Friday, 14 December 2012

Kynisk lukning af Danskefilm.dk forum

"Efter længere tids overvejelse har danskefilm.dk valgt at fjerne forummet.

Det er et utroligt tidskrævende arbejde at styre forum, da arbejdet med databasen udføres som en fritidsaktivitet er det nødvendigt for os at prioritere opgaverne.
Vi har derfor truffet den beslutning at koncentrere os om inddatering af data. Der mangler fortsat mange opdateringer f.eks omkring revyer, filmprogrammer samt krediteringer af det tekniske hold på en lang række produktioner. (11-12-2012)"

Da jeg i går ville checke forummet på Danskefilm.dk for nye indlæg, blev jeg mødt af ovenstående tekst. Holdet bag filmsitet har uden varsel lukket forummet. Sådan!

Danskefilm.dk's forum er ved den sødeste grød ikke det mest interessante eller ophidsende forum i Cyberspace, men mange af medlemmerne, sørgelige stakler, er kommet der i årevis og har udvist stor entusiasme (betydeligt større end yours truly), og de fortjerner bestemt bedre behandling, end den ejeren og hans kumpaner her giver dem. At jeg personligt har det med at grine højt og længe over Danskefilms forum skal ikke være nogen hemmelighed, men det har ikke noget at gøre med, hvordan jeg synes, man bør behandle folk. Og dén behandling, som Danskefilm her udviser, kan de ikke være bekendt!

Men man kan jo mistænke folkene bag sitet at være fuldstændige ligeglade med medlemmerne. Man bemærker for eksempel, at der i ovenstående bekendtgørelse end ikke er så meget som en tak til medlemmerne for de mange år, hvor de trods alt gjorde forummet til et sted for fans af danske film at mødes (lidt ligesom en varmestue for hjemløse).

Man burde have givet medlemmerne en uge eller tos varsel, så disse kunne have fundet en anden platform at mødes på, f.eks. Facebook. Nu er folk spredt for alle vinde og det vil være praktisk talt umuligt at oprette noget, som alle vil kunne finde.

12 comments:

 1. That's life in the big city......

  ReplyDelete
 2. Hah! Ja, det må man sige. Life on skid row.

  ReplyDelete
 3. Debatniveauet var sjældent højt og såvel deltagere som moderatorer var sørgeligt humørforladte, MEN jeg fandt en del god info om film og serier derinde, som nu er tabt for altid (man kan ikke engang fiske de gamle sider frem via google).

  ReplyDelete
 4. Haha, du har bestemt ret mht. debatniveauet og moderatorernes humørniveau. Og desværre også mht. info'en, der nu er væk. Jeg forsøgte mig endda med Wayback Machine, men heller ikke dér var der hjælp at hente.

  ReplyDelete
 5. Problemet med det site var først og fremmest en sur type som Saga-ole der stod for det, folk blev blokeret for et godt ord især hvis det gik imod politiske (røde) holdninger som man derfor må formode han havde/har. Under hans ledelse var det sted ihvertfald en skændsel som det kørte, skulle det evt. åbne en anden gang igen bør alle tidligere blokerede IPs gøres brugbare igen. Eller endnu bedre, andre folk burde simpelthen starter et nyt og bedre site for debat om dansk filmhistorie der jo er og skal være velkendt viden for alle, så det er bare om at komme igang med noget nyt fair og upartisk.

  ReplyDelete
 6. Hej anonyme,

  Næh, man kan ikke just påstå, at visse af moderatorerne var de mest medgørlige eller morsomme at være i "stue" med. Nogle af de ting, der blev slettet var så stupide, at man må himle med øjnene igen og igen. Teamet bag Danskefilm.dk kunne ikke håndtere sitet dårligere, selv hvis de prøvede! Da forummet lukkede, skrev jeg en email til dem og kommenterede, at de burde have givet brugerne tid til at udveksle emailadresser og tid til at fx oprette en facebookgruppe. Min email var holdt i en høflig tone, men det overrasker alligevel nok ikke nogen, at jeg ikke har fået noget svar. De ødelagde stort set muligheden for, at medlemmerne kunne videreføre forummet under andre former (som fx på facebook).

  ReplyDelete
 7. Hej Jack. Ja, Facebook kunne være en mulighed for et nyt forum og så er der jo også det glimrende danskedvd.dk hvor der er et udmærket forum der fortjener langt mere trafik end der foregår og faktisk ser 100 gange bedre ud end danskefilms gamle grøngule, samme system som dahf.dk iøvrigt. Måske flere folk flytter derover.

  ReplyDelete
 8. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at få fat i databasen bageved danske films forum. Har år tilbage forsøgt mig som gratis arbejdskraft, at få alt information over på et andet mere teknisk smart forum. Jeg er stadig ærgelig over at de ikke tog imod tilbuddet. I ørvirgt ville jeg så lave sitet uden løftede pegefingre, det er vel voksne mennesker der er inde bag ved. Tidligere bruger Rasmuzzen (pera@filadelfia.dk)

  ReplyDelete
 9. Hej Rasmuzzen. Ja, den løftede pegefinger var ofte i brug i danskefilm.dk's forum. Nogle af de forbud, der eksisterede, og indlæg, der blev slettet, var helt ude i hampen.

  ReplyDelete
 10. Jeg ser i øvrigt, at nogle af de gamle medlemmer har fundet sammen på:

  http://forum.danskedvd.dk

  Tak til Henriette Nilsson for at linke til mit ovenstående indlæg.

  Henriette nævner i øvrigt, at folkene bag min kritik er fuldstændigt ligeglade, hvortil medlem "Dafito" spørger, om hun har en konkret viden om dette. Jeg kan oplyse, at jeg i dagene umiddelbart efter lukningen sendte en email til Danskefilm.dk og gav udtryk for den samme kritik som i ovenstående.

  Jeg skrev mit indlæg i en kritisk, men sober og høflig tone. Jeg har aldrig modtaget et svar fra Finn eller nogen af de andre, og helt som Henriette, så opfatter jeg dette, som at de er fuldstændigt ligeglade med kritikken og med de gamle medlemmer.

  ReplyDelete
 11. Er der nogen der ved, hvordan man kommer i kontakt med administrator på forum.danskedvd.dk, når man IKKE kan logge ind på trods af en halv snes mails om nyt kodeord?

  Venligst Poul

  ReplyDelete
 12. Jeg kan desværre ikke hjælpe. Jeg er ikke medlem der og kender ikke nogen, der er.

  ReplyDelete