Saturday, 23 December 2017

BREAKING NEWS: En af de 11 køber gammel nyrockÅh, for satan da!!! Jeg hører netop min nyindkøbte CD-genudgivelse med SS-SAY, som jeg aldrig fik købt, dengang den udkom i 1985. Martin Hall, da han stadig var en nyrock-gud på den danske undergrundsscene. Jeg var lige ved at sige, at jeg savner 80'erne, men så på den anden side ... vi var sikkert kun 11 mennesker, der lyttede til det her uden for Valby bakke. Danmark i 80'erne var pastelfarver, Sanne Salomonsen, Nanna, og fem mio mennesker, der lyttede til funkrock. Nej, det var sgu ikke nemt at være blandt de 11.

Legenden BILAL på Arte TV i aftes


ARTE TV er en fransk-tysk TV-station, der er skabt til at forbedre forholdet mellem Frankrig og Tyskland, og udbrede landenes kultur mellem hinanden. Det betyder, at alle programmer samsendes både med fransk og tysk synkronisering/tale/voiceover/undertekster. Et fast program er debatprogrammet "28 minutter", der laves af den franske afdeling og sendes hver aften i ugens løb. Lynhurtigt oversætter man, så samme udgave kan sendes samme aften på den tyske udgave af kanalen (programmet kommer ret sent, typisk mellem kl. 3-4 om natten). Okay, pyh! Det var så 10-sekunders introen til Arte; her er årsagen:

Første gæst i programmet her i nat var den legendariske franske tegneserietegner Enki Bilal! Han har sikkert været på fransk TV før, men for os, der ikke fatter en bjælde af det franske sprog, er dette cool netop pga. de tyske undertekster (nå ja, i alt fald for os, der nogenlunde har styr på de tyske gloser. lol).

Aftenens udgave kan ses her (og bliver liggende frem til 21. februar). Bilal-delen begynder umiddelbart efter programmets start og varer omkring 10 minutter.

Thursday, 21 December 2017

28 år med mint condition abesex

Jeg købte denne engelske samling af Love and Rockets-blade, da jeg boede i London i slut-80'erne, og har haft den liggende i mint condition lige siden. Men nu er det slut. Slut med 45-graders læsevinkel og de hvide handsker, når det læses tegneserier; Siderne er nu brækket om, og jeg har genlæst alle 130 sider for første gang i mange år. Dengang anså jeg den for at være tegneserie-nyrock, og det er den stadigvæk. Jeg opdager netop, at forfatter-tegneren har fortsat serien lige siden. Woah! Der er noget at indhente.


Sunday, 17 December 2017

OBSKURIØST - ikke længere ren pop


Så er det nye nummer af OBSKURIØST udkommet, og mange tak til redaktør Henrik Larsen for det tilsendte eksemplar.

Denne gang er film- og popkulturartikler næsten fuldstændigt erstattet af Henriks farvetegninger og digte. Hr. Larsen er blevet kunstner og hurra for det. At filmfans muligvis stirrer med åben mund på denne ... obskurditet, rager redaktøren en høstblomst. Og hurra (igen) for det. Ultra-smal udgivelse i rekordlille oplag (25 ex). Næsten udsolgt.

Sammen med OBS nr. 19 følger også en for Henrik debuterende debut; nemlig COLLAGEDAGE, et zine i rigtigt fanzineformat i A5 og på 32 sider. Og så næsten udelukkende med Henriks dårlige (eget udsagn) digte. Der er også et flot fotografi af undertegnede! 

Filmfans, der hæger ved gamle dage, bør ikke ignorere udgivelsen, da den også indeholder et fint indeks med omtaler af gyserfilm vist på svensk TV over tre sommerferier, 1972-74. Svensk TV var meget bedre til den slags, end DR var herhjemme. 1973-74 bød på gysere fra ABC's "Movie of the Week"-serie. Mange af disse er vældig interessante, men desværre er de fleste aldrig udkommet på vhs eller dvd. Henrik har vist stadig et par ex af bladene tilbage.

NB: Og så refereres der endda til en af mine betragtninger her på En Lejemorder Ser Tilbage i forbindelse med Henriks runde fødselsdag for nyligt. Så blev man udødeliggjort i digtform!