Friday, 10 January 2020

Dansk reklamemateriale til film hvor der forekommer MEGET STÆRKE SCENERJeg skrev i går (læs: i nat) om Umberto Lenzis EATEN ALIVE!, som herhjemme kørte som Massakren i junglens dyb i 1982. Her er avisreklamen fra henholdsvis premieren i '82 og en senere re-premiere. Jeg har fået de to ad-mats tilsendt (tak!) og ved ikke, hvornår den havde re-premiere. Men fede ser de ud.


Den danske biografplakat (klik på den for stor, hi-res størrelse):


Den danske pressemeddelelse:A return to MASSAKREN I JUNGLENS DYB


At gense Umberto Lenzis EATEN ALIVE!, som kørte i de danske biografer som Massakren i junglens dyb er jo en dejlig ting. Og så specielt når det er på en kanon-flot blu-ray. Jeg ejer godt nok også AWE's gamle DVD med booklet, men den her var på selskabets (Severin) Black Friday-udsalg, og ... well, you know how it is.

Blu-rayen indeholder en masse fine ting såsom en dokumentar, ME ME LAI BITES BACK, af spillefilmslængde om (ikke overraskende) Me Me Lai, der er med i filmen. Hendes sidste film blev jo som bekendt Lars von Triers THE ELEMENT OF CRIME. Hun lever stadig, men valgte at blive politibetjent i Essex! (ærgerligt, at jeg ikke vidste det, jeg har rent faktisk boet i Essex en overgang). Hun fortæller i filmen bl.a. om, hvordan hun under video nasty-perioden var med til et video nasty-bust, hvor en af de forbudte videoer var med hende selv!

Jeg har også engang ejet den australske Betamax, men båndet var frygteligt klippet, så det er røget videre til en anden stakkel.

PS: Jeg sværger, at det ikke er censur, når der på billedet er en lysplet, der dækker babbedutten. Jeg er begyndt at bruge min fars gamle digitalkamera, og det ville ikke helt makke ret. Blu-rayen har iø intet mindre end tre forsider! (en på slipcover og to på wendecover). 

Tuesday, 7 January 2020

DEMENTED (Arthur Jeffrey, USA, 1980)

Jeg læste en ret negativ anmeldelse af DEMENTED i et fanzine for mange år siden. Senere fandt jeg filmen på Betamax i Australien og købte den – vist nok, fordi coveret så fedt ud. Men jeg huskede på anmeldelsen og fik den aldrig set. Og så gik mine to Betamax-videomaskiner i udu, og så kunne jeg da slet ikke se den, hvad enten jeg havde lyst eller ej. Men nu har jeg købt den på blu-ray fra Shout Factory. Filmen står kanongodt sammenlignet med mit gamle Betamax-bånd (som jeg aldrig har set).


Med DEMENTED er vi ovre i rape/revenge-genren. Filmen kickstarter bare med fire maskerede mænd, der voldtager en ung kvinde (Sallee Young). Så skifter scenen brutalt, og vi ser hun forlader sanatoriet. Efter en tid med at kigge tomt ind i væggen, kommer hun nu hjem til sin mand igen. Manden elsker hende, men han elsker også den dulle, han knalder hver aften, hvor han "arbejder over". Så begynder den unge kvinde at miste grebet om tingene og at se syner. Eller gør hun? Ingen tror hende.

DEMENTED snegler sig afsted i så langsomt et tempo, at det ville være at overdrive, hvis jeg kaldte den en slowburn'er. Selv en slowburn'er ville overhale DEMENTED! Og den unge kvindes skuespiltalent er ikke just til det kongelige teater. Eller måske er det. Hun overspiller, men faktisk synes jeg, det passer ganske glimrende til filmen. Ægtemanden spilles af Harry Reems, og han er en legende! En legende i pornofilm fra 70'erne (se min omtale af THE DEVIL IN MISS JONES, som han er med i).

Der er nogle lowbudget voldsscener i tredje halvdel af filmen, men splatterfilmfans vil bestemt blive skuffede. Det vil de fleste andre sikkert også. Men filmen havde alligevel noget et-eller-andet, som gør, at jeg godt kunne lide den alligevel. Klokken er næsten 01, og jeg orker ikke mere for i dag, så hvorfor jeg synes, at den har noget godt i sig må vente til en anden gang og en anden anmeldelse.

PS: lad være med at se traileren først. Den afslører ALT!