Saturday, 23 June 2012

ANDERS HOVE - Kult-skuespiller i Amerika. Ignoreret i Danmark*Det er sgu sjovt (læs: sørgeligt) med danskerne. Skuespillere, der har gjort det lidt i udlandet i de "useriøse" genrer, bliver ofte overset i Danmark - eller hvis de skulle præstere at blive til noget herhjemme i anerkendte film og tv-serier, så bliver deres gamle ting i alt fald både overset - for ikke at sige fuldstændig ignoreret.

Se nu bare ANDERS HOVE; Han spillede den allerbedste Nosferatu-agtige vampyr siden Max Schreck i de amerikanske SUBSPECIES-film og i USA er der vel næppe den horrorfan, der ikke kender ham. Men i Danmark er der næppe mange, der ved, at han overhovedet har lavet den slags film, og i filmdiskografier bliver titlerne ofte slet ikke nævnt.

Jeg er heller ikke bekendt med, at der er nogen, der overhovedet har interviewet ham om de film. Anyway, enough ranting. Check denne kodylt fede poster for film #2 fra Thailand (og ja, jeg har en magen til). I USA findes der også en dukke med Anders i rollen som vampyren RADU (ja, har også den, LOL).

Filmene var i øvrigt i mange år ikke til at skaffe udover på en australsk boks (og et par af filmene kom ud på dansk købevideo), men nu er de udkommet flere gange i USA og er nemme at skaffe. Selv kunne jeg i sin tid ikke finde de danske videobånd, men heldigvis viste TVDanmark SUBSPECIES 1-3 flere gange (uden slut-credits, naturligvis), så de blev naturligvis optaget. Senere brugte jeg 50-60 dollars på den australske boks, og senere gik der sport i at opkøbe dem på VHS. Jeg har således bånd fra både UK og Japan nu og overvejede længe at købe dem på laserdisc (de laserdiscs stod længe-længe-længe på min eBay overvågningsliste!! Jeg fik dem dog aldrig købt).PS: Før nogen næver Klaus Kinski; Jo-jo, Kinski er rigtig god som Nosferatu, men jeg synes nu stadigvæk, Anders er en tand mere uhyggelig at se på. ^_^


Trailer til SUBSPECIES:
Trailer til SUBSPECIES 2:

Anders Hove på amerikansk laserdisc

- bagsiden af laserdisc'en

På japansk VHS*Ignoreret for sine vampyrfilm, men ikke for sine mainstreamfilm og julekalendere.

4 comments:

 1. Æv! Jeg ville ellers have lavet et længere indlæg om Kinski, der er min favorit.

  ReplyDelete
 2. Haha, du må da gerne stadigvæk bringe dit længere indlæg.

  ReplyDelete
 3. Jeg er vist meget alene om at synes, Kinski er den bedste vampyr nogensinde, men ham Hove ser godt nok også styg ud.

  Hvis ikke jeg husker helt galt, så er grunden til Kinskis udmattede udseende i Nosferatu den, at Herzog fremprovokerede et af Kinskis berømte raserianfald lige inden optagelsen af en eller flere scener, så han kunne få det rigtige matte look.

  ReplyDelete
 4. Hehe, det lyder som en typisk Herzog udspekuleret metode - Kinski havde godtnok problemer med temperamentet, men Herzog var sgu også en slem knægt, se bare på "Mein liebster Feind", hvor han også kører rundt med en stakkels Kinski...

  Anders Hove er iøvrigt også med i den helt utrolig fjollede Critters 4...(!)

  ReplyDelete