Monday, 23 April 2012

Fire of Vengeance (Indonesien, 1983)


Jeg så den indonesiske FIRE OF VENGEANCE (dir: Danu Umbara, cirka 1983) i dag. Filmen begynder med Barry Prima, der bliver gift med en skøn kvinde. Efter 10 minutters blomster- og hesterideturs-glæde bliver Barry brændt til et sort kulstykke af nogle fæle skurke. Senere finder banditterne ud af, at kvinden så hele seancen og forsøger i resten af filmen at ondulere hende også.

Efter at hun er blevet overfaldet af den ene sindssyge skurk efter den anden, opsøger hun en karatemester ude i junglen (efter at være blevet overfaldet på vejen derud og kun reddet af endnu en karatefyr, der siger til hende: "Det er et dårligt nabolag, du burde ikke være her". De er som sagt i JUNGLEN, haha). Nå, men hun lærer både håndkantsslag og cirkelspark og går derefter i gang med sit hævntogt, hvor hun bl.a. maskere sig som taxachauffør med overskæg og det hele).

En enkelt gang er det dog ved at gå galt, men hun bliver heldigvis reddet af en flok amazoner, der pludselig dukker op (de kan også karate og hvor de kom fra eller hvor de tog hen bagefter, skal man ikke spørge om). Den sidste halve time er sindssyg over-the-top action, som man kun kender det fra indonesiske actionfilm fra 80'erne. Findes kun på tysk og fransk vhs (og grangiveligt også på Malay video-cd). Det var den tyske video, jeg så, og den stod i kanon flot letterbox modsat de pixilerende fullscreen VCD'er, man ofte må ty til, når det gælder indo-film.


PS: Scannet er den libanesiske plakat!! At tænke sig, at film som FIRE OF VENGEANCE har kørt i biograferne i Libanon!! At dømme efter deres plakater var det tilsyneladende de mest vilde film, der blev vist der i gamle dage!!

4 comments:

 1. Den ser ret vild ud.
  Jeg modtog ganske vist noget undervisning i Aikido i mine teen-år, men ikke helt nok til at kunne begå mig i den gennemsnitlige jungle.

  ReplyDelete
 2. Libanon, Libyen, det er alt sammen det samme!

  Haha, sådan går det, når man skrive sine indlæg klokken 4-5 stykker om natten. Argh!!

  ReplyDelete
 3. believe it or not, I found an english vhs version of this movie ... from Lebanon! the german vhs is a bit cut .. not too much. also I found a widescreen remastered indonesian tv version. a fanproject is on it's way :)

  ReplyDelete