Wednesday, 9 September 2015

Obskuriøst nr. 15 er udkommet!

Man tror, det er løgn, men redaktør, arkivar og tidligere museumsvagt Henrik Larsen har netop i dette øjeblik udsendt det spritnye nummer af det ene af Danmarks to fanzines om genrefilm og anden popkultur!

Og ja, I did write issue #15!! Det er ikke en fejl, der er ikke tale om Obskuriøst nr. 14, som også just er udkommet (at det rent faktisk også LIGE er kommet kan bl.a. ses af, at mit foregående indlæg netop lovpriste udgivelsen af nævnte nummer!). Det andet zine er naturligvis Nils Markvardsens eXtase, men det vidste du godt, ikke?

Det nye nummer har undertitlen "Høstsonate 2015" og selvom Bo Gorzelaks Pedersens fine forside vidner om et mere litterært eller kunstnerisk nummer, så fortsætter Henrik, som vi kender det fra de seneste 3-4 numre. Dog denne gang helt uden indekser. Det meste af indholdet er Larsen denne gang, og mange af teksterne er (igen) hentet fra stakken af kinabøger.

En sektion, jeg bestemt gerne ser gentaget, er "Genlæsninger". I bogsektionen anmeldes af redaktøren genlæste bøger, og der inkluderes endvidere en korrespondance med forfatter Thorstein Thomsen om hans science fiction-debutroman "Rejsen til planeten Droj" (Gyldendal 1977). Spændende at høre forfatterens betragtninger over bogen nu så mange år efter, og lige så herligt at han lader sig rive med af en spørger, som tydeligvis er mere begejstret for bogen, end Thomsen selv er. Mere af den slags, Henrik!

Jeg må indrømme, at jeg faktisk savner artikler i stil med Frank Brahes indlæg om gamle sci-fi-bøger og forfatterinterviews, som vi kender dem fra bl.a. Franks Hermetiske Garage. Ikke fordi jeg kender skide meget til science fiction-romaner eller den litteratur, som Henrik dækker i det nye blad, men fordi jeg er nysgerrig og gerne vil lære mere. Jeg er ved at brække mig over anmeldelser af de samme 15 nye gyserfilm fra Hollywood, hvis antal af anmeldelser fra fans stiger lige så hurtigt som cookie-tallet under et SuperAntiSpyware-scan lige efter et porno-google.

En aften i "Bio Obskuriøst" for 10 år siden

Henrik Larsen står selv for layoutet (bortset fra coveret som nævnt) og selvom Henrik klager over sine manglende layoutevner, synes jeg, at han er sluppet rigtig godt afsted med det denne gang. Faktisk ser det nye OBS lige så layoutmæssigt godt ud som de fleste af de andre nichetidsskrifter, man finder på bibliotekets læsesal. Redaktøren skal ikke mindst have ros for noget så simpelt, som at have skrevet alle overskrifter med fed gennem hele bladet. Det manglede i et af de forgående numre og irriterede jævnt.

Det meste af side 6 prydes af et fotografi fra en aften i den lille private videoklub, som vi kørte for længe siden i Henriks hybel i Sydhavnen i København. Henrik kalder den "Bio Obskuriøst", hvilket hermed er godtaget, men rent faktisk havde vi ikke noget navn back in the day.

Når jeg kigger på datoen under billedet, er det ikke til at fatte. 2005. Er der virkelig gået 10 år? Men hvorom alting er, Obskuriøst udkom i 2005 og det gør det også i 2015 og hurra for det. Det nye nummer kan bestilles fra Henriks blog her (han har glemt e-mailadressen, men den står ifm. et af de foregående indlæg og iø også til sidst i min omtale af Obskuriøst #14).

1 comment:

  1. Tak for påmindelsen, Jack - kontaktinfo er nu tilføjet.
    Jeg går iø, måske lidt optimistisk, efter et 2015 hattrick med planlagt udgivelse af Obskuriøst nr. 16 til december.

    ReplyDelete