Friday, 18 January 2019

DEATH JOURNEY (USA, 1976) Fred Williamson


Fred "the hammer" Williamson ta'r affære.

Når man nu ikke kan gå ned i videobiksen og finde en voldsfilm at leje, så er det jo herligt, at man kan gå ind i sin egen private "videobiks" og kigge på hylderne blandt usete film (hvad enten det så er video, dvd eller bluray-skiver, man har stående). Her i aften faldt valget på "Death Journey" med kongen af blaxploitation-filmene, Fred Williamson. På dansk video blev den til "Farlig rejse".

Det er Fred selv, der har instrueret og udsendt på sit eget selskab i 1976, og så ved man godt, hvordan den forløber; Williamson har tre regler; han spiller helten, han knalder damen, og han overlever og vinder til sidst. Fred Williamson har altid sagt, at han ikke gider det pis med, at han skal dø eller tabe, bare fordi han er neger. 


"Death Journey" er ikke ret lang, men der er knald på for alle pengene. Willamson spiller Jesse Crowder, som skal ledsage et vidne fra den ene ende af landet til den anden. Jeg har ikke tal på, hvor mange mennesker Jesse Crowder når at dræbe, men i god Williamson-stil når han at knalde tre kvinder i forskellige farver. Den ene smider han også ud af et kørende tog, og den anden "knalder" han af med en bombe.

Musikken er fed, og jeg har tænkt mig at sætte efterfølgeren på om fem minutter. Det er svært at lade være. Fred Williamson er for sejg (som man stavede det på mors tid). Jeg har ingen anelse, om der er en god blu-ray-udgave derude.

No comments:

Post a Comment