Saturday 15 June 2024

David Carradine i Psychotronic Video


 Jeg skrev forleden om, at jeg netop havde købt den gamle amk tv-serie Kung Fu med David Carradine i hovedrollen. Det slog mig, at redaktør Michael Weldon og Psychotronic Video da vist nok for længe siden havde lavet et mega-grundigt interview med ham. Jeg fik gennemkigget en bunke støvede blade og ganske rigtigt: Stort interview i nr. 4 og med David på forsiden af det pågældende nummer og endda netop fra Kung Fu. Og endda med så meget materiale, at man måtte tage næste nummer i brug også! Jeg har ikke læst interviewet endnu (eller rettere GENlæst - for naturligvis læste jeg det, da jeg i sin tid købte bladet, men for fanden, året var 1990! Tilbage i det gamle århundrede. Længe siden!). 

Her er et par bidder om og med David Carradine fra bladet. Man behøv's i øvrigt ikke betale oppustede summer for et brugt eksemplar af bladet på eBay, hvis man vil læse det hele. Fans har scannet alle numre (41) ind og lagt dem ud på Archive.org. Jeg har dog ikke undersøgt, hvor god kvaliteten er af de enkelte numre. Nogle gange er det hit or miss, hvad angår scannings-kvaliteten på Archive. 

Jeg er iø begyndt på mit nye boxsæt, men er grundet sygdom (læs: fandens migræne) ikke nået så langt endnu. Det er blevet til piloten og første regulære episode. Begge var gode. En lettere bizar ting er scener, hvor der pludselig popper tyske undertekster op. Jeg ser selvsagt serien med det originale engelske lydspor, men boxsettet er jo tysk, og det siger sig selv, at det tyske dub fra vesttysk tv i 70'erne er medtaget. 

Dengang klippede man visse scener ud (eller bidder af scener), og da man velsagtens klippede i serien, før man synkroniserede den, er disse scener aldrig blevet dubbet til tysk. Og det giver nu et problem, eftersom videoselskabet selvsagt ønsker at udsende serien i ucensureret form: De gamle fraklippede scener præsenteres her på engelsk med tyske undertekster. Der skiftes med andre ord fra tysk til engelsk og tilbage til tysk fra tid til anden - hvs man altså ser serien på tysk. 

Teksterne er heldigvis ikke fastbrændte, men jeg lader dem sidde alligevel af ren nysgerrighed for at se, hvad man klippede ud dengang på det gamle vesttyske statsfjernsyn (det var ZDF, som viste serien). Det sjove er, at det rent faktisk ikke er karatevold, man klipper ud, men derimod dialogscener! Scener, når dialogen blev lige lovlig filosofisk til det tyske publikum (!!!). 

Nu hvor jeg tænker over det, så er det lidt vildt endelig at få fat på Kung Fu-serien, mere end 30 år efter jeg købte det pågældende nummer af Psychotronic Video med David Carradine på forsiden af bladet  og med et still fra Kung Fu, og hvor han taler om serien. Wauw! 

John Saxon er iø med i første regulære afsnit som hyret revolvermand!




Fra Michael Weldons leder, hvor David Carradine omtales






Wednesday 12 June 2024

Snipers: De levende dødes armé (video)

 

Jeg bragte det danske punkband Snipers fede splatter-video "De levende dødes armé" ovre på den engelske udgave af denne blog helt tilbage i 2011, og nu er det på tide med et gensyn. Total homemade splatterfilm! Nummeret er vist nok fra 2001, eller måske er det videoen, som er det. Eller begge. 


Monday 10 June 2024

News just in from Hades: THE REEL GHOUL 3 er udsendt!

 

Ustumallagam har netop udsendt tredje udgave af bogserien The Reel Ghoul, denne gang med undertitlen "The Psychotronic Journal". Der er her tale om bøger med anmeldelser af gamle og nye gyserfilm, ikke poesi eller anden skønlitteratur. 

Jeg skrev om den første bog her (nej, jeg ved heller ikke, hvorfor jeg ikke fik skrevet noget om 2'eren - jeg har skam købt den. Men det må blive en anden go' gang). Jeg har endnu ikke købt den nye udgave, den slags tager jo gerne en rum tid her i huset, men den ser fed ud og er sikkert på ingen måde dårligere end de to første - som slet ikke var dårlige. Denne gang sælger Ustu bogen fra sin nye webshop (førhen skulle man bøvle med ligefrem at skrive til ham via fb), og det ser alt sammen fint og nemt ud. 

Jeg er bestemt glad for at Ustumallagam gider gøre noget i retning af dansk fan-arbejde, når det gælder "vores" film. Det er der ikke så mange andre, der gider i disse år, når det gælder det trykte medie. Faktisk er interessen ikke særlig stor for dansk fan-arbejde - hverken fra potentielle skribenter ... eller fra læsere. Jeg kommenterede over for Ustu i en facebook-kommentar, da en af de tidligere bøger var kommet, at jeg ikke syntes, der ikke blev udvist den store interesse i netop den gruppe, som ellers måtte synes at være lige stedet for den slags, Danske Horrorfans. Dertil svarede Ustu, at nej, han fik minimal interesse fra danske horrorfans! Virkelig ærgerligt, må man sige, og jeg forstår så udmærket, at Ustu fortsætter med udelukkende at udgive disse bøger på dronningens engelsk (eller var det djævelens engelsk? Hmm, den vits har jeg da vist brugt før). Muligvis er det mest heavy metal-fans, som køber disse bøger. Ustu spiller jo i et af de der langhårede bands, hvor de tilbeder Satan, drikker blod og den slags. Jeg forlod heavy metal-genren for 30 år siden og kan i dag ikke håndtere noget mere metal end gamle Black Sabbath-plader og i den dur. Men fred være med det.  


Bogen har som nævnt denne gang undertitlen "The Psychotronic Journal", hvilket forvirrer mig en smule; Er der ikke bare tale om horrorfilm? Ustu selv omtaler i alt fald selv kun horrorgenren i forbindelse med den nye udgivelse. Film fra "den mørke side". Men han nævner også, at nogle af dem er meget lavbudgetterede film, så måske er det dét, der menes med "psychotronic". Horror er naturligvis også psykotronisk, men hvis en udgivelse udelukkende indeholder horror, så er det lidt spøjst at kalde den psykotronisk frem for, nå ja, blot horror. Blade og bøger som typisk har dækket psykotroniske film tager gerne fat på flere genrer og bruger dermed udtrykket som en paraply-titel. Men det er selvfølgelig forfatterens eget valg. 

Jeg viser her et par fotos af bogen, både omslag og lidt fra indholdet. Jeg har som sagt ikke bogen i min besiddelse endnu, og billederne er fra Ustumallagams eget fb-upload. Forsiden er som vanligt fed, og bagsiden viser - også som vanligt - en storsmilende Ustu. Eller noget (allerede da den første bog kom, tænkte jeg: "Hmm, han smiler vist ikke ret meget, hva'" Det samme gjorde sig gældende med de fotos, som journalister bragte i forbindelse med avis- og onlineinterviews. Men måske er det bare ikke velset inden for black metal-genren at vise tandsættet frem alt for meget - med mindre man smæsker sig i blod samtidig, naturligvis). 

Til sidst vil jeg lige skære ud i pap, hvor fede disse bøger er, og hvor meget man bør tage hatten af for Ustu for disse udgivelser. Han går virkelig ind for sagen, og - vel at mærke - han gør arbejdet ordentligt! Bøgerne er trykt ordentligt. Teksten er velskreven. Der er endda korrekturlæser på. Og layoutet er fint. Disse bøger er undergrunds-amatør-fan-udgivelser, men de ser sgu flottere ud end rigtig meget, som udkommer på "rigtige" forlag. Og det er Ustu selv, som har måttet gribe i foret for at få dem ud. Stor respekt! 

Alle tre bøger kan stadig bestilles, og der er noget rabat, hvis man køber de tidligere bind. Den nye bog koster 169 kr. + porto. Go here.