Tuesday, 13 November 2012

Castle Freak (Stuart Gordon, USA, 1995)


Som man kunne se af foregående post, så er jeg gået i gang med filmene fra CDON-boksen; i går så jeg DEVIL'S PLAYGOUND og her i eftermiddag er det så blevet til CASTLE FREAK. Filmen er instrueret af STUART GORDON, der jo er en HELT i enhver splatterdrengs bog, da det jo var ham, der instruerede den fantastiske RE-ANIMATOR! Og med sig fra dén film har han hevet Jeffrey Combs og Barbara Crampton over i denne film, der ligeledes er baset på en H.P. Lovecraft-historie. Nå ja, det siger IMDb i alt fald, jeg har ikke læst historien og ved ikke, hvor meget han har ændret eller ikke ændret på den. Filmen handler om den her amk familie, der arver et slot i Italien og flytter ind med henblik på at sælge hele lortet, når indboet er gjort op. Men så er det, at der er nogen, der begynder at rumstere rundt nede i kælderen (læs: et liderligt misfoster begynder at æde løs af løse og ikke-løse kvindemennesker) og der er en blind pige og en kat (og da vi er i Italien kunne det have været bestanddele i en bedre giallo, men det er det så ikke lige).

CASTLE FREAK var top underholdning og AWE var så gode at (naturligvis) udsende den un-ratede udgave af filmen (ifølge IMDb findes der en 5 min. kortere version). Desværre er der intet ekstramateriale inkluderet, som har med filmen at gøre (der er en håndfuld trailers for andre film). Jeg undrer mig over, at AWE end ikke har inkluderet den trailer, som jeg poster her i indlægget. Filmen er i fullscreen, men ifølge omslaget (og IMDb) skulle det være original-billedformatet. Det undrer jeg mig dog også en smule over, eftersom der ikke lader til at være tale om en TV-film. Men hva' fa'en, det går jo nok. Ikke så god som RE-ANIMATOR, men så på den anden side, det er der sgu heller ikke ret mange film i denne genre, der er. Klart anbefalelsesværdig og den skal ses igen!

PS: Nu fik jeg jo nævnt det fede og blodige dvd-omslag og det skal da lige tilføjes, at det er lavet af Jesper Moerch (og det er altså meget bedre og blodigere, end det lamme amk omslag, som man kan se på IMD).


Sunday, 11 November 2012

Two Orphan Vampires (Jean Rollin, Frankrig, 1997)Jeg så TWO ORPHAN VAMPIRES (Les deux orphelines vampires) i går aftes og kunne rigtig godt lide den. Sure, den var sikkert for underlig for 75% af de moderne skrækfilmfans, men de problemer har jeg ikke. Dens "underlighed", stilhed og skønhed var betagende. En oversætterbrøler irriterede mig dog; De to vampyrpiger møder en anden af nattens væsener, en Ghoul, som i underteksterne bliver til et "genfærd" på trods af, at hun spiser lig. Enhver GRU-læser ved naturligvis, at et sådant væsen er en LIGÆDER, ikke et genfærd. ^_^
Min dvd-udgave er en af de nye film fra CDON, som jeg omtalte i det forgående indlæg. Jeg må med skam indrømme, at det er min første Jean Rollin-film og i stedet for at anmelde den, vil jeg hellere linke til min engelske ven i det svenske, Jason Meredith, som har anmeldt den i fine detaljer her.