Friday, 24 February 2017

Rund føs'da for 2000 AD


2000 AD i England fejrer 40 års jubilæum i disse dage! Det er ikke helt så længe siden, vi så noget derfra på dansk første gang; Det er derimod 34 år siden, og jeg husker det, som var det ... for 34 år siden.

Her er det selv samme eksemplar af Seriemagasinet, som jeg købte dengang, med Judge Dredd på dansk for første gang og intro af redaktør Carsten Søndergaard.

Hip-hip-hurra og tillykke til 2000 AD!
5 comments:

 1. Det er en absolut grotesk serie og "superhelt". Det er hinsides både license to kill og god gammeldags selvtægt. I Am The Law!
  På den anden side kunne det godt være et ekko af Den Spanske Inkvisition - der dog er husket som noget værre end den egentlig var; det var mere de lokale tribunaler, der - i deres behov for et alibi - anså sig retfærdige ved at pine livet ud af "kættere" på grummeste vis, når det nu var Inkvisitionens konklusion.
  Til den ende vil jeg godt anbefale en lille sag, tegnet af Simon Bisley, hvor både Judge Dredd, Judge Death og Batman optræder. Jeg er ikke så meget for Bisleys "Lobo" eller "Slaoine", men i den her nævnte er der faktisk noget på spil. Judgement On Gotham!

  ReplyDelete
 2. Næh, Dommeren har aldrig været kendt som nogen feel good-hyggeserie. Hah!

  En serie, hvor Batman møder Judge Dredd! Cool, den skal undersøges! - når pengepungen tillader det. Nej, jeg har heller aldrig været meget for Lobo eller Slaoine.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hov, jeg er vist logget ind med den forkerte profil, men det er skam mig. LOL

   Delete
  2. Det er OK - du er genkendelig på efternavnet :-)
   Så lad mig kvittere med at blande det hele sammen: Lars Frederiksen er ikke særligt meget dansk. Faktisk tværtimod. Eller ihvertfald ikke mere end Viggo Mortensen. Tillad mig iøvrigt, nu vi er ved tegneserier, at henvise til Nummer 9 og underkategorinaen SuperSnak podcast. Det er (også) folk der ved nogle ting.

   Delete
 3. Jeg har nu på fornemmelsen, at Viggo er langt mere "dansk" end Lars. Tak for tippet. ^_^

  ReplyDelete