Monday, 10 December 2012

En KANNIBAL vender hjem


Min egen text fra Facebook fra i fredags:

After 20 years!!! THE HOLY GRAIL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Big thanks to Hans-Jørn Reimer/Diabolik!!!! I will name my firstborn after you, no matter if it's a boy or girl!!!!*

This is the ultra-ultra-ultra rare Danish rental VHS release of CANNIBAL HOLOCAUST, Ruggero Deodato's masterpiece from 1980. The mother of all films, the answer to all questions, the solution to all problems, the only true love a man (or woman) can have in this world. I rented this [i.e. a similar tape of the same release] from a local video rental in circa 1992-94 and made a VHS dupe. I asked the owner of the video rental if I could buy it but needless to say he said no. I never found another copy of the tape, neither for sale or at video rentals. Now, thanks to Mr Diabolik I've finally got it. Xmas came early this year. ♥

[*maybe]


Ja, så kan det vist ikke siges tydeligere! Jeg har endelig efter cirka tyve års eftersøgning fundet den danske exrental-udgave af CANNIBAL HOLOCAUST, eller som den hedder meget bedre herhjemme: Kannibalmassakren!!!

Båndet er en gave fra Hans-Jørn (aka Diabolik på Uncut forum) og jeg er selvsagt meget glad for den. Her er det i virkeligheden ikke så meget filmen, det gælder, den kan man nemlig nemt få i meget flottere udgave på DVD (og blu-ray måske). Men her er det udgivelsen, der tæller!! Der er jo her tale om en dansk udlejningsvideo af en af de helt store og eftertragtede titler inden for genren af "voldsfilm" (som pædagogerne i udgivelsens samtid kaldte den slags film) nemlig Ruggero Deodatos store fake dokumentarfilms-lignende spillefilm KANNIBALMASSAKREN. Filmen, der havde scener med kannibaldrab, der var "ægte". Nå ja, det var de jo så ikke alligevel (selvom dyrelskere stadig raser over, at der blev dræbt en skovmus og et par andre dyr i filmen). Men filmens realistiske tone kommer man ikke udenom. Filmisk set er det et mesterværk, hvad enten man så ellers er til splatterfilm eller ej.

Printet, der er brugt til båndet, er noget ridset i starten af filmen og i øvrigt bliver filmen præsenteret i fullscreen-format. Men om ikke andet er det et internationalt print, hvor den afsluttende tekst er på engelsk med danske undertekster. I Another World Entertainments DVD-udgave er teksten på italiensk og man har ikke gjort sig den umage at oversætte, selvom det har betydning for filmen. Så endnu en gang kan man som samler af gamle støvede og slidte udlejningsvideobånd give fingeren til dem, der udelukkende sværger til de "nye" formater.

Jeg lejede det danske bånd i en videobiks, der hed "Brink", i Korsør i de tidlige 90'ere. Jeg er ikke sikker på præcis hvornår, men jeg flyttede tilbage til Danmark i starten af 1991 og jeg vil skyde på, at jeg mødte min co-redaktør af mit første zine, BANNED IN BRITAIN, omkring '92-93 og jeg husker, vi så filmen sammen og at det var omkring bladets udgivelse. Så det har været cirka 1994. Jeg lavede naturligvis en VHS-kopi, som jeg beholdt, men det var altså den eneste gang, jeg havde et rigtigt udlejningseksemplar i hånden. Jeg har aldrig fundet et andet ex, hverken i en udlejningsbiks eller som brugt eksemplar (eller sat til salg af en samler, for dén sags skyld). Om jeg stadig har min overspillede kassette? Aner det ikke! Måske. Man skal huske på, at man kunne jo ikke bare købe en udenlandsk udgave, hvis man ikke kunne finde en film som denne på det danske marked. Man kunne ikke bare slå op på internettet (det fandtes nemlig ikke) og vælge mellem en håndfuld DVD- og blu-ray-udgaver (dvd og blu-ray fandtes heller ikke). Og end ikke på VHS kunne man købe filmen, der var nemlig ikke nogen salgsudgaver af den nogen steder. Jeg har ladet mig fortælle, at den danske video i øvrigt er den ene af kun fem VHS-udgivelser, der er fuldstændigt uklippede (filmen er iø fornyligt endelig for første gang blevet tilladt af censuren i Storbritannien, men man er stadigvæk ikke glad for det derovre og det er da også en klippet udgave, der er kommet ud!!). Og det er bestemt dén kassette, der har det fedeste omslag! Det er det iø stadigvæk. For fanden da, der er sgu da ikke nogen omslag, der slår det her. Heller ikke AWE's DVD!

9 comments:

 1. Tillykke med den! Det er jo nærmest umuligt at finde den slags i genbrugsbutikkerne nutildags.
  Hvis du mangler penge, kan du eventuelt sælge den til mig.

  ReplyDelete
 2. Tusind tak, Henrik.

  Alting kan jo dukke op i genbrugsbiksene, men dén der ville jeg nok være ret overrasket over at finde. Men alting dukker jo op på et eller andet tidspunkt.

  Sælge den til dig? Så har du vist ikke nogen penge til den computer, du skulle købe. LOL.

  ReplyDelete
 3. Næh, men jeg har hørt, du mangler penge, og for en gangs skyld er jeg villig til at lægge et større beløb på bordet for en vhs-film.

  ReplyDelete
 4. Jah, jeg mangler altid penge. Lige for tiden står den på 3-minutsnudler, ristet franskbrød og tørre kiks. Men om ikke andet er kaffen varm. Jeg beholder dog KANNIBALMASSAKREN, tak. :D

  ReplyDelete
 5. Mange gange tillykke med den store gave Jack...

  Det er vist virkelig kræs for kendere... jeg ejer ikke længere en vhs-maskine (shame on me?).. men jeg kan godt anerkende en god gave...

  Gad vide om min lokale filial af KIRKENS KORSHÆR nogensinde har haft et eksemplar af Kannibalmassakren på hylderne? hvis de i så fald nogensinde fik en, så tror jeg hellere at de ville smide den ud!! ja de der gamle mennesker i sådan en genbrugsbiks er temmelig kyniske!

  ReplyDelete
 6. Tusind tak, Mallrat! Hæh, jeg ved ikke, om den nogensinde er dukket op i en Kirkens Korshær, men ja, du har såmænd nok ret i, at de ville stritte den ud med det samme. O_O

  ReplyDelete
 7. Ansatte i den slags bikse, har fortalt mig, de tager de bedste film med hjem, hvilket kan betyde, at snesevis af gamle damer ligger inde med Deodato-film.

  ReplyDelete
 8. For satan det er en cool vhs at have, den må du være glad for :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hov, jeg fik aldrig svaret dig, Unknown! Ja, det er bestemt en cool vhs at have, og ja, jeg er bestemt glad for den. I årenes løb er der adskillige, som har tilbudt at købe den (en nordmand tilbød 5000 kr), men den forbliver på hylden, hvor den er.

   Delete