Friday, 21 September 2018

OBSKUR TA'R EN LUR

Nej, det gør OBSKURIØST rent faktisk ikke. Overskriften er et citat fra en tegneserie, som Frank Brahe lavede for mange år siden om Henrik Larsen og os på fanzine-scenen dengang.

Men rent faktisk tonser redaktør Larsen derudaf med Danmarks for tiden længst levende og stadigt eksisterende popkultur-zine. Og lige straks kommer der sgu endnu et nummer i rækken. Nummer 21!

En formidabel produktion, i alt fald volumenmæssigt. At bladene så er meget tynde i forhold til de tidlige dage, er så en helt anden side af sagen. Men som ingen anden end ovennævnte Brahe engang kommenterede; Det er bedre med flere tyndere udgivelser end at vente på at skulle kunne udgive supertykke hæfter. At det så var en kommentar til undertegnede om mine egne - monstertykke - blade dengang, er så (også) en helt anden side af sagen. 

Obskuriøst nummer 21 er planlagt til udgivelse i oktober. Jeg har set lidt af indholdet. Collagekunst og digte er yt - psykotronisk TV er in igen (for en stund), og det ser fint ud.

Planlagt indhold ifølge Henriks blog:

Obskuriøst nr. 21:
PSYKO-SVT!
28 A5 sider i s/h
Indhold:
Psyko-SVT (svensk psykotronisk tv i udvalg 1970-79)
Skræksommer (svensk gyser-tv 1972-74, genbrug fra Obskuriøst nr. 19)
PÅ GADEN OKTOBER 2018!

Tuesday, 18 September 2018

Skandinavisk blu-ray-visning af DON'T KILL IT i video-grindhouse-biografen "Cinema J"

Lige et heads-up til andre, der planlægger at købe den underholdende DON'T KILL IT. AWE's partner i Sverige, Studio S (søsterselskab til Njuta Film), har den ude på blu-ray, og jeg fik forleden cdon til at lægge den over på den danske side. Man skal lige være obs på, at blu-ray'en har norske/svenske/finske undertekster, men ikke danske.

DON'T KILL IT er jo Dolph Lundgren, der takler en for ham ny genre, nemlig horrorfilmen. Jeg havde kun set den een gang, nemlig på Blodig Weekend og var fint underholdt (omend det var en af de film, der hakkede i det ved visningen).

Men anyhoo, jeg modtog blu-ray'en for et par dage siden og fik genset filmen. Blu-ray'en er fin-fin, hvad angår billedkvalitet, omend Studio S/Njuta åbenbart har taget ved lære af AWE og pisser på idéen om at inkludere spændende ekstramateriale. Vi får filmens trailer and THAT'S IT! Det ville sgu ha' været fedt med et kommentarspor på svensk fra Dolph, nu hvor det er hans første horrorfilm, men så'n sku' det så ikke være. 

Som jeg skrev i min indtil videre ikkepublicerede STAY SICK!-anmeldelse, er DON'T KILL IT underholdende, så længe den vare. God til popcorn og slatten Cola, men selv som gyserfilm er det jo stort set Dolph Lundgren i den rolle, han altid spiller. Dolph spiller Dolph, og det er både charmen og ulempen. Efter den gamle 13-skala ville jeg give den et 7-tal.