Saturday, 8 September 2012

En VHS-anormalitet o_O

Jeg husker, at Diabolik på Uncut forum i mindst eet tilfælde har omtalt en VHS-udgivelse, hvor der var forskel på printet på to ex af den samme udgivelse - selvom printsene jo burde være ens. Jeg har netop selv oplevet noget lignende; Ved en tilfældig tilfældighed har jeg netop erhvervet to ex af den engelske pre-cert-VHS af SUDDEN DEATH (på dansk video som "Dødsmaskinerne"). Der er tale om samme MEDIA-udgivelse, men da jeg så filmen i går bemærkede jeg noget underligt; 7-8 gange i filmen afbrydes lydsporet af noget, der lyder som klip fra radioprogrammer!

Den danske udgave af SUDDEN DEATH på Betamax


Afbrydelserne er blot af 1-2 sekunders varighed. Jeg checkede mit andet bånd og forventede, at der ville være de samme lyd-inserts, men nej, her var lydsporet helt normalt.

Jeg tror bestemt ikke, der er tale om noget, som er blevet indspillet på båndet af en tidligere ejer. Hvordan skulle det kunne lade sig gøre? Billedet forsvinder ikke. Man kunne naturligvis forstille sig, at der kunne være tale om, at båndet er en førstegangskopi, men selve båndet er ægte nok, så det ville betyde at en eller anden skulle have optaget en kopi oven på originalbåndet, hvilket ikke lyder plausibelt. Og billedkvaliteten ser helt perfekt ud. Jeg er sikker på, der er tale om originaloptagelsen.

Pre-cert-båndet fra UK (og det er IKKE min dug, men sælgers!!)

Båndet er som sagt en rigtig gammel pre-cert-udgivelse, altså fra de tidlige dage i 80'erne og man kunne måske forstille sig, at man dengang har lavet båndene manuelt og teknikeren har lavet en fejl med optagelsen, så der er kommet noget radiooptagelse ind over. Who knows? Jeg har ingen anelse om, hvordan det kan være gået til.

Uheldigvis betyder det, at jeg nok bare må beholde båndet som en kuriøsitet. Det ville være lousy't at sælge det, og som samlerobjekt har den slagt anormaliteter ikke den store værdi.Trailer for SUDDEN DEATH. Filmen har iø en slutning, der helt kan måle sig med slutningen af Den stumme hævner (Il Grande Silenzio/The Big Silence/The Great Silence) i dårlig slutning-hed!! Filmen udkommer i øvrigt på DVD til oktober i USA.NB: tak til Hans-Jørn for Betamax-scannet.

Tuesday, 4 September 2012

Villa Vennely - trailerHer er traileren til POUL NYRUPs psykotroniske film, VILLA VENNELY (aka Copenhagen Call-girls) fra 1964.

Redaktør HENRIK LARSEN jager rumvæsen


 

DEN DANSKE SCIFI-HORRORFILM "DEN INTERGALAKTISKE GENVEJ" ENDELIG TILGÆNGELIG FOR ET STORT PUBLIKUM

For små 10 år siden spillede AMDI PETER (aka Peter Bonneman), HEINE SØRENSEN og jeg selv med i zombiefilmen RÅDDEN KÆRLIGHED. Som gamle læsere af filmbladet OBSKURIØST grangiveligt vil huske, skulle redaktør HENRIK LARSEN også have været med, men nogen nossede op i det på dagen og Henrik kom aldrig med.

Så vidt jeg husker stod Henrik og ventede forgæves på Valby Station, uden at der var nogen til at hente ham og han vidste ikke, der skulle indspilles i Kongens Have i Valby. Der var senere tale om, at der skulle filmes et kort efterspil, men det blev aldrig til noget.

Kort tid senere instruerede Amdi Peter sin egen film, nemlig DEN INTERGALAKTISKE GENVEJ, hvor Henrik endelig fik sine 15 minutters berømmelse. Og som han senere skrev i en leder i OBSKURIØST, så fik han i filmen endelig hævn over Heine Sørensen for fuck-uppet ifm. RÅDDEN KÆRLIGHED (hvorfor det var Heines skyld, at Henrik måtte stå forevigt på Valby Station den dag, fortaber sig i fortidens sorte afgrund, men det har dog alligevel nok ikke noget med det faktum at gøre, at Heine en del år senere valgte at skære forbindelsen til både Henrik og mig over. Trist, men sådan går det jo nogle gange).

Modsat RÅDDEN KÆRLIGHED, som udkom på VHS, så har DEN INTERGALAKTISKE GENVEJ aldrig set dagens lys for et større publikum - ja, dvs. bortset fra dem, der i tidens løb har fået en DVD-R fra mig. Jeg har nemlig altid syntes, at den fortjente at blive set, så lige fra dag 1 har den været inkluderet på den DVD-R med RÅDDEN KÆRLIGHED, som jeg har sendt rundt til gud og hvermand.

Men nu er det ikke længere nødvendigt, for... tra-tra-traaa... en venlig sjæl har nemlig endelig uploadet hele herligheden til YouTube. Nu kan dette sjældent sete mesterværk om et rumvæsen, der er strandet i en lejlighed i København og som jages af 2 lejemordere med en kontrakt på hans hoved, endelig få sin plads på den danske filmhimmel.

Henrik Larsen spiller den ene lejemorder og instruktør Amdi Peter er den anden. Heine Sørensen er den forliste alien. Filmen løber lige under 10 minutter, så man behøver ikke afsætte hele eftermiddagen til at se den.

Og så er det i øvrigt Henrik Larsen, der har filmens eneste dialog (som han selv kom op med foriøvrigt) og jeg husker, han sagde, at pistolen var fandens tung. Godt, han ikke blev lejemorder i det virkelige liv, det ku' snart have givet slidgigt. LOL.

Og naturligvis tak til den flinke uploader!


Peter Bonneman har senere instrueret det meste af en rigtig Herschell Gorden Lewis-inspireret gorefilm, om (endnu) et rummonster, der kommer til Jorden. Men denne gang er det rumvæsenet, der myrder løs til højre og venstre, så blodet står til alle sider. Filmen skulle oprindeligt have heddet PLANET HOLOCAUST, men den skiftede vist nok titel senere i processen. En proces, der desværre aldrig blev bragt til ende. Ret ærgerligt, for jeg tror, det ville være blevet en kanon film. Hele oplandet af folk fra den gamle filmsamler-scene fra Djævleøen var ellers med (inklusiv yours truly), men det er efterhånden så længe siden, der er sket nogen udvikling, at jeg tror, den desværre aldrig bliver færdig. Der var endda forlydender om, at AWE havde bedt om at komme til at se den færdige film først, med henblik på mulig DVD-udgivelse. Mine egne scener blev filmet i starten af 2009 (jeg skrev lidt om det her). Den del af filmen, hvor jeg er med, blev iø indspillet i samme lejlighed som DEN INTERGALAKTISKE GENVEJ (som oprindeligt bare hed "Genvejen"). Anyway, man ved jo aldrig, måske kan de lade Københavner-punkere alligevel en dag tage sig sammen og gøre lortet færdigt, men jeg holder sgu ikke vejret, mens jeg venter.


NB: Hvis du ikke har set RÅDDEN KÆRLIGHED, så ligger både den og Amdi Peters DE LEVENDE DØDES ARMÉ i bjælken ude til højre her på bloggen (RÅDDEN er i tre dele).