Sunday, 25 July 2010

Nyarlathotep #1 - anmeldelse


Det er jo desværre yderst sjældent, at vi ser nye (rigtige, trykte) fanzines i disse net-tider. Og det siger sig selv, at anmeldelser af de gamle zines heller ikke er hyppige, så derfor vil jeg lige gøre opmærksom på, at Jette fra Gyseren.dk netop har anmeldt første nummer af Thomas Winthers Nyarlathotep fra 2003. Absolut herligt! Go here.

Jette (og andre) burde også gå i gang med at opsøge de andre gamle zines fra starten af århundredet. De byder på masser af spændende læsestof. Redaktør Kenneth Eriksen har f.eks. stadig 3 numre til salg af hans blad Absurd og det er absolut anbefalelsesværdig læsning! Kenneth står som bekendt bag AWE og Absurd-online.dk-butikken i dag (han sælger zines fra butikken). Henrik Larsen har også en håndfuld Obskuriøst liggende, så vidt jeg ved.

Og så fandt jeg iø Gasolin's "What a Lemon" LP på et stort indendørs marked i Næstved i dag. Pladen er mega-sjælden, jeg tror vist aldrig, jeg har set et originaleksemplar før! Man kan selvfølgelig købe den på CD, ligesom man også kan bruge en avis, når man er toilettet. Normalt med disse markedssælgere så aner de ikke, hvad tingene er værd og man får typisk smidt LP-plader i nakken for 5-10 kroner, men uheldigvis vidste ham gutten her godt, hvad han skulle ha' for den: 400 kroner! Yeps. :/
Heldigvis var jeg der med min moster (den søde af dem. Hendes søster kalder jeg "Satan") og mens jeg var i gang med at pløje mig gennem kassevis af skiver, så plaprede hun løs og fik ham til at gå ned til 300 spir, og så smed hun ovenikøbet en hund oveni. Ikke nogen dårlig eftermiddag overhovedet.

Sælgeren fortalte i øvrigt, at pladen kom fra et dødsbo. Ejeren, som altså nu havde stillet sutskoene, havde haft en uvane med at sætte en mærkat med nummer på hver pladecover. Imbecilt uden lige. På Gas-pladen stod der fx G 8 (!!!). Jeg fatter slet ikke den slags; Kunne tumpen ikke bare have stillet dem i alfabetisk orden alligevel! Pladen var i næsten perfekt stand, selvom den er fra 1974, og alligevel kunne han ikke tænke så langt som til, at sådan et skide klistermærke forringer dens værdi betydeligt. Æv! Nå, men grunden til, at jeg overhovedet nævner klistermærket er nu ikke for at svine en død fyr til, men fordi jeg også købte et par andre LP'er på en af de andre stande, The Pretenders og, ahm, Barbie Benton o_O hvis du absolut ska' vide det. :/ , og udover at de var i mint stand, så havde de samme label på forsiden. Hva' gir du! De var altså fra samme dødsbo og de to kræmmere havde tydeligvis delt pladerne mellem sig; Den ene vidste bare, hvad de var værd, og den anden var en gammel gubbe, der ikke vidste noget om det (da jeg nævnte for ham, at den anden skulle have mere for sine plader, sagde han: "Jamen jeg har osse nogle dyre nogen, fx den her Abba-plade til 40 kroner", haha). Mit "held" (i.e. U-HELD!) var, at det var ham den anden, der scorede Gasolin'-pladen. :-(
Han fiskede iø også "Killing Time" frem med ordene: "Det er Gas 5 på Engelsk. Yderst sjælden!". Joh tak, 300 kr. Dén købte jeg heldigvis i 1980 og mit ex er i perfekt stand! xD.