Saturday, 9 June 2012

"Grove videofilm" (Korsør Posten, uge 2/1991)

Jeg klippede nedenstående artikel ud af lokalavisen "Korsør Posten" (hvis redaktion, jeg sjovt nok kom til at arbejde i lokale med sidste år, da jeg var på "Lokalavisen Slagelse") og genfandt den for nyligt (gemt af vejen i "Politikens Slangordbog"!).

Ligesom dengang synes jeg stadig i dag, at Birgit Bruuns udtalelser fra "Helse" er helt hen i vejret. Men endnu mere finder jeg det kritisabelt, at "Korsør Posten"s unavngivne journalist ikke gør klart opmærksom på, hvad der er Birgit Bruuns udtalelser og hvad der er hans egne bemærkninger. Er det f.eks. "Korsør Posten"s journalist, der kommer med den afsluttende gang vrøvl eller er det Birgit Bruun?

[Af unavngiven skribent]

Børn ser ofte barske videofilm uden de voksne er til stede

Mange børn og unge ser i stigende grad videofilm, der både er barske og grove, uden at forældrene er tilstede.

Til de værste af slagsen hører de, der udpenslet og detaljeret - og ofte også med racistiske undertoner skildrer vold og kobler den sammen med pornografiske episoder og eller grov kvindeundertrykkelse, fortæller filmcensor Birgit Bruun i det nye nummer af Helse - Familiens Lægemagasin.

Eksempelvis kan nævnes skildringer af, hvordan kvinder får trykket tungen ud eller revet brystvorterne af med tænger, får elektrificerede stænger stukket op i vagina eller bliver placeret i en slags samlejeapparater, hvor behandlingen ender med, at kvindens mave flænses, så blod og indvolde vælter ud.

De såkaldte kannibalfilm, der bl.a. viser scener med unge kvinder, der får skåret brysterne af og maven sprættet op, hvorefter det hele fortæres, er også eksempelr på genren.

Når alle med vilje eller uforvaret kan komme til at se disse film, er det, fordi vi i Danmark endnu ingen lovgivning har på videoområdet. Det er altså ikke forbudt i private hjem at lade sine børn og unge (læs: Især drenge på 10-17 år i flok og uden forældrene er hjemme!) forlyste sig med de nævnte filmtyper, som ingenlunde er uskadelige for de unges udvikling. Disse film er nemlig kun egnede til at skabe en forrået og kvindeforagtende holdning hos tilskueren. De repræsenterer en form for underholdning som et demokratisk land, der bygger på respekt for menneskers frihed, lighed og værdighed, ikke bør udsætte børn og unge for."

Afslutningsvis skal det tilføjes, at det var ikke kun for 20-30 år siden, at moralisterne vrøvlede. Det gør de skam stadigvæk; her Henrik Marstal i "Politiken"; "Populærkulturens ritualiserende voldskarnevaller" fra 19. april, 2012.
Ovenfor den danske bioannonce til KANNIBALMASSAKREN (Cannibal Holocaust) (lånt fra Kents fine Plakatsiden blog).

Friday, 8 June 2012

You are number 6. I'M NOT A NUMBER!Takket være et tip fra et medlem på Uncut forum har jeg netop scoret ovenstående boks fra CDON til den overkommelige pris af 69 kr. (plus porto). Det drejer sig om den gamle engelske kult-serie THE PRISONER (som i 90'erne gik på TV3 som "Fangen"). Hvis du ikke kender serien, men lytter til heavy metal, er der en chance for, at du har hørt noget fra den alligevel; et af IRON MAIDENs numre fra LP'en "Number of the Beast" er "The Prisoner", som indledes med dialog fra serien.

Men ud over det, så er serien en af de bedste nogensinde. Jeg læste i sin tid om den i en detaljeret gennemgang i INFERNO og købte efterfølgende de 4 første afsnit, som var udsendt på 2 engelske salgsvideoer. Hele serien var rent faktisk udsendt, men båndene var dengang dyre og der var ikke noget Amazon eller Play.com at bestille fra - og selvom der havde været, så var der ikke noget internet at bestille det via! (jo, vi havde skam farve-tv dengang i det gamle århundrede, men kun med farverne gul og grøn).

