Wednesday, 19 June 2019

Et alt for langt indlæg om "grinagtige" film

World-weird cinema er totalt fedt!

Jeg har set Hongkong-film siden omkring 1990, men i slutningen af 90'erne fik jeg bogen "Mondo Macabro" om genrefilm fra "underlige" lande, og jeg var sgu solgt!

Disse genrefilm fra lande som Indonesien, Filippinerne, Tyrkiet, Indien, Pakistan, osv, viste sig ofte at være fuldstændig underholdende. Ligesom italienerne kopiere de Hollywood-film på budgetter, som svarede til en dags catering på en Hollywood-film (forestiller jeg mig). Men når man ikke har et stort budget, så må man blive kreativ og gøre tingene vildere og mere, well, sindssygt. 

Og derfor er disse film (i min bog) ofte langt mere underholdende end mange film fra Hollywoods fantasiløse filmfabrik. Jo, man skal være tolerant over for dårlige/billige specialeffekter, men med et åbent sind åbner der sig en vildt underholdende fantastisk filmverden - langt (LANGT!) mere fantasifuld end Hollywood har formået i de sidste 30 år. Rambo fra Indonesien (Rambu!). Rambo fra Tyrkiet. Rambo fra Filippinerne. En kvindelig Terminator fra Indonesien. En ond Spider-man, der kæmper mod Captain America, som får hjælp af den mexikanske bryder El Santo. Robert Mitchums fallerede skuespillersøn, Chris, som lavede (fede!) actionfilm i Indonesien, fordi ingen andre ville have ham. Dracula i Pakistan. Og 10 tons film, der ikke er remakes, men bare vilde og underholdende. 


Det sjove er, at nu er internettet også ved at opdage disse film, men modsat for 20 år siden, grines der ikke *med* disse film, med *af* dem. Folk gider ikke se filmene, men vil bare grine (højt) af de dårlige effekter, og "nej, hvor er de film dårlige". En af mine gamle bekendte fra de tidlige forumdage (på Cinehound) har levet en video (kun 3 minutter. Se den nedenfor!), hvor han sammenligner klassikeren STRAW DOGS med den tyrkiske remake. Ja, den **tyrkiske remake**! 


En del af disse film er ude på dvd fra Mondo Macabro (som efterfølgende blev et dvd-selskab). 

No comments:

Post a Comment