Thursday, 5 December 2019

STAY SICK! – 20 år siden starten


December måned 1999 - December måned 2019. 

I denne måned er det 20 (tyve!!!) år siden, jeg udgav første nummer af "STAY SICK!"!!! (som i de første numre hed STAY SICK! Magazine).

Hold da op, tiden går sgu hurtigt. Lidt for hurtigt faktisk. På forsiden skrev jeg, at det var fem år siden, jeg udgav nr. 1 af mit første fanzine, BANNED IN BRITAIN (1994); Dengang føltes fem år som rigtig lang tid. De sidste 20 år er derimod fløjet afsted. For zadan da!!!

De historiske fakta: Det første nummer var ikke nr. 1, men nr. 0. Det var en idé, jeg havde lånt fra tegneseriefanzinet "Nørd Nyt" (som stadig udkommer!!!). Lars Skovmand havde sendt mig NN nr. 0. Grunden til et nr. 0 var både, at jeg syntes, det var cool med sådan et præ-nummer, men også fordi jeg gerne ville udgive et nummer i det gamle århundrede, og jeg havde simpelthen ikke tid til at gøre nr. 1 færdig.Det havde også at gøre med selve årstallet; 1999 var et magisk tal for en gammel "Månebase Alpha"-fan (serien foregår langt ude i fremtiden - i år 1999!!!), og på den måde kunne bladet udkomme både i sci-fi-året 1999, og i to forskellige århundreder - og endda i to forskellige årtusinder!
Nr. 0 var på otte sider, og jeg havde skrevet det hele selv på nær en anmeldelse, som Mads Jensen havde skrevet, som jeg havde sakset fra et andet fanzine. Oplaget var kun på omkring 30 ex, men da jeg senere genoptrykte nr. 1, blev nr. 0 hæftet ind i midten.

Mellem år 2000 og 2003 nåede jeg at udsende fire "rigtige" numre. Alle fem numre ligger ude på Archive og kan læses/downloades gratis (det er forskellige læsere, der har lagt dem op, ikke mig, og det er helt i orden). Men altså ... 20 år!!! Her er forsiden, bagsiden, og en senere flyer/reklame (trykt på en døende laserprinter-patron), som jeg vist nok aldrig fik brugt.

Ud af de 20 år udkom STAY SICK! i reglen kun i de første fire år, men selv til den dag i dag husker folk bladet. Det havde et eller andet, som blev hængende (eller osse er det, fordi redaktøren med halve års mellemrum minder folk om det, haha). 


No comments:

Post a Comment