Wednesday, 16 November 2011

Super-Ove - RIPVia den gamle redaktør Carsten Søndergaards FB-side har jeg desværre netop erfaret, at Super-Ove har forladt os. Jeg tillader mig her at bringe Søndergaards tekst:

En sørgelig meddelelse: Ove Høyer sov i eftermiddags stille ind på Bispebjerg Hospital, 78 år gammel. Super-Ove har mistet sin stemme. Tegneserien har mistet en af sine ypperste forsvarere, AaB en af sine mest inkarnerede tilhængere, Knold og Tot og Ole og Peter deres største fan. Og verden har mistet en kærlig spradebasse, som har glædet, inspireret og oplyst tusindvis af mennesker i årtier.

Fred være med ham.


Lige som alle andre Superman-læsere kendte jeg jo ikke Ove Høyer personligt, men alligevel fik man et forhold til ham på grund af brevkassen og hans personlige måde at svare på (som ofte var ubehøvlet! - på en sjov måde dog). Hvis du har de gamle STAY SICK!-blade, så har jeg gengivet et af de læserbreve, jeg fik trykt, og Oves medfølgende svar. Jeg husker ikke, hvilket SS, det er, men der er jo ikke så mange. Det står vist på sidste side (edit: det er STAY SICK! #4/del 2). Ove Høyer var også oversætter og redaktør for en del andre blade.

Jeg begyndte at samle på tegneserier i august måned i 1979 og det første Superman-blad, jeg købte var enten "Superman med Batman" nr. 3/79 eller nr. 4/79. Jeg er usikker på, hvilket nummer, det var (men mener bestemt, det er nr. 4!), men et af de to i alt fald. Og når det var et nummer fra tidligere på året, skyldes det utvivlsomt, at den lokale købmand lod de gamle blade stå på hylden, indtil de blev solgt. Dengang var der ikke noget med straks at sende det usolgte tilbage!

RIP, Super-Ove. :(
Super-Ove-fanklubben på Facebook findes lige her.

No comments:

Post a Comment