Thursday, 19 July 2012

MANNEN PÅ TAKET - trailer

aka MANDEN PÅ TAGETForleden købte jeg "Een gang strømer", der som bekendt er en TV-serie-sequel til den danske film STRØMER (som er ved at blive genindspillet!), og ville have posted en trailer her. Men åbenbart findes der ikke nogen (i alt fald online). Jeg faldt i stedet over traileren til MANNEN PÅ TAKET (1976), instrueret af Bo Wiederberg. Filmen skulle være en hel del bedre, end de BECK-tv-serier, der har kørt på dansk TV, men jeg har godtnok endnu ikke fået den set (selvom den skam ligger skam i "bunken", LOL). Den danske DVD er en dobbelt-disk, der bortset fra omslaget er identisk med den svenske. Desværre er den udgået og ret svær (og dyr) at opdrive. Jeg købte mit ex i TP for en 50'er. Bo Wiederberg lavede også en sequel, MANNEN FRÅN MALLORCA (Manden fra Mallorca) i 1984, som ikke er ude på dansk DVD, men kan dog fås på svensk via CDON.

Update

Jeg har fjernet indlægget "Fanpost", da jeg i dag har modtaget en undskyldning fra Jens Kofoed-Pihl.

Tuesday, 17 July 2012

MELLEM VENNER - trailer

aka DAYS OF SIN AND NIGHTS OF NYMPHOMANIAHer er så traileren til POUL NYRUPs første film, MELLEM VENNER fra 1963. Lige som STENBROENS "HELTE" er den kun udsendt på VHS og der er ingen chance for DVD-udgivelse. Endvidere skal det også lige nævnes, at de TV-visninger af Nyrups film, som er nævnt ud for filmenes opslag på Danskefilm.dk, er det rene vås.

Filmene har ALDRIG været vist på dansk TV! De har derimod været programsat på DK4 for en del år siden, men de blev taget af programmet igen, fordi Nyrups familie brokkede sig. Det var nemlig Leif Jedig, som havde solgt TV-stationen rettighederne og selvom han hjalp Nyrup økonomisk med nogle af filmene i 60'erne, så er det ikke ham, der ejer rettighederne.

Det er forståeligt nok, men hvorfor familien så ikke bare aftalte noget med ham og DK4 er lidt underligt (og trist for tv-seerne). Men hvorom alting er, så har filmene altså ikke været vist på TV. Jeg skrev til Danskefilm.dk's forum og gjorde opmærksom på deres brøler, men de klaphatte vil kun rette noget, hvis man sender en direkte email. Og så meget gider jeg ærlig talt ikke gøre for Danskefilm. :/


Tak til Hans-Jørn for uploadet. Han har også uploadet VILLA VENNELY, men den har jeg allerede posted her på bloggen via et andet upload.

STENBROENS "HELTE" - trailerSå er den endelig på YouTube! Traileren til den bedste danske psykotroniske film; STENBROENS "HELTE" fra 1965. Instrueret af den legendariske danske filminstruktør POUL NYRUP (som intet har med en for længst glemt statsminister at gøre!). Filmen handler kort om DJÆVLE JOHN og hans slæng af juvenile delinquents, som har gang i både det ene og det andet. Der er også cool musik.

STENBROENS "HELTE" er kun udsendt på VHS (2 gange fra Video International og 1 gang på bootleg fra Leif Jedig, som han solgte i sine Video Netto-butikker). Desværre ser det ikke ud til, at den nogensinde udkommer på DVD. Videoudgaven udemærker sig i øvrigt ved at være uklippet. Da filmen kørte i de danske biografer i 60'erne var den klippet (i en voldsom scene, hvor Djævle John kværker et pigebarn med hendes nylonsokker på en seng).

Jeg så iø filmen i Cinemateket, da Natfilmfestivallen havde fokus på Poul Nyrup for nogle år siden, og det var det samme censurerede print, de viste, som tilbage i 60'erne. Det var også en slidt master og videobåndet ser betydeligt bedre ud.

Tak til uploaderen! (hans navn er redaktionen bekendt. LOL).