 og som udkom på dansk året efter under titlen "De dødes sø" (strengt taget betyder "tjern" en skovsø). Filmen udkommer til oktober, men desværre kun i norge. Forhåbentligt får den norske undertekster for selvom man som jeg har nogenlunde godt greb i den norske dialekt, så var der alligevel et par passager, som det var svært at få fat i første gang, og det er ærligt talt irriterende at skulle spole tilbage og lytte igen i en gyserfilm.