Sunday, 6 October 2013

"De dødes sø" endelig på den rette hylde


Så kom den endelig hjem, hvor den hører til!!!

Andre Bjerkes (som "Bernhard Borge") danske udgave af gyserromanen DE DØDS TJERN ("De dødes sø"). Jeg har sat'me ledt efter den bog i årevis. Kun udsendt een eneste gang på dansk, i 1946, og aldrig genudgivet. Der findes kun eet eksemplar til udlån hos bibliotekerne. Jeg var parat til at betale hundredvis af kroner for den, men fandt den til 4 kr. på Det Blå Marked i Haslev. Bortset fra en enkelt mindre rift på forsiden står den næsten i perfekt stand.

Bogen blev i 1958 filmatiseret i Norge under originaltitlen. Desværre måtte man indtil for et par år siden nøjes med et rip fra norsk tv eller en sjælden norsk vhs-udgivelse, men nu findes den på fin dvd fra Nordisk Film Norge (norske og engelske undertekster).

Jeg forsøgte at få Nordisk til at udsende den herhjemme, men de troede ikke, den ville sælge i Danmark til trods for, at den har klassikerstatus i fjeldlandet. Sørgeligt nok har det vist sig at holde stik; Jeg har i årevis forsøgt at få danske horrorfilmfans til at checke den ud, men jeg mangler stadig at høre fra blot EEN dansker, der har set den. Virkelig trist, det er nemlig en rigtig god, uhyggelig gyserfilm. Anyhoo, nu har jeg i det mindste bogen. Nogen burde genudgive den! (interesserede kan dog nemt få fat på den norske udgave, som hele tiden er i print).

2 comments:

 1. Jeg har netop optaget den fra NRK i aften.
  Øyvind fra Albertslund i Danmark.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej Øyvind,
   Fedest! Har du set den? Jeg synes, den er rigtig god. Som jeg vist har nævnt et par gange på bloggen, så købte jeg den dvd, som Nordisk Film har udsendt i Norge. Fin billedkvali og norske undertekster, hvis dialekten blir for svær.

   Delete