Saturday, 23 June 2012

ANDERS HOVE - Kult-skuespiller i Amerika. Ignoreret i Danmark*Det er sgu sjovt (læs: sørgeligt) med danskerne. Skuespillere, der har gjort det lidt i udlandet i de "useriøse" genrer, bliver ofte overset i Danmark - eller hvis de skulle præstere at blive til noget herhjemme i anerkendte film og tv-serier, så bliver deres gamle ting i alt fald både overset - for ikke at sige fuldstændig ignoreret.

Se nu bare ANDERS HOVE; Han spillede den allerbedste Nosferatu-agtige vampyr siden Max Schreck i de amerikanske SUBSPECIES-film og i USA er der vel næppe den horrorfan, der ikke kender ham. Men i Danmark er der næppe mange, der ved, at han overhovedet har lavet den slags film, og i filmdiskografier bliver titlerne ofte slet ikke nævnt.

Jeg er heller ikke bekendt med, at der er nogen, der overhovedet har interviewet ham om de film. Anyway, enough ranting. Check denne kodylt fede poster for film #2 fra Thailand (og ja, jeg har en magen til). I USA findes der også en dukke med Anders i rollen som vampyren RADU (ja, har også den, LOL).

Filmene var i øvrigt i mange år ikke til at skaffe udover på en australsk boks (og et par af filmene kom ud på dansk købevideo), men nu er de udkommet flere gange i USA og er nemme at skaffe. Selv kunne jeg i sin tid ikke finde de danske videobånd, men heldigvis viste TVDanmark SUBSPECIES 1-3 flere gange (uden slut-credits, naturligvis), så de blev naturligvis optaget. Senere brugte jeg 50-60 dollars på den australske boks, og senere gik der sport i at opkøbe dem på VHS. Jeg har således bånd fra både UK og Japan nu og overvejede længe at købe dem på laserdisc (de laserdiscs stod længe-længe-længe på min eBay overvågningsliste!! Jeg fik dem dog aldrig købt).PS: Før nogen næver Klaus Kinski; Jo-jo, Kinski er rigtig god som Nosferatu, men jeg synes nu stadigvæk, Anders er en tand mere uhyggelig at se på. ^_^


Trailer til SUBSPECIES:
Trailer til SUBSPECIES 2:

Anders Hove på amerikansk laserdisc

- bagsiden af laserdisc'en

På japansk VHS*Ignoreret for sine vampyrfilm, men ikke for sine mainstreamfilm og julekalendere.

Thursday, 21 June 2012

Frøken, vil De give mig politiet! Ja tak, jeg venter. Er det hos politiet? Jeg ønsker at anmelde en voldtægt! Gerningsmanden, siger De. Nej, det var en kæmpe hummer. Ja, HUMMER, for satan!!!For et par dage siden modtog jeg en af John Waters første rigtige langspilsfilm MULTIPLE MANIACS. Jeg har naturligvis kendt til John Waters i mange år, men desværre aldrig set nogle af hans tidlige film fra før PINK FLAMINGOS. Men nu skulle det altså være!

Ud over MULTIPLE MANIACS (Waters' 2. film) har jeg også bestilt MONDO TRASHO (hans første rigtige film) og kortfilmen THE DIANE LINKLETTER STORY. Sidstnævnte er aldrig udkommet officielt og de to først er kun ude på VHS, da John Waters aldrig betalte royalties for musikken.

Jeg genbestilte også de Waters-film, som jeg enten ikke havde eller kun havde på VHS. Der skulle også have været en bog, men den lagde jeg tilbage på (Cyber)hylden. Alting med måde, som man siger (jeg snuppede endnu en bog om no-wave-musik i stedet!).

MULTIPLE MANIACS er i øvrigt en fantastisk film; Check blot scenen, jeg har postet her, hvor Divine sidder i stuen omgivet af blodige menneske-lig. Han/hun har netop spist indvoldene fra et af de uheldige lig, da en ny medspiller ankommer på scenen...Her er en ganske glimrende anmeldelse af MULTIPLE MANIACS.