Saturday, 10 October 2015

ABRAHAM LINCOLN VS. ZOMBIES (2013, USA) dir: Richard Schenkman


ABRAHAM LINCOLN VS. ZOMBIES var en af de dvd'er, jeg gaflede, da jeg sidste lørdag var i Fona2000 i forbindelse med Faces in the Dark-festivalen. Jeg forventede mig ærlig talt ikke en skid af filmen, men det var en zombiefilm og den var pissebillig, og, nå ja, muuuligheden for at man trods alt  kunne blive overrasket er jo altid til stede. Jeg smækkede ABRAHAM på her til aften, samtidig med at jeg hældte dürümrulle, cheeseburger og mørk Kaiserdom i svælget og, fucken lo and behold, det viste sig sgu, at denne bastardzombiefilm var ganske underholdende. Hvem sku' nu ha' troet det!

Vi skriver 1860'erne. Den amerikanske "konflikt" (i.e. borgerkrigen) raser og præsident Lincoln har sendt en deling afsted for at finde ud af, hvordan det står til ved fronten. Kun een mand kommer tilbage og han har tilsyneladende mistet sine marmorkugler. Han fabler om, hvorledes delingen blev angrebet - både af Sydstats- og Nordstatssoldater. Og de virkede ret døde i det.

Præsident Lincoln kan godt se, at det er en rigtig lortesituation, så han samler en gruppe handlekraftige og pålidelige mænd i mørke jakkesæt og drager afsted for at udforske de uheldige omstændigheder. Er der muligvis tale om en virus, som Sydstaterne med Robert E. Lee i spidsen har brygget op? Well, jeg antager, at den ærede læser har set George A. Romero og Lucio Fulcis film om denne "virus" og dermed uden for meget gætteri kan regne ud, hvad der venter præsidenten og hans stabajser.

ABRAHAM LINCOLN VS. ZOMBIES var ganske underholdende. Det var forfriskende at se en zombiefilm, der foregår i det vilde vesten. Man kan synes, filmen er vældig cheesy, men den spilles straight. Og hvis man har styr på sin amerikanske historie, er det sjovt at spotte navne og begivenheder, der uden besvær er hæklet ind i dialog og handling. Jeg antager, filmen er ret lowbudget, men den virker sgu ganske glimrende alligevel. Hvis jeg skal klandre filmskaberne for een ting, så må det være at der udelukkende bruges CGI-splattereffekter! Det er trist og desværre er de ikke engang særlig gode. Men nuvel, filmen og dens plot er godt nok til, at man (næsten) kan se gennem fingre med det. Og lad mig gentage det "næsten"!

Der er iø også en anden horrorfilm, hvor præsident Lincoln kæmper mod vampyrer. Jeg har ikke set den, men traileren gir indtryk af en mere actionpræget film. 

Den danske dvd er fuldstændig barebone, ikke engang en skide trailer kunne det blive til, men så kan den også købes til sølle 20 kr. i Fona2000 på Strøget eller via butikkens online-butik her.

4 comments:

 1. link til anmeldelse af Abraham Lincoln: Vampire hunter http://himmelskibet.dk/anmelderblog/?p=2875

  ReplyDelete
 2. Uha Jack - en mørk Kaiserdom? dem fik jeg også kvalt et par stykker af i går, imens jeg godmodig genså Brainscan for guderne må vide hvilken gang.... men det er en fantastisk film, og en ganske god øl - til prisen ihvertfald...

  Sjovt nok faldt jeg i søvn til Abraham Lincoln: Vampire Hunter, men den med zombierne så jeg det hele af i et langt, og sejt træk... jeg synes også at den var ret sjov, men det er jo vist en Asylum, så kvaliteten er ikke det helt store... men man kan altid more sig over Lincolns skæg... og den høje hat!

  ReplyDelete
 3. Jeg kan faktisk rigtig godt lide mørk øl og Dark Kaiserdom er rigtig god. Som fattig ligger den i en prisklasse, der passer mig glimrende. Nogle gange har den endda på tilbud til et par kroner billigere i Fakta og Kvickly. Jeg er egentligt ikke meget for almindelig øl, med mindre det har en god smag. Jeg drikker øl for smagens skyld, ikke effekten. Danske øl som Hof eller Tuborg siger mig ikke ret meget.

  Du faldt i søvn til ABRA: VAMPIRE... okaay, LOL. Helene (som du kender) skrev til mig, at hun syntes, den er totalt underholdende. Nu får vi se, når jeg får fat på den - jeg har den ikke i samlingen.

  ReplyDelete