Friday 7 July 2023

JACK J's 70'ere: Hvem dræbte frk. Amerika? (USA, 1970)

Som led i rejsen tilbage til 70'erne genså jeg piloten til tv-serien McCloud i går aftes under indtagelsen af et bedre aftensmåltid (pomfritter og stegte kyllingevinger - yes, I'm simple). Danmarks Radio viste pilotfilmen første gang 9. januar 1971. Min far og jeg fulgte serien ret tidlige, men om vi fik piloten med, aner jeg faktisk ikke. Jeg husker intet af den. Men nu har jeg over de sidste par år set og genset den tre gange. Første gang i sort-hvid, som vi ville have gjort dengang på tv, og i aftes var det i kulørte farver. Jeg synes, den er glimrende. Originaltitlen er Portrait of a Dead Girl og en senere re-title er Who Killed miss U.S.A? Hvorfor man skiftede titel, må guderne vide, men tydeligvis er det den, som DR oversatte. 

Politikens TV i 70'erne fortæller, at piloten er en remake af COOGAN'S BLUFF med Clint Eastwood. Men det er længe siden, jeg har set Eastwood-filmen og har ikke styr på, hvor tæt op ad originalfilmen tv-udgaven ligger. Anmeldelse følger senere. 

Her er et par avisklip fra Ekstra Bladet, samme dag som visningen. Jeg beklager, at de er så mørke, men jeg antager, at ham der var sat til at affotografere aviserne til mikrofilm havde solbriller på - eller var hel- eller halvblind. Eller måske fuld, de drak jo som bekendt en masse på avisredaktionerne dengang.