Monday 19 November 2012

En sørgelig dag for en exrentalsamler - en god dag for en tegneseriesamler!


Jeg var på Næstveds nye store indendørs kræmmermarked i dag. Jeg har jo tidligere her på bloggen nævnt et stort indendørs kræmmermarked i Næstved, men desværre skete der det i sommers, at en sindsforvirret galning stak ild til skidtet og hele bygningen futtede af. Jeg snakkede med en af de handlende, som fortalte, at politiet havde fanget en kvinde, som de mente nok var den rigtige gerningsmand. Det faktum, at de påsatte brænde nu var hørt op (der havde været 10 tidligere pyromanbrande i området) og at hun havde forbrændinger op af den ene arm, gav dem en formodning om, at de nok havde den rigtige (!!). Det nye marked var ikke så hyggeligt som det gamle, og der var langtfra så mange stande. Men to store fabriksbygninger var der da og med tiden bliver det nok bedre.

Anyway, til dagens fangst: Desværre blev det ikke til een eneste exrental!! O_O
Frygteligt! Jeg fandt nogle få salgskassetter, men det var rent skod alt sammen, og der var nogle få dvd'er (ligeledes skod). Det bedste var faktisk, at jeg midt i det hele fik en sms fra Nils Markvardsen, der havde fundet en dvd til mig, som jeg havde søgt efter. :D

Men så fandt jeg til gengæld en stak gamle tegneserieblade, så eftermiddagen var ikke helt tabt på gulvet. Faktisk slet ikke, jeg fandt nogle rigtig sjældne blade (og nogle mindre sjældne, men ikke desto mindre lisså coole. Næsten). For oven ses et par rigtig gamle numre af SERIE MAGASINET, nr. 5 og 19, og af de sjældne numre under 100 fandt jeg også #36 (alle numre under 100 er sjældne. Prøv fx at checke hos Pegasus; de har ikke eet eneste nummer på lager, end ikke i laset stand).


Et andet cool blad, jeg fandt, var KORAK - TARZANS SØN nr. 1 (1973). Bladet indeholder de amerikanske numre 46/47/48, men man er alligevel ikke sprunget ind midt i et handlingsforløb; Sagen var nemlig den, at DC COMICS havde overtaget serien fra GOLD KEY, men valgte at videreføre nummereringen isf. at begynde med nr. 1 igen. Så nr. 46 er altså på den måde alligevel det første nummer. Desværre holdt bladet ikke så længe og gik ind med nr. 59. Det er godt nok rigtig, rigtig, rigtig mange år siden, jeg sidst har læst KORAK, men jeg husker DC's historier som værende meget mere rå end drengebogshistorierne i Gold Keys bladene (Gold Key var forlaget bag Anders And). I de første tre numre møder vi blandt andet de sidste Nazister fra det Tredje Rige, som har overlevet i junglen, og Frank Thorne/Michael Wm Kalutas tegninger er bare mere rå i det hele taget. Alle forsiderne er iø af mesteren JOE KUBERT.

En spøjs detalje er, at det danske omslag er lettere nedtonet! Hvis man kigger på den originale forside fra det amk blad, kan man se den forfærdede kvindes overkrop med den nedringede skjorte. Man kan nemt forstille sig, at der ikke skal meget til, før den ryger helt åben og man kan se... hvad det end er, der gemmer sig derinde. Hvorfor danske læsere skulle forskånes for at se et omslagsbillede, der kunne opildne disse fantasier, kan godt undre. Jeg tror ikke, det har været en beslutning fra det danske forlags side, men KORAK var jo en fælles-skandinavisk udgivelse, så det har grangiveligt været nordmændene eller/og svenskerne, der har ment, at de unge poder ikke skulle udsættes for den slags. Inde i bladet optræder dullen dog i en bikini, der ikke overlader meget til fantasien. Men man har måske kalkuleret med, at når først bladet var købt, så fik forældrene det nok ikke at se - altså i det andre nordiske lande. Herhjemme var det jo helt anderledes (jeg husker, at vi fik udleveret et pornoblad, en cigaret og en øl på den første dag i første klasse, og klasselærinden havde ikke trusser på og hun sagde "for helvede" hele tiden ligesom i "Huset på Christianshavn").


Hvad der var i posen efter dagens udflugt:

SERIE MAGASINET: 5,19,36,172,268,269,270,280
SERIE MAGASINET SOLO: 20,
SERIE MAGASINET SPECIAL ALBUM: 4
KUNG FU MAGASINET: 5,6,24,25
SKRÆK: 1 (desværre med blyantsstreger på, men jeg købte det, da det udkom og har det stadig i mint, så jeg overlever nok. LOL).
KORAK TARZANS SØN: 1/1973, 2/1972, 14/1974
FANTOMET: 88,152,166,167,181,
SUPERMAN MED BATMAN: 1(!!!),3,4,11,72,74,75
SUPERMAN: 7/1974
JONAH HEX: 2
AGENT X9: 22,91,
HUNDEN NIKKI: 1(1963)
91:AN (svensk): 11
ARKIBALD!: 1,
HULK (Winthers): 23,
VILDE VALDE & CO.: 1 (købte jeg udelukkende, fordi det var nr. 1, haha)
HULKY: 1,2,5,
ACTION FORCE: 1
TARNSFORMERS: 1/1988
HULK (Winthers): 12,
EDDERKOPPEN (Winthers): 49

Som man ser, fandt jeg nogle rigtig tidlige numre! Superman med Batman nr. 1 fra december 1978. Jonah Hex nr. 2 fra 1979. Og SM nr. 5. Jeg begyndte at samle på tegneserier for rigtig mange år siden og mange af disse numre købte jeg rent faktisk, da de udkom. Men selvom man har dem, kan man jo ikke lade sjældne blade ligge. Tænk, hvis den næste, der kommer forbi, bare er en eller anden spasser, der smider dem ud, når han har læst dem. Argh. En samlers mareridt.

Og så lige en ting til - det bedste næsten: Sælgeren med bladene havde ikke en snus forstand på tegneserier. Alle bladene kostede 5 kroner stykket, uanset hvor gamle de var!! SERIE MAGASINET nr. 5 til 5 kroner!! Jeg elsker at løbe ind i sælgere, der ikke aner, hvad det er, de sælger!!! xD xD xD