Friday, 23 December 2011

Et spøgelse fra fortiden er begyndt at rumstere igen

Jeg er målløs! Mildest talt!! Men den er sgu god nok!!!

Danskeren, der i starten og midten af 2000'erne bjergtog Danmark med sine vilde historier om, at han var ven med både Elvis og Roger Corman - og at det var ham, der havde udvikle AIP's kult-klassikere... han er dukket frem fra skjulet!!!!!!!

Jeg vil lige overveje, hvad jeg skal skrive (og hvordan!! Man ønsker jo ikke at få en injuriesag på halsen). Men altså... det havde jeg sgu ikke lige forventet!

Wednesday, 21 December 2011

Bronson som "den lille mand" under den amerikanske depression i barsk socialrealistisk dramaJeg vil lige gøre opmærksom på, at Walter Hills kanonfede MED DE BARE NÆVER (Hard Times) med Charles Bronson kommer på DR2 kl. 18:20 i dag!

Jeg så (og optog på Betamax) filmen første gang, den blev vist på TV engang i midt-80'erne. Og jeg så og genså det beta-bånd næsten lige så mange gange som Beta-båndet med STJERNEKRIGEN (Star Wars)!

Jeg husker, at kokken på den restaurant, hvor jeg dengang arbejdede, beskrev filmen som en typisk Bronson-film: "Han kommer ind med toget, så ordner han det han skal, og så stiger han på toget igen og tar fra byen", som han sagde. Sandt nok! Check DR2's omtale her. Overskriften er iø et modspil til DR's fjollede genre-inddeling: Selvom Bronson spiller en bokser i filmen, vil jeg sgu nok mene, at det ikke er en "boksefilm" (indsæt selv smiley med himmelvendte øjne her).

Hmm, selvsamme kok drev iø en lille pirat-gesjæft med at udleje videobånd (på Betamax) fra sin lejlighed. Han ville leje 2 videofilm og overspille dem til et enkelt Beta-bånd. Som han sagde, når han skar rulleteksterne væk, kunne der lige være to film og det var således meget bedre at leje fra ham end fra videobutikken, mente han.

Jeg lejede kun en enkelt gang fra ham; Den ene film på båndet var THE DRIVER (som iø også er en Walter Hill-film, men jeg er altså ikke en fanatisk Hill-fan, det er en ren tilfældighed. LOL). Jeg husker, at jeg sad og så filmen sammen med mine forældre, men så pludselig efter den sædvanlige halvanden times tid, løb båndet ud og filmen stoppede selvsagt! Jeg brokkede mig til piratvideo-kokken, men han afviste min klage med, at filmen jo alligevel var slut. Hahaha. Jeg mener at huske, at han tilbød mig halv pris for det næste bånd, men jeg havde ikke så mange penge (heller ikke dengang) og ville hellere bruge dem på ting, jeg kunne beholde som plader, tegneserier og blanke bånd.

Jeg husker i øvrigt, da jeg var ude i hans lejlighed for at låne filmene; Da jeg ankom, sad han og så en "voldsvideo" og lod bare båndet køre, mens jeg var der. Vi snakkede lidt, men så pludselig var der noget på skærmen, der fangede hans opmærksomhed: "SE DER!!!" Råbte han og fægtede med armen og grinede højlydt, "SE HVAD HUN GØR!!!" Kvinden på skærmen tog nogen ligdele ud af et køleskab og gik derefter rundt i byen og smed dem i diverse skraldespande, hvortil pirat-kokken igen råbte noget i retning af: "SE HVAD HUN GØR HUN SMIDER DET BARE UD!!!" Hahaha. Der skulle i øvrigt på rigtig mange år, før jeg fandt ud af, at det naturligvis var MS. 45, som jeg dengang havde set nogle klip fra. I dag ejer jeg den selvsamme danske lejevideo-udgave, som han havde kopieret (dog på VHS). Ak ja, de 80'ere.

Så kom den sidste OBSKURIØSE julefilm og med den kan vi godt aflyse JULEN og tage en ekstra omgang HALLOWEEN!!Fra "Ugeavisen Slagelse" fra i går.

Tuesday, 20 December 2011

Først kom de som blogindlæg, derefter som trykte avisudgaver... og NU... fotografier af aviserne!!!

Det er jo livet i overhalingsbanen hele vejen igennem på denne blog!! ARGH!!! Klik et par gange på scans'ene, hvis du vil læse dem een gang til (Blogger gør det ikke nemmere at se postede billeder i stor størrelse!! Klik først, så der kommer en mørk baggrund frem; Derefter højreklikker du, så der kommer en menu frem; Klik nu på "vis billede"; og til sidst klikker du på billedet en ekstra gang for at få det helt op i mega-størrelse!).
De rene tekstudgaver står stadig et par indlæg længere nede. Del 3 er endnu ikke trykt (men jeg håber da, at den kommer!).