Tuesday, 6 March 2012

Inferno Thunderbolt (Hongkong, 1985)

VHS / UK / engelsk audio / uklippet


INFERNO THUNDERBOLT

DK-titel: Inferno Thunderbolt
dir: Godfrey Ho
Hongkong
længde: 86 min.
distro: Hollywood Home Video
DK-video info: fullscreen, eng. dubbed
cast: Richard Harrison, Fonda Lynn, Claire Angela, Wang Tao, Pierre Trembley, Rose Kuei, Mona Liu, Jacky Lim, Donald Kong, Lewis Chan, Kirk Chow, Raymond Wong, Johnny Shiu

Og nu, kære læser, har jeg den tvivlsomme fornøjelse at præsentere dette blogs utvivlsomt ringeste film overhovedet. Vi taler virkelig lortefilm med stort L her!! Gwailo-skuespilleren Richard Harrison spiller en strømer i Hongkong, der har en kone, som er journalist. Nogen gangstere truer hende, men det vil hun da skide på, hun fortsætter ufortrødent sit arbejde på trods af advarsler fra både Harrison og gangsterne.

Så en dag, da hun sidder og klimprer på sit hakkebræt, blir hun angrebet af en lejemorder, som en gangster har hyret til at rydde hende af vejen (hvilket jo meget belejligt er, hvad lejemordere ofte gør!!). Hun dør naturligvis og hendes politimand-mand beslutter sig overraskende for at tage hævn! Harrisons karakter er i øvrigt ret brovten; fx i en scene, da konen har opdaget, at nogle bad guys har halshugget hendes hund og lagt hovedet ind i køleskabet, hvilket forståeligt nok får hende til at skrige op, kommer Harrison ned ad trappen og udbryder: "Be quiet!! What's wrong with you!!!"

Senere, da lejemorderen har ordnet hende og Harrison banker på døren, fordi han har glemt sin nøgle, forsøger hun så, mens hun er døende, at kravle hen til døren og låse den op. Scenen er totalt grotesk: Harrison står bare udefor og smadrer løs på døren: "Open the goddamn door!!" Anyway, når man er bekendt med Hongkong-film, så ved man naturligvis osse, hvad man kan forvente af en Godfrey Ho-film: den totalt forvirrede forvirring!! Og i denne film skuffer han da heller ikke, det gør Ho sjældent (ho ho)!!

Godfrey Ho har ry for at lave film ved at tage to allerede færdiggjorte og helt forskellige film og så splejse dem sammen til en helt tredje film. Det passer nu slet ikke. Godfrey Ho og Joseph Lai gjorde det, at de tog én færdig film (ofte fra et andet land i Asien) og filmede nye scener med vestlinge og splicede dem ind i den gamle film og dubbede det hele til engelsk. Dialogen er naturligvis ændret til at passe det nye plot. Needless to say, at den slags sjældent blir andet end noget rod, og sådan er det osse i tilfældet med INFERNO THUNDERBOLT! Det er noget af det værste makværk, jeg nogensinde har set! Det overgår enhver beskrivelse.

Nå, men tilbage til handlingen, eller rettere; jeg har faktisk allerede fortalt så meget af historien, som jeg nogenlunde ved, hvad handler om. Resten er mere eller mindre ukendte mennesker, der snakker med andre ukendte mennesker og så slåsser de lidt. Og en kvinde indsmigrer sig hos en gangster, samtidig med at hun mødes med en hemmelig mand i butikker. En jaloux moder i en rullestol, der kan skyde dartpile. En emsig journalist, der læser pornoblade. Og efter en tredjedel af historien forsvinder Harrison og dukker først rigtigt op til sidst.

Den danske kassette er naturligvis i fullscreen, så vi er vidne til de sædvanlige næser, der taler med albuer osv. Som sagt i starten: det hele er faktisk noget lort og jeg kan på ingen måde anbefale INFERNO THUNDERBOLT - ja, det vil sige; scenen med hundehovedet i køleskabet er faktisk meget god, meeen det er vel lidt lidt at investere i en film bare for at se dét! (du kan bare komme hjem til mig, jeg har et menneskeskelet i køleskabet, ok af plastic godt nok, men så lugter det heller ikke så slemt!!).

Videoselskabet Hollywood Home Video havde adresse i Aalborg og lå meget passende på "Kastetvej": passende fordi INFERNO THUNDERBOLT ser ud som noget, man bør kaste væk! For fuck's sake; 86 skide minutter, som jeg kunne ha' brugt på at kikke gennem entrédørens spionhul eller lugte til mine fingre. Begge dele med mere underholdningsværdi end INFERNO THUNDERBOLT.

Se hellere MAJESTIC THUNDERBOLT og SCORPION THUNDERBOLT, som begge leverer 300% trash-underholdning.

---------------------------------

Dette er en let redigeret udgave af den anmeldelse, som oprindeligt blev skrevet som del af en (aldrig færdiggjort) Godfrey Ho-artikel til Nils Markvardsens filmblad eXtase for 10 år siden.

Den udgave af filmen, som jeg har anmeldt, er den danske VHS, men det scan oppe for oven er den engelske video fra selskabet Galaxy Entertainment og den må siges at være noget af en obskuriøsitet; det var nemlig den eneste film, de nogensinde udsendte! Det engelske bånd er uklippet.

Hvis man kunne tænke sig at læse en mere positiv omtale af filmen, vil jeg da anbefale, at man checker Jespers ud ovre på Movieboxen.

No comments:

Post a Comment