Saturday, 11 February 2012

Mysteriet om MASKERNES NAT 2-salgskassetten

Ved en filmaften med en filmven (Pia T. Hansen, co-redaktør på Banned in Britain zine) i cirka 1994, fortalte hun mig, at den salgskassette af HALLOWEEN II (Maskernes Nat II), som hun havde købt, var kortere end den lejevideo, hun i sin tid havde lejet (og overspillet)!

Jeg har i årevis grublet over dette store mysterium, men ikke kunnet efterforske, da jeg på den ene side mistede kontakten med hende (Pia blev fangevogter i et for mig ukendt dansk fængsel, og jo, hun EJEDE skam ILSE-filmene, som dengang netop var udkommet på købevideo i Danmark!) og samtidig ikke kunne finde den 2.-generations-vhs-kopi, som jeg fik af hende (optaget i longplay, argh!!!).

Men I GÅR fandt jeg den endelig (endda ved et tilfælde, mens jeg ledte efter et ANDET bånd - som jeg ikke fandt! CHICKEN AND DUCK TALK optaget fra dansk TV, LOL). Men anyway, nu har jeg den altså: Jeg kan ikke se, hvilken dansk udgivelse den er fra, men den er i letterbox (med billedet skubbet op for oven i billedet). Filmen (uden videologo) løber ca. 88 minutter.

Det lyder jo ikke som en længere udgave (IMDb har anført filmen til at løbe 92 min. og med den kortere PAL-tid passer det sikkert meget godt). Så det må jo være det gamle danske købebånd, der var kortere end den uklippede biograf-udgave. Men HVILKEN filmudgave indeholdt det bånd???

På flere sites har jeg fundet info om director's cut-udgaven og den biograf-udgave, der udkom, men begge løber ca. 92 minutter. Men UDOVER disse to udgaver findes der en speciel TV-udgave, kunne det eventuelt være denne version, der findes på salgskassetten? Jeg har ikke kunnet finde nogen info om spilletid for denne TV-version, så hvis nogen kan oplyse om dette, ville det være fjong. Og endnu bedre, hvis nogen har båndet og kan checke efter + oplyse hvilken version, båndet indeholder, ville det være kanon! Kunne der måske være tale om en censureret udgave? Jeg havde den samtale med min ven senest i 1995, så båndet er udgivet før dette.