Tuesday, 7 August 2012

WHOO-HOO!! FEDEST!!! (og en knyttet næve og et "fandens osse!")


Efter at have haft dem på ønskesedlen i flere år, så lykkedes det mig endelig at få bestilt de bokse med skrækfilm fra Universal studiet, som ikke var med i den store Legacy Collection-boks, der udkom i både Danmark, USA og UK for en del år siden. Og ja, jeg taler om de 2-disk-bokse med ekstra film, som jeg for et par år siden forsøgte at bilde Søren Jacobsen ind ikke eksisterede. Haha (okay, det var nu ikke med vilje).


I den store boks finder man bl.a. filmene DEN USYNLIGE MAND, MUMIEN og UHYRET FRA DEN SORTE LAGUNE. Når de små løse bokse så alligvel er værd at anskaffe sig, skyldes det sequels'ene! På de tre udgivelser finder man nemlig i tillæg; THE MUMMY'S HAND, THE MUMMY'S TOMB, THE MUMMY'S GHOST, THE MUMMY'S CURSE, THE INVISIBLE MAN RETURNS, THE INVISIBLE WOMAN, INVISIBLE AGENT, THE INVISIBLE MAN'S REVENGE, REVENGE OF THE CREATURE og THE CREATURE WALKS AMONG US (jeg ville egentligt godt have brugt de danske titler, men jeg må til skam erkende, at jeg ikke kender dem. Jeg aner ikke engang, om disse film overhovedet spillede i Danmark i 30'erne og 40'erne. Der er en stor mulighed for, at de ikke gjorde. Hvad mange ikke ved, er, at vi jo desværre havde en streng filmcensur i gamle dage, FREAKS var for eksempel helt forbudt. Men nu har jeg bestilt "Filmens Hvem Hvad Hvor" [1950-udgaven], så får vi at se).


Desværre kommer jeg til at må klare mig UDEN de to sidste film i rækken der! Jeg glemte nemlig at bestille sættet med CREATURE FROM THE BLACK LAGOON-filmene og nu er boksen satanedeme fuldstændig væk!! Ikke til at opdrive!! Og de få ex, der alligevel ligger derude hos ågerkarleforhandlerne koster fanderme en svensk herregård! 50 pund på Amazon UK! Hva' gir du!! 55 dollars på Amazon.com!! Man tror jo det' løgn!! Og det enlige nye ex på eBay har et start-beløb på 37 dollars + de sædvanlige 10-12 dollars oven i til porto. Satan og helvede!!! >_< Og for at hælde soja-sovs i såret, så kunne jeg have fået den til en nogenlunde menneskelig gris, da jeg bestilte de to andre sæt for 10 dage siden. Men okay, så er det naturligvis heller ikke værre. Samlere har det nu engang med at blive ved indtil de sidste obskure brikker er fundet til puslespillet. For så blot at lede efter nogle andre dele til et andet spil. Jeg lyder jo næsten som HENRIK LARSEN i en gammel leder i Obskuriøst. Hah!


Og meget apropos redaktør Larsen, så modtog jeg for et par dage siden den her på siden viste HAMMER-boks med fire film fra Hammer studiet. Egentligt skulle jeg bare have haft DR. JEKYLLS TO ANSIGTER (The Two Faces of Dr. Jekyll) (og endnu engang er det Søren Jacobsen, der skal trækkes ind i sagen, og tak for tippet da!). I stedet for at købe den tyske DVD, som Søren omtalte, fandt jeg ud af, at man for sådan cirka det samme kunne få denne amk. boks med fire film på to diske. De andre tre film er ET SKRIG AF RÆDSEL (Scram of Fear aka Taste of Fear), MUMIENS FORBANDELSE (The Curse of the Mummy's Tomb) og GORGON. Forsiden af den fede tyske DVD går jeg så glip af, men nå ja, det er jo til syvende og sidst filmene, der har mest værdi (øh, ja altså med mindre de er noget lort, forstås). Hmm, og så fortæller Henrik mig i øvrigt, at han slet ikke er specielt interesseret i Hammer mere. Man bliver jo helt rystet i sin grundvold. Hvad blir det næste? Nils Markvardsen, der ikke gider se spaghettiwesterns mere? o_O
PS: Når jeg godt kunne finde de danske titler på Hammer-filmene, skyldes det, at de stammer fra efter 1950! Den "nye" fembindsudgave af "Filmens Hvem Hvad Hvor" (udsendt 1963-70) dækker nemlig 1950-67 (som jeg allerede har købt). Den første udgave fra 1950 går fra 1929-49. Det var dog alligevel lidt på held, at jeg fandt titlerne, for selvom bøgerne har opslag både på danske og udenlandske titler, så kunne respekten for skrækfilm åbenbart ligge på et meget lille sted. Ud af de fire Hammer-titler stod de to af dem kun nævnt under de danske titler og så kan det jo være lidt svært at slå dem op, når man kun har de engelske titler. Jeg gætter på, at man enten ikke gad lave separate opslag på udenlandsk, eller man ville på den måde spare plads. Den tredje film stod også nævnt med originaltitel, mens jeg ikke kunne finde GORGON - hvilket enten skyldes, at den ikke havde premiere i Danmark eller at jeg bare ikke kunne gennemskue, hvad den monstro hed i dansk oversættelse. LOL.


Opdatering:

Lige et par danske titler mere:

THE INVISIBLE MAN RETURNS = Den usynlige mand vender tilbage
THE INVISIBLE WOMAN = Den usynlige kvinde
REVENGE OF THE CREATURE = Uhyrets hævn
(den tredje film i serien, THE CREATURE WALKS AMONG US, blev åbenbart ikke vist i Danmark)

"Uhyre" var iø en populær term i de danske titler førhen (forståeligt nok. Jeg ville ønske danske film stadig fik titler med "uhyre"). I "Filmens Hvem Hvad Hvor" bind 3 fra 1968 finder man således udover de allrede nævnte: Uhyret fra det ukendte, Uhyret fra London-city, Uhyret fra verdensrummet, Uhyrets besejrer.
5 comments:

 1. Black Lagoon er i øvrigt fremragende.

  ReplyDelete
 2. Der er en bruger på DAHF, der har Universal Monsters-boksene til salg, inkl. Creature-boksen. http://www.dahf.dk/viewtopic.php?f=23&t=41614

  ReplyDelete
 3. Tusind tak, Niels. Jeg checker dit link. :D

  ReplyDelete
 4. Hej Jack, i tilfælde af manglende e-mailnotits; du har modtaget en PB på F-U.

  ReplyDelete
 5. En PB på F-U??? @_@

  En personlig brivatmail på furummet??? o_O

  ReplyDelete