Thursday, 14 March 2013

10 år uden sygdom


Desværre ikke i den rigtige verden, men det er i år 10 år siden, det sidste nummer af STAY SICK! udkom. Bladet var et fanzine om primært psykotroniske film (og anden popkultur) udgivet af yours truly. Fra 1999 og frem til 2003 kom der i alt fem numre, det første var nr. 0 og det sidste var et dobbelt-nummer (dog uden dobbeltnummerering). Det er nu ikke helt rigtigt, at der ikke er kommet noget senere, for for et par år siden postede jeg her på bloggen al materialet til det, der skulle have gjort det ud for nummer 5 (link i bjælken ovre til højre).

Jeg havde egenligt glemt, at der var gået så længe, indtil en af dem fra tegneseriefanzinet NØRD NYT spurgte, om jeg ville bytte det nye NN for et ex af SS. Jeg havde samme aften opdaget (via deres facebook-side), at der sørme var udkommet et nyt nummer af NØRD NYT, hvilket er helt utroligt, eftersom dét fanzine også har eksisteret, siden Kim Larsen var en vred ung mand. Okay, jeg overdriver, men NN har sgu været her rigtig længe og det er fa'me godt at se, at nogle af de andre aktører på den gamle fanscene også holder stand mod overmagten (jeg er ikke sikker på, hvad det er for en overmagt, men det er vel også ligemeget, bare gi' den fingeren!!).

For at sige det, som det er, så har de sgu været bedre til at sparke deres egen røv i gear og få nye numre på markedet, end undertegnede. Jeg har iø engang anmeldt et NN i SS, ligesom en af deres redaktører (Lars Skovmand) skrev et indlæg til SS, og den der idé med at vedlægge gratis gaver var også noget, jeg havde tyvstjålet fra dem. Jeg har dog aldrig hældt urin i bladet som "gave" (i et nummer af NN var der tis-dråber af tegneren JOHN BYRNE! Haha).

Nå, men hvorfor så dette indlæg? Tja, ikke nogen anden grund, end at nævne de 10 år. Der er ikke noget nyt nummer på trapperne og jeg vil ikke forsøge at sælge gamle blade. Faktisk kan det heller ikke lade sig gøre, da alle de gamle numre er helt væk (bladets eneste abonnent - bortset fra Cinematekets Bibliotek, som også har abonnement, men de er jo ikke en rigtig person! - gennem næsten alle årene, Mette Trier, har dog lovet at hjælpe med noget genoptryk, så hurra for det! Eller måske ryger de bare ud til noget PDF-download, lige som Henrik Larsen har gjort med OBSKURIØST). Nr. 4 er der cirka 15 ex tilbage af, men de er ikke hæftet sammen. Min hæfte-teknik må iø have været meget bedre dengang for et tiår siden. Da jeg i eftermiddags skulle lave to numre (altså fire blade da de som sagt var dobbelt) tog det mig fanderme en halv time mindst bare for at få de lortesider hæftet sammen.

En almindelig hæftemaskine kan simpelthen ikke klare 16 ark på een gang! Jeg endte med at have en halv æske bøjede hæfteklammer på gulvet og stak hul på tommelfingeren to gange, så blodet væltede ud (nogle skide stykker papir kan hæfteklammerne ikke klare, men at bore sig helt ind til knoglen går helt uden problemer. Fnys!). Check fotografierne af de gamle sider her.

Tak til alle de gamle læsere, der fulgte med i de tidlige dage. Tak til anmelderne (jeg har aldrig fået EEN ENESTE dårlig anmeldelse af bladet!!!), ikke mindst d'herre Ovesen og Vang på UNCUT.DK. Og tak til dem, der utaknemmeligt i snart mange år har plaget mig med at udgive noget nyt.


2 comments:

  1. Tak for den venlige omtale! NørdNyts omtalte FB-side er i øvrigt her:http://www.facebook.com/noerdnyt

    ReplyDelete
  2. Selv tak da, og tak for linket. :D

    ReplyDelete