Tuesday 2 March 2021

Sørgetog eller spansk mumiefilm?

Tempoet kan der ikke bedømmes efter! 

Blu-ray fra Film Detective (USA). Ingen extras bortset fra eng. subs.

Nej, det kan være svært at fortælle, om man sidder med en underholdende horrorfilm eller deltager i et sørgetog - i alt fald når det drejer sig om den spanske film VOODOO BLACK EXORCIST (aka Vudú sangriento). Instrueret af Manuel Caño i Spanien i 1975.

En mumie-agtig kanalje fra fortiden vækkes til live af en historiker, som selv ikke er helt fin i kanten. Han kan dog tilgives, i og med han har en laber assistent (smækre Eva León). Mumie-børgen genfinder selvsagt sin svundne fortids kærlighed i assistenten - hvad enten hun vil det eller ej - og så har vi balladen.

Snegletempo og actionscener med en mumie-mand, hvor budgettet til makeuppen kun lige strakte sig til at dække ansigtet.

Manuel Caño instruerede også blandt andet SWAMP OF THE RAVENS, som er ganske udmærket, og to Tarzan-film, som kørte i danske biografer; Junglens konge (Tarzán en la gruta del oro, 1969) og Tarzan og den brune prins (Tarzán y el arco iris, 1972), men som jeg ikke har set. Kan de mon fås?  Jeg antager, at Henrik Larsen har set dem (ellers burde han gøre det og skrive en artikel om europæiske Tarzan-film som companion piece til sin artikel om euro-Robin Hood-film, som den energiske læser, der er sulten på mere psykotronisk filmkultur kan finde i et ældre nummer af STAY SICK! Alle fem numre ligger på Archive).

Jeg har tidligere fundet en fullscreen-version af VOODOO BLACK EXORCIST (som vist nok også var forkortet) - faktisk tror jeg, at jeg har den i et gammel bootleg-sæt fra lorte-selskabet VideoAsia. Jeg fik den heldigvis aldrig set, og nu er der så kommet en glimrende udgave på blu-ray i USA. Se Ian Janes omtale her. Og læs en entusiastisk skribents meget bedre omtale af filmen her.

A word of warning: Lad være med at vise VOODOO BLACK EXORCIST til dine politisk korrekt bekendte. Filmen indeholder så meget "blackface", at det er nok til at give dem seriøst fæle krampeanfald og fråde ulækkert om munden!

Desværre lader der ikke til at være nogen trailer for filmen. 

EDIT: Takket være Kent er her filmens trailer med spansk tale (det ligner en fan-trailer eller trailer lavet af et dvd-selskab - bemærk, at der ingen voiceover er overhovedet). Thanks mate. 

 


 

1 comment:

  1. Det må være den her:

    https://www.youtube.com/watch?v=eu1__iH0yQ0

    ReplyDelete