Når man skulle bestille film fra England dengang, var det noget med i det hele taget først at finde frem til en butik og derefter finde ud af, om de overhovedet ville handle med folk på det europæiske fastland, som englænderne dengang ikke havde meget til overs for (Europa var noget ukendt, umoralsk noget, der lå indhyllet i evig tåge ovre på kontinentet). Det skete gerne ved at pløje filmblade igennem for at finde en reklame med en adresse (jeg bestilte fra en butik i Notting hill, som jeg vist nok fandt via en reklame i et nummer af SIGHT AND SOUND, som kan kunne læse på biblioteket). Derefter bestille et katalog fra butikken. Vente på at kataloget skulle ankomme. Udvælge sig nogle bånd. Derefter købe en udenlandschek i en bank (med medfølgende dyrt gebyr) og derefter sende checken i et brev til butikken i London. Og efter to-tre uger fik man så sine bånd.

Da TV3 senere sendte serien, tvang jeg min fætter til at optage alle afsnittene. Senere gik han under jorden og panserne forsøger stadig at finde ham, men selvom det lyder, som om han forsøgte at genopføre handlingen fra tv-serien, så har hans forsvinden vist nok ikke noget med THE PRISONER at gøre. Hmm, eller har det. Hmmm. o_O

Normalt sælger CDON boksen til 349,- og hos Amazon UK koster den britiske udgave omkring de 200.- (inkl. porto). Det danske cover er også for en gangs skyld bedre!Du kan checke boksen her, men vær hurtig! Da tippet blinkede ind på Uncut Forums neonrør, var den allerede udsolgt, da jeg fik klikket og jeg har måttet vente 14 dage på, at der kom nye ex på lager. Hvor mange de har fået ind denne gang? Hvem ved.

Boksen indeholder i øvrigt også den 95 minutter lange dokumentarfilm DON'T KNOCK YOURSELF OUT. Cool, at der for en gangs skyld er noget ordentligt ekstramateriale med. Det er svenske Atlantic Film vist ellers ikke så gode til; Det var også dem, der udsendte HELGENEN-boksene, som jeg omtalte i det foregående indlæg. Hmm, Atlantic, Atlantic, der ringer en klokke... hmm... for saddan da!!! Det var sgu da også et "Atlantic", der for 100 år siden udsendte de rærlige Marvel-blade, der blev samproduceret med Winthers Forlag i Danmark! Haha.

Jeg snuppede iø også gyserfilmen TRICK 'R TREAT til 29 spir og portoen blev 29,- så indtil videre ser det ud til, at der også blir råd til både Congo-øl og ekstravagante omeletter i denne måned.


Tuesday, 5 June 2012

En helgen x 71, kynisk spaghetti og genkøb "bare sådan fordi"Jeg skulle hente en pakke fra dddhouse i Hongkong på posthuset i dag (hvor de ikke overraskende allerede HAVDE pakket mine dvd'er ned i "retur til afsender"-sækken!) og smuttede lige inden for hos TP Musikmarked for lige at checke, om der skulle være nogen gode tilbud (tilbud er der jo altid, men om de så er GODE er ikke nødvendigvis det samme).

Jeg fandt heldigvis et par stykker; Først snuppede jeg AWE's SPAGHETTI WESTERN COLLECTION-boks med KEOMA, MANNAJA, TODAY WE KILL - TOMORROW WE DIE! og A REASON TO LIVE - A REASON TO DIE. Jeg havde godt nok et par af DVD'erne i forvejen, men man ska' sgu lissom ha' de der lækre AWE-bokse, syn's jeg. LOL. Alle DVD'erne har coole booklets af eXtase-redaktør Nils Markvardsen og den til KEOMA er endda en coffee table-udgave på 8 sider (normalt er de på 4).

Jeg fik dog lidt af en overraskelse, da jeg så omslaget til MANNAJA; "Hva' fa'en sker der lige for retskrivningen", tænkte jeg. "Det der ku' min nevø på 7 år sat'me ha' gjort bedre!" - Men så gik det op for mig, at coveret var på norsk.

