Thursday, 29 September 2011

Når kaktusser hader

I morges vågnede jeg skide tidligt og havde drømt at min (eneste) blomst (en stor kaktus, der hedder Henry) havde smadret urtepotten og lå i vindueskarmen. "Jeg sku' nok ha' givet den noget mere vand og en større potte", tænkte jeg. Så vågnede jeg igen og opdagede, at den første opvågning også bare var en drøm. Jeg vandede efterfølgende Henry.

4 comments:

 1. Stakkels Henry...og en slående advarsel til alle der ikke er så vant til blomster. Imponerende at en kaktus kan vandre ind i drømmerens underbevisthed og påvirke udfaldet af drømmen, I just raised my Spock ears...men anyway, så har jeg efterhånden også rimelig dårlig samvittighed over min ene plante, måske skulle jeg kærtegne den noget mere...??

  ReplyDelete
 2. Well, af naturlige grunde undlader jeg at kærtegne min plante. Stikkerne er lissom for spidse (udover at jeg ville føle mig utryg ved at kærtegne én, der hedder Henry).

  ReplyDelete
 3. Den har næppe noget imod, at du i stedet kalder den Henrietta. Hvis den stikker, må det være en kvinde!

  Pudsigt nok drømte jeg om min aloe vera i nat, men drømmen var så kedelig, at den ikke er værd at genfortælle.

  ReplyDelete
 4. Hahaha, sandt nok.

  Du har en Aloe Vera. Cool!

  Det er nu i øvrigt ikke sandt, at jeg ikke har flere blomster; Jeg har een mere, men den står hjemme hos min far. Det er sådan en plante, der gror på heder og sån. I 1978 købte mine forældrer et sommerhus og i løbet af sommeren tænkte jeg, at jeg burde have en blomst og gik derfor ned på det hede-agtige stykke, der lå mellem sommerhusarealet og stranden, og gravede en af blomsterne op. Jeg plantede den i en benzin-dunk (som jeg havde nogen stykker af, da jeg dengang var ihærdig knallertbølle), som jeg skar den ene side af. Og der står den stadig! (bortset fra, at de gamle solgte sommerhuset og jeg derfor måtte flytte blomsten hjem - og dunken er blevet udskiftet en del gange, når plastikken hvert 5 år (eller deromkring) bliver mør. Intil i år havde den iø stået i den samme jord, som jeg plantede den i i '78!

  ReplyDelete