Saturday, 9 June 2018

Den sene forestilling: KVINDETORTUR I SS-LEJR 5


Den lokale video-grindhouse-biograf, CINEMA J, viste Sergio Garrones notoriske KVINDETORTUR I SS-LEJR 5 (aka SS Camp Women's Hell, Italien 1977) her i nat. For 18 år siden kaldte den gode Caspar Vang den for: "SS lejr 5 er en ligegyldig, sadistisk og væmmelig film, hvis skæbne måske bedst havde været den kremerings ovn (sic) som benyttes i filmens centrale scene, hvor en gruppe kvinder brændes levende af under et flugtforsøg" (anmeldelse, Uncut dk).
Men jeg var nu godt underholdt. Også selvom jeg godt kunne have undværet optagelserne fra krigen med døde kroppe. Set på dansk lejevideo. AWE har også udsendt den på DVD.

 Ja, der var engang, hvor man kunne se denne slags gustne sager i biograferne (de rigtige biografer, ikke blot blogredaktørens videobiograf). I dag kan man se 300 forskellige mega-budget superheltefilm og deslige i stedet for. Vi er sandelig heldige.

Avisudklip lånt fra Kents "Plakatsiden" blog.

Friday, 8 June 2018

Slut med blu-ray fra AWE?

Jeg har netop bestilt en stak billige film fra AWE's netbutik, og i den forbindelse går det op for mig, at de vist slet ikke udgiver film på blu-ray mere!!! (med mindre de har udgivet film, som ikke står på deres egen liste over nye udgivelser, som dækker perioden februar 2017 og frem til nu).

Den seneste blu-ray er den norske LYST fra september sidste år, og før den var det en udgivelse i marts 2017! Jeg antager, at markedet nu er så dårligt, at AWE ikke mener, at det er rentabelt at udgive blu-rays (som koster mere at producere end DVD'er), og man holder sig derfor udelukkende til DVD samtidig med, at man sælger film via VOD.

Jeg kan godt se logikken, men jeg tror sgu, det er en dårlig idé. Folk, der gerne vil holde fast i de fysiske udgivelser, vil for størstedelens vedkommende velsagtens hellere købe det bedre blu-ray-format fremfor DVD. Og hvis de kun kan få DVD fra AWE, vil de sikkert hellere bestille hjem fra udlandet.

Jeg sad og kiggede på AWE's udgivelse af DON'T KILL IT (underholdende horrorfilm med Dolph Lundgren), som jeg så på sidste års Blodig Weekend-festival, og som jeg overvejer at købe hjem. I Sverige har Studio S udsendt filmen både på blu-ray og DVD, men i Danmark holder AWE sig udelukkende til DVD-udgaven.