Saturday 15 December 2018

Serge Clerc, De forenede Humanoider, og skævt Métal Hurlant-stads, vi aldrig fik på dansk


Som nævnt for nyligt købte jeg i 1984 bladet "Total Metal", dvs. den danske udgave af "Métal Hurlant" fra det franske forlag Les Humanoides Associés. Nu er jeg efter mere end 30 år ved at genlæse dem, men jeg tager dem i små bidder, for der er kun 12 numre (omend det sammenlagt er næsten 1000 sider).

Nogle af de "Métal Hurlant"-tegnere, jeg dengang rigtig godt kunne lide, var Ted Benoit, Yves Chaland og Serge Clerc. For mig stod de om nogen som "rigtige" franske new wave-tegnere med deres spøjse, sprøde, flabede, sære og moderne tegninger. 

Nu hvor jeg genlæser dem, synes jeg *stadigvæk*, at de er mega-moderne og new wave. 30+ år efter de blev lavet. 

Desværre er det ikke overvældende, hvad der kom på dansk, så den ihærdige læser må ty til udlandet.

For et par dage siden modtog jeg Serge Clercs serie Phil Perfect i tysk oversættelse. 60 sider udgivet cirka samtidig med "Total Metal". Fundet i god stand billigt på Amazon.

Thursday 13 December 2018

...og der ILES med et erstatningseksemplar

For halvandet år siden skrev jeg her på bloggen en anmeldelse af CABIN FEVER 3: "Patient Zero", som kørte i de danske biografer som Cabin Fever 3: "Kvalmende snask" (og hvis du tror på dén, har jeg et par broer at sælge dig).

Jeg skrev blandet andet, at disken fra UK var en "floater", da jeg modtog den, med mega mange ridser som resultat. Og desværre var der 30 sekunder, som min dvd-afspiller slet ikke kunne spille.

Jeg kommenterede, at jeg nok ville bestille et nyt eksemplar. Nu, 18 måneder senere, har jeg endelig fået taget mig sammen og købt et nyt eksemplar (og det endda på blu-ray) og kan nu smække måsen i fefaen og nyde filmen igen. Indkøbt på tysk blu-ray til 14 kroner fra Amazon UK!

Som det ses af billedet her, er postvæsenet ikke blevet mere lempeligt med tiden, men "heldigvis" er det "kun" kassetten, der har taget skade denne gang.

Min oprindelige artikel kan (og bør) du læse lige her.