Friday, 24 February 2012

10 min i 3 laver man da aftensmad


Er der mon andre derude, der laver aftensmad kl. 3 om natten? I'm having Chinese fried rice. ^_^

Lige et hurtigt tip...

...om en halvsjælden Antonio Margheriti-film fra 1973, HERCULES AGAINST KARATE (Schiaffoni e karate), som kommer på dansk Kanal 5 her klokken 02:55. Program her. Filmen findes vist ellers kun på en tysk DVD (som dog er med engelsk dub). Den blev også vist i går og jeg syntes, den første halve times tid var okay (hvorvidt resten var okay aner jeg ikke, da jeg gik i seng med en frygtelig hovedpine, hvilket dog ikke skyldtes filmen). HERCULES AGAINST KARATE ligner nærmest prototypen på Triniti- og 3 Fantastiske Supermænd-filmene. TDC (som jo blot er et skalkeskjul for KTAS) viser jo programmerne i anamorfisk format (i alt fald her hvor jeg bor) og da Kanal 5 viste den i lbx, kunne det næsten ikke blive bedre. Nå ja, det skulle da lige have været, hvis man havde vist den med den originale italiensk lyd. Men så på den anden side, den fjollede engelske eftersynkronisering hører jo lissom til. LOL. Tak for info og tip til Uncut forums Maratonmand.

Thursday, 23 February 2012

Det' sgu u-hu-hyggeligt, du.

Klokken havde netop passeret tre i går nat, kaffen var næsten færdig med at brygge og jeg havde lige sat dvd-optageren til at optage mit græske videobånd med Joe D'Amatos TOUGH TO KILL til harddisken med henblik på senere at brænde en dvd-r, da det sagde svjush og alting gik i sort. TV'et, DVD-optageren, ghettoblasteren, clockradioen og lyset.

Fandens, tænkte jeg, nu skal jeg sgu nok til at stå og slås med sikringer og pis og jeg har sikkert ikke nogen liggende, men et hurtigt kig ud af vinduet viste at hele kvarteret, inklusiv gadebelysningen, var mørklagt. Ikke et lys at få øje på nogetsteds bortset fra et enligt fodgængerfelt, som sikkert har reservebatteri, så folk ikke bliver stående midt på gaden. Kaffen var mere eller mindre halvfærdig og jeg købte for nyligt en fino-fino lommelygte (dengang jeg skulle rode efter lokalaviser i nærmeste aviscontainer!), så det gik endda.

Medens den tjæreagtige kaffe blev hældt i svælget, glanede jeg ud af vinduet i hen ved en halv times tid. Det er sgu ret betagende sådan noget; Helt mørkt derude, mener jeg. Det føltes næsten som i en dommedagsagtig zombiefilm. Jeg forstillede mig, at der sikkert snart ville køre biler forbi som i en bedre italiensk MAD MAX II-klon og at jeg ville fryse halvvejs ihjel uden radiatorens livgivende varme. Fra tid til anden kørte en ensom (ganske almindelig) bil forbi i bælgragende mørke (bortset fra forlygterne, forstås) og et par gange kunne lyset fra en lommelygte ses nedenfor (jeg bor på tredje); looters, tænkte jeg og huskede tilbage på TV-billederne fra London.

Jeg forestillede mig, at gaderne inden længe ville befolkes af folk fra el-selskabet, som med stor iver minutiøst ville gennemtrawle gader og el-net for at finde fejlen. Men efter en halv time var der ikke sket noget og jeg gik i seng. På et tidspunkt ud på morgenen vågnede jeg, da lyset kom tilbage til den ikke-slukkede gulvlampe. Senere på dagen checkede jeg nyhedssiderne, men der var ikke eet ord om nattens begivenheder. Jeg går ud fra, at det naturligvis bliver holdt hemmeligt for offentligheden, men hvorvidt strømafbrydelsen skyldes et militærkøretøj, som med en hemmelig last af døde rumvæsener kørte ind i en el-mast, eller om der var tale om en udsluppen bjørn, skal jeg undlade at gætte på.