Thursday, 28 January 2021

WEREWOLVES ON WHEELS (Michel Levesque, USA 1971)

NL VHS / exrental / fullscreen / Eng. audio / NL subs

For omkring 20 år siden blev WEREWOLVES ON WHEELS anmeldt af Frank Brahe i mit zine STAY SICK! Jeg kan ærlig talt ikke huske, om jeg har set den siden dengang, men hvis jeg har, er det i alt fald meget længe siden.

Plottet: Rockere pisser nogle munke af. Det skulle de ikke have gjort. Munkene tilhører den specielle Satan-orden, og de giver rockerne forgiftet rødvin, så de bliver til varulve-rockere (eller er det rocker-varulve?), som for evigt skal hærge de øde landeveje på deres kværne. Og lederens dame danser den for satan-kulter specielle slange-med-kranium-og-nøgne-patter-dans. Vi får serveret rockerslagsmål, øm kærlighed mellem rockermænd, adskillige scener med mænd, der brænder, og laaange scener af rockerne, der futter rundt på de øde landeveje i ørkenen. Lidt af en slowburn, og der sker ikke så satans meget (høhø), men musikken er fed.

Min videoudgave på billedet er den hollandske udlejningsudgave. Omend billedet er fullscreen, ser det dog pænt ud og er heldigvis ikke pan & scan. Filmen kom aldrig ud i Danmark. Der findes adskillige DVD-udgaver, hvoraf den bedste skulle være udgivelsen fra Dark Sky Films; den har kommentarspor af instruktøren + manusforfatter og er i 1.85:1. Tre andre DVD-udgaver er dog i 1.78:1, så hvad der er det originale format, har jeg ikke undersøgt nærmere.

Jack J's 80'ere: This is England ... 1983

 Jeg fandt min THE JAM LP "Dig the New Breed" frem og hørte den to gange i træk, mens jeg lavede aftensmad kl. 23. LP'en var fantastisk, da jeg købte den i 1983, og den er lige så fed i dag!! Jeg var rent faktisk i England i 83 og boede hos en familie, og købte selvsagt adskillige plader, men "Dig the New Breed" blev vist købt i Danmark. Hvis start-80'ernes England kan personificeres i eet band, så må det være THE JAM. Som "recording band" eksisterede de i seks år, og så trak Paul Weller stikket ud, fordi de ikke skulle ende som en dinosaurus som Rolling Stones (det var begrundelsen dengang - jeg husker det rent faktisk - og det er begrundelsen på Wiki i dag). Weller vil stadig ikke gendanne bandet, men bassisten turnerer rundt med et sørgelig "coverband". Det er tåkrummende pinligt (selvom kommentarerne på nogle af livevideoerne er ved at falde bagover af begejstring). Her er originalbesætningen fra fattigfirserne. Desværre kan youtubere ikke finde ud af noget så basalt som korrekt aspect ratio, men musikken fejler ikke noget.