Friday, 9 April 2021

Halv-slatten men notorisk rape-revenge-film får blu-ray-udgivelse

Jeg ser netop, at den notoriske franske film BAISE MOI ["voldtag mig"] nu kommer på blu-ray (Juli 2021). I Danmark hed den Blodsøstre, og den fik ret meget omtale i ind- og udland, da den kom ud. Ham der rapperen med kadetten gav den en begejstret anmeldelse i et af de danske filmfanzines (jeg har glemt, om det var i Kenneth Eriksens "Absurd" eller i Jesper Moerchs "sCatter" - men et af de to). Der er stort set tale om en fransk rape/revenge-film. 
"Berømtheden" fik den ikke mindst pga. et ægte blowjob i filmen. Den nåede aldrig ud på dansk dvd eller vhs, men kom på svensk dvd (som jeg har, og som er en udmærket udgivelse). Den amk dvd (som jeg også har) har **meget** små undertekster. Den britiske dvd er svjh stærkt klippet.
Jeg synes iø ikke, at den er specielt god, men fans af "ekstreme" film vil ønske at se den.
 
TRAILER:

 


Tuesday, 6 April 2021

Alright, that's it!! I'm cancelling my subscription!!!

 Jeps, hvis man bare ventede på en nogenlunde plausibel grund til at slette bloggen her fra ens blog-roll, så er der grund nok her, når jeg - en (selvudnævnt) navnkundig og (selvbestaltet) filmentusiast - nu løfter sløret for, at jeg ... engang ud på de små timer i nat - slog til og bestilte den store box med den komplette samling af gamle FAR TIL FIRE-film! FAR TIL MOTHERFUCKING FIRE!!!!! Med ham der Lille Palle, eller hva' fa'en han hedder. Jeps, det er sandt. Ingen løgnehistorier herfra. Og man bemærker, at det ikke længere er den første april! 

Jeg har længe gerne villet se alle disse film, og nu opdagede jeg ved en tilfældig tilfældighed, at boxen var kommet ned på et nogenlunde menneskeligt beløb. For nogle dage siden kostede den 199,95 kr. hos Gucca, men jeg ventede for længe, og i forgårs var den igen oppe på 250 dask. Men så i går røg den tilbage ned på 200 kr. og, haps, nu er den min!

Men hvorfor ... FAR TIL... [ja, man kan jo næsten ikke få titlen over læberne uden at mærke kvalmen i halsen]. Men altså, fra tid til anden har jeg jo fanget et klip her og et klip der af filmene på TV. Og jeg har i de senere år udviklet en eller anden fascination for det gamle pop-Danmark, som er væk. Og FAR TI... [kaster op i egen hånd]... FAR TI... FAR TIL F... nå ja, vi behøver jo heller ikke gentage den titel hele tiden, men altså nu vil jeg til at opleve Danmark i 50'erne. I alt fald som set gennem FAR T... denne filmseries øjne. Fake og på ingen måde dokumentarisk, autentisk eller den mindste smule virkelighedstro overhovedet. 

Den oprindelige serie består af otte film, som alle er i boxen. Og derudover kom der en film i 1971 med nye skuespillere og ny instruktør. Den glæder jeg mig faktisk lidt til at se. Det lyder, som om den blev et fuldstændig makværk af et forsøg på at fortsætte serien. Muligvis totalt psykotronisk. 

Den nye serie fra 2000'erne (som på Wiki er anført som adskillige nye serier) har jeg absolut ingen interesse i. Måske vil jeg bruge dvd-skiverne som underlag, når gæster tilbydes en kop kaffe. 


Sunday, 4 April 2021

SPIDER (David Cronenberg, Canada 2002)


 Jeg genså Cronenbergs SPIDER i går aftes - igen. Jeg genså den også sidste år. Før det havde jeg ikke set den siden førstevisningen i 2003, hvor jeg købte den på en exrental-dvd. I 2003 var jeg dybt skuffet. Sidste år og i aftes syntes jeg, SPIDER er det bedste siden brød i skiver. I dette øjeblik vil jeg nok mene, at det er Cronies bedste film til dato. Check traileren og skaf hele filmen hjem! Du vil ikke fortryde det, med mindre du har en filmsmag som en gammel dametaske. 

Desværre er den IKKE udsendt på blu-ray! Den danske dvd er dog glimrende.