"Nå ja, hva' fa'en, det går jo nok," men jeg var lidt irriteret over, at det grangiveligt nok ville betyde, at der ikke var en booklet sammen med den norske DVD (de svenske har nemlig IKKE booklets med), men heldigvis var der en booklet med helt magen til den i den danske kassette. Men altså med Nils Markvardsen på norsk. Haha. Jeg gav iø kun en hund for boksen. AWE's nypris er 200 stærke og det koster den stadig i fx VideoNetto (aka DVDCITY aka VideoLand). Hos Fona2000 kan man sikkert også være heldig at snuppe den til 100 kr., men min bybus kører ikke helt derud.På et af billigbordene gjorde jeg dog dagens scoop! Jeg har længe (rigtig længe faktisk!) haft den engelske dvd-bokssæt-udgivelse af den samlede HELGENEN (aka The Saint) stående på min Amazon-ønskeliste. Men ak, de engelske bokse er alt for dyre; den samlede "Monochrome" serie (71 episoder) og "colour"-serien (41 episoder) koster vel hen ved 900 kr. I dag fik jeg "Monochrome"-serien i dansk udgivelse til næsten en fjerdedel af, hvad den britiske koster (og dertil kommer jo også portoen, som, nuvel, ikke er meget, men alligevel!). Når man ifm den engelske udgivelse kalder serien "The Monochrome Series" er det en smart måde at sige, den er i sort-hvid!

Den danske udgave er fordelt på tre bokse, som indeholder henholdsvis 23, 24 og 24 afsnit. På den ene af boksene med 24 afsnit har man fejlagtigt skrevet 23 på omslaget, hvilket fik yours truly til at spytte og sprutte, true tilfældige med ekstrem død, og brænde en voodoo-dukke af i vrede over denne fadæse. Hvordan kan man leve med, at et "komplet" 71 episoders DVD-bokssæt mangler en episode!! Men efter et check af sættets sidste disk viste det sig heldigvis, at der blot var skrevet forkert på coveret. Hahaha.Af andre ting, jeg fyldte i TP's imaginære indkøbsvogn, kan nævnes; MORRISSEY: "Years of Refusal" CD (30 kr.), DEMON TOWN 1-3 boks, COLDBLOODED MURDERER true crime-dvd (til 5 kr. og efter et hurtigt check, ser den heller ikke ud til at være mere værd end 5 kr.!), den japanske horrorfilm MISTET OPKALD 2 (aka One Missed Call 2), som jeg muligvis har i forvejen på en HK-DVD, men hva' fa'en, jeg vil gerne støtte Kenneth (Eriksen) og han lille gesjæft der (og den var på tilbud til 25,- såå...). Til allersidst fandt jeg FILTHY WORLD, som basalt set er et stand-up-show med John Waters, som taler om sig selv. Dén havde jeg sat'eme osse i forvejen, men jeg ku' sgu ikke lade den stå (og så til 20 kr. - den lå i rest-kassen); Forsiden var for fed og man kan aldrig få nok John Waters.Glemte jeg forresten at nævne, at DEMON TOWN-boksen også kun kostede 25 kr. Da jeg kom hjem opdagede jeg godt nok, at filmene er i fullscreen, men der er vist heller ikke tale om vildt fantastiske film, så det går nok (hvem ved, måske er det endda original-formatet). Jeg troede i øvrigt, at der var tale om en dansk/skandinavisk udgivelse, men der er åbenbart tale om et bokssæt, som TP har tage hjem via special-import. FRA BIZARRO WORLD!!! Jeg checkede lige de første 2 minutter af første film. En mand kommer ind på et kontor og siger på engelsk: "Hi, guys". I de danske undertekster bliver det til: "Farvel". Øh, HVAD??? Hahaha. Nogle gange går det bare rent galt for de skod-oversættere, som videoselskaberne ansætter.Pakken fra posthuset indeholdt den oversete HK-giallo THE RED PANTHER (i DVD-kassetten lå også en reklame-flyer fra et sted i HK, der tilbyder "Permanent Hair Removal", LOL*) og BITTER TASTE OF BLOOD på VCD
*EDIT: Nu hvor jeg her kigget nærmere på den flyer, så bemærker jeg, at stedet ligger på en adresse i Tsim Sha Tsui-kvarteret. Jeg har set HK-filmen TO LIVE AND DIE IN TSIM SHA TSUI og jeg ville nok holde mig derfra, hvis jeg var dig! o